Skip to content

5 Comentarii

 1. Lia
  octombrie 8, 2010 @ 2:40 pm

  wow ce articol suuuuuuupppppeeeerrrr !

  Reply

 2. Catalin Teodor
  octombrie 8, 2010 @ 4:38 pm

  Interesant !
  Un articol exceptional. Acum putem sa realizam ca suntem inconjurati de o pseudostiinta evolutionista initiata de comunisti.

  Reply

 3. Laura-optimista
  octombrie 8, 2010 @ 10:26 pm

  Da, extrem de interesant articol… şi foarte bine documentat. Într-adevăr, „cele nevăzute ale lui Dumnezeu, adică veşnica Lui putere şi dumnezeire, prin cugetare se văd din făpturi de la zidirea lumii, aşa ca ei să rămână fără cuvânt de apărare”, precum mărturisea Sfântul Pavel în Epistola sa către Romani. Nu ştiinţa îi îndepărtează pe oameni de Dumnezeu, ci ateii utilizează(de fapt, invocă) anumite descoperiri ştiinţifice, pentru a-şi justifica necredinţa. De aceea, noi nu trebuie să contestăm ştiinţa, ci să fim deschişi faţă de aceasta, căci ea le-a fost multor îndoielnici „călăuză către Hristos”. Da… unul dintre Sfinţii Părinţi considera că filosofii antici i-au condus pe păgâni către Hristos, la fel ca proorocii pe evrei. Poate că şi Pascal, Einstein, sau alţi mari savanţi creştini pot fi consideraţi misionari ai lui Hristos între cei orbiţi de întunericul necredinţei şi al neştiinţei.
  Blaise Pascal, de pildă, după ce a studiat matematica, fizica şi filosofia, s-a dedicat teologiei, pentru că tocmai cercetarea atentă şi profesionistă a lumii create l-a condus la certitudinea existenţei lui Dumnezeu.
  „Lumea este o călăuză spre Hristos.”(pr. Dumitru Stăniloae)
  Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

  Reply

 4. Merla Bogdan
  martie 26, 2015 @ 8:53 pm

  Doamne ajuta… as avea o mica rugaminte la voi… voi face o postare si v-as ruga tare mult sa inchideti discutia dupa ea… sa nu va certati aiurea pe o tema pe care s-au scris deja multe articole pentru ca oricum va fi inutil si fiecare va ramane la ideea lui nu se va face decat sa se faca scandal cearta si sminteala aiurea. Uitati despre ce este vorba…. profesorul nostru de teologie fundamentala de la facultate ne-a prezentat la curs o teorie absolut minunata care aduce pace in razboiul inutil intre teologie, filosofie si stiinta…. teoria este mult mai complexa decat creationismul stiintific care este vehiculat pe site-ul nostru si complet diferita de el dar complet si profund teologica… pentru ca este adanca nu o postez pe site pana cand nu i-o spun lui Claudiu. rugamintea mea este alta… as vrea sa dau de acei baiat AndreiCalin care era pasionat de big-bang si evolutionism sa il rog sa ma ajute cu niste materiale… vreau sa imi fac o lucrare de licenta perspectiva ortodoxa asupra dovezilor empirice ale Big Bang-ului… si pentru a le combate teologic trebuie mai intai sa cunosc sistemul de functionare al big bang-ului…. le las lui Claudiu si Andrei Calin adresa mea de mail pentru discutii si materiale. Ce ma intereseaza este sa inteleg mai bine mecanismul teoriei Big Bang-ului pentru a il combate teologic… si mai ales elementele lui coerenta interna si elemtele empirice masurabile stiintific care l-au generat ma intereseaza partea stiintifica… si o opinie teologica partiala asupra acestor elemente stiintifice si a problematicii anilor lumina pentru ca lucrarea o voi face potrivit teoriei pe care am invatat-o la facultate… dar pentru a putea combate un fenomen este nevoie sa il cunosti cu deamanuntul cum functioneaza… si pentru asta ii cer ajutorul lui Andrei Calin… daca mai intra pe site-ul nostru…ca nu am mai vazut de mult comentarii ale lui. Mail-ul meu este „bogdanmerla@yahoo.ro”. Atentie .ro nu .com. Si o mare rugaminte la voi…. dupa cum am mai spus…postez acest comentariu in cautare de materiale si as vrea sa nu se mai iste discutii inutile pe site pentru ca oricum fiecare va ramane la ideile si opiniile lui si se vor produce doar cearta, sminteli si discutii inutile. si faceti abstractie de elementele de ce am scris mai sus, Sf. Vasile cel Mare spune in omilii la Hexaemeron ca nu e nevoie sa cunoastem natura exacta a existentelor din univers ci putem sa ne bucuram de el si sa spunem „slava tie Doamne ca ai creat un univers atat de frumos” iar in alta parte in epistola catre romani sf. Apostol spune „cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor lui o vesteste taria”. Deci cunoasterea stiintifica nu este strict necasara mai important este sentimentul teologic dar eu as avea nevoie de informatii stiintifice sa imi fac licenta…cine are vorbim pe mail. Va multumesc pentru bunavointa si ma iertati de deranj. Doamne ajuta. Bucurie. Iertati-ma pentru tot

  Reply

 5. Merla Bogdan
  martie 26, 2015 @ 9:42 pm

  Doamne ajuta Claudiu… iarta-mi comentariul ala lung si alambicat. sterge-l te rog. O sa pun unul mai simplu. Ideea e ca am nevoie de materiale sa imi fac o lucrare la licenta perspectiva ortodoxa asupra dovezilor empirice ale Big Bang-ului si ma interesa cineva sa imi explice modul de functionare al acestei teorii atee cat si dovezile stiintifice care au generat-o. Mai multe discutii pe privat pe mail-ul meu „bogdanmerla@yahoo.ro” (atentie .ro nu .com). ma intereseaza momentan perspectiva pur stiintifica apoi cateva opinii teologice. In special cu acel baiat pasionat de evolutionism Andrei Calin as fi vrut sa vorbesc dar nu l-am mai vazut pe site. Va multumesc enorm pentru bunavointa si daca este ne rugam unii pentru altii si cei dragi. Doamne ajuta. Inca o data Claudiu sterge-mi comentariul de mai devreme, a fost stupid.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *