Skip to content

8 Comentarii

 1. maria
  martie 12, 2011 @ 11:04 am

  Apropo de batice mi-am adus aminte de indemnul unei preotese:" Dumnezeu nu vrea de la noi toţi, şi preoţi, preotese si mireni , să fim nişte baticoşi, retraşi, cocoţaţi într-un vârf de munte cu relaţii exclusive în mediile creştine. Dumnezeu vrea să ne bucurăm de viaţă, binecuvântează asta, avem libertatea să facem tot ceea ce ne dorim. Însă nu tot ceea ce facem ne şi foloseşte."
  Ma uit cu durere la tot ce s-a intamplat si-n Japonia si-n statele vecine de curand,si inca o data imi dau seama cat de mult conteaza sa fii pregatit clipa de clipa pt judecata,pt intalnirea cu Dumnezeu,cat de mult conteaza pocainta(de care si Claudiu atat de frumos vb)…Sa nu mai zabovim nici o secunda,sa invatam din durerea popoarelor (din nefericire mai mult pagane)…
  Doamne iarta-ne !

  Reply

 2. andrei
  martie 12, 2011 @ 12:02 pm

  in privinta baticelor nu sunt de acord cu tine,nu te supara.
  Doamne iarta-ne!!!

  Reply

 3. ellena
  martie 12, 2011 @ 1:55 pm

  Incep prin a spune ca admir din suflet persoanele care au forta de a tine piept societatii si a actiona dupa principiile crestine ,merita tot respectul din lume femeile care poarta batic si fusta si infrunta zi de zi privirile "celor in rand cu lumea" eu din pacate nu am o ravna asa de puternica…In ceea ce priveste pocaina ,e foarte adevarat ca mai rar ne aducem aminte sa ne caim de pacatele cele de zi cu zi ,adesea doar in post, sau poate nici atunci…pocainta se dobandeste prin rugaciune si parere de rau pentru pacate, dar de multe ori ne rugam superficial sau din obisnuina si nu avem lacrimi de pocainta, din pricina invartosarii inimii si a inmultirii pacatelor nu mai simtim harul Duhului Sfant care lucreaza in inimile noastre…
  "Cand iti aduci aminte de Dumnezeu inmulteste rugaciunile tale,pentru ca atunci cand Il vei uita,Domnul sa-si aduca aminte de tine." SF.Marcu Ascetul

  Reply

 4. Ana
  martie 12, 2011 @ 3:23 pm

  Important articol
  Am observat expresia "pocaiti" data celor din diverse secte, dintr-o necunoastere a credintei noastre ortodoxe si cred ca mai ales din necitirea Noului Testament. In acest context si nu numai, articolul de fata este foarte important.

  [b]Despre batic si fusta[/b]

  Eu port batic si fusta, dupa ce ani de zile am stat in pantaloni si cu parul in vant. Acum insa nu ma mai simt bine sa intru in biserica in pantaloni si fara basma. Nici acasa nu ma pot inchina in pantaloni sau fara basma pe cap.

  Sa stiti fetelor ca nu este greu. Important este sa incercam. Purtarea baticului si a fustei lungi ne protejeaza si pe noi si pe cei din jur. Mie ca femeie imi este greu cand in fata mea sta o mamica cu pataloni cu talia jos, cu tricou scurt si cu parul in toate directiile. Stiti cat de urat arata cand se apleaca spre copil si cat de descoperita este in spate:sad:. Infiorator.

  [b]In conditiile astea, oare cum se simte un baiat sau un tanar? Daca noi nu-i protejam pe ei, nici ei n-o sa ne protejeze pe noi…la randul lor.[/b]

  Reply

 5. maria
  martie 13, 2011 @ 12:30 pm

  "Slava Domnului ca ne-a dat pocainta, iar prin pocainta noi toti ne mantuim fara exceptie."
  Sfantul Siluan Athonitul

  Reply

 6. Mihai
  martie 13, 2011 @ 7:45 pm

  Pocainta
  "Pocainta este dinamica spre viata vesnica" Parintele Rafail Noica. Domnul sa ne ajute! un post binecuvantat tuturor cititorilor acestui blog si nu numai.

  Reply

 7. Admin
  martie 14, 2011 @ 6:26 am

  Doamne ajută! Mihai

  Reply

 8. Sorin
  noiembrie 26, 2023 @ 2:30 pm

  SUPERB

  Citind mult pe internet,pentru a afla ce este pocainta si ce trebuie facut pentru a mă pocăii,cu adevarat citind acest articol,am priceput.
  Ma regasesc in totalitate si ma recunosc un pacatos
  Se vedem daca reusesc si sa pun in practica,sper cu ajutorul lui Dumnezeu.

  Doamne Ajuta🙏

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *