Skip to content

9 Comentarii

  1. Ludmila Doina
    septembrie 19, 2013 @ 8:09 pm

    [b]RARISIM !!![/b]

    [b]”Aș striga în gura mare să audă tot pământul ce Dumnezeu excepțional avem!”[/b]

    Asta imi aduce aminte de o experienta frumoasa ce am trait-o la o manastire: o doamna in varsta, minunata, deosebita, cu care stateam de vorba intro seara, impreuna si cu alte femei, citind poezii – rugaciune dupa rugaciuni- si acea doamna a spus ca ar vrea sa se urce pe un deal inalt si sa cante in gura mare[b] Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pre noi[/b]….
    iar ochii ii erau scaldati in lacrimi. Era mama Teologului Ioan Vladuca.

    Domnul sa-ti aiba in grija Lui intreaga familie, pe care o iubesti asa cum numai un adevarat barbat poate sa o faca, si pe cei trei copilasi ai vostri !

    Reply

  2. Alexandru Andrei
    septembrie 19, 2013 @ 8:37 pm

    Mulțumesc doamna Ludmila.
    La mulți ani! pentru acum câteva zile când v-ați sărbătorit ocrotitoarea.

    🙂

    Reply

  3. Ludmila Doina
    septembrie 19, 2013 @ 8:40 pm

    Multumesc!

    Doamne ajuta !

    Reply

  4. sdaniel
    septembrie 19, 2013 @ 10:17 pm

    La unele intrebari exista raspunsuri stiintifice, de exemplu:
    „Cine a ales ca bebelușul nostru să fie fetiță sau băiat?” Raspuns: exista doi cromozomi (denumiti x si y) care dau sexul copilului.
    Dar la majoritatea nu exista. Ai dreptate, corpul uman este un mecanism functional incredibil si de o complexitate inimaginabila.
    Si eu sunt tatic si iti inteleg foarte bine articolul. Felicitari pentru cel de-al treilea copil. Te felicit chiar daca nu s-a nascut, deoarece si eu cred ca putem vorbi de o viata din momentul conceptiei nu al nasterii cum cred cei care promoveaza avortul.

    Reply

  5. Laura Stifter
    septembrie 19, 2013 @ 11:23 pm

    Felicitări, Claudiu, mă bucur din toată inima că aveţi încă un copilaş!
    Să vă trăiască, Dumnezeu să-l ţină sănătos şi să vă bucuraţi toţi unii de alţii fiindcă, din ceea ce scrii, îmi dau seama că sunteţi o familie minunată! 🙂
    Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
    P. S. Va fi tot fetiţă, sau băieţel? 🙂

    Reply

  6. Alexandru Andrei
    septembrie 20, 2013 @ 4:51 am

    Mulțumesc Daniel.
    Mulțumesc Laura.

    Deocamdată nu știm ce va fi, soția este abia în luna a 3- a de sarcină.
    Vom afla curând, sperăm.

    Reply

  7. pantelimon
    septembrie 20, 2013 @ 7:08 am

    Felicitari! Domnul sa va ocroteasca . Ma bucur ca mai exista astfel de familii , de la care toti ar trebui sa invatam.Cand am citit articolul am simtit o bucurie imensa , si nu e pentru prima data . Va multumesc!

    Reply

  8. Claudiu Balan
    septembrie 20, 2013 @ 7:26 am

    Salut Pantelimon,

    Mulțumim pentru cuvintele frumoase.
    Dumnezeu să vă ajute și pe voi.

    Reply

  9. Schiopu Alexandru
    septembrie 20, 2013 @ 8:39 am

    „Mari daruri de la Dumnezeu sunt copiii” – esenţa acestui articol. Fiecare dintre noi am păşit în această lume în ipostaza de copil , imprimându-se în fiinţa noastră încă din perioada prenatală, amprenta fiecărui gând, a fiecărei emoţii , pozitive sau negative, din partea mamei. Starea duhovnicească a unui cuplu, împlinirea sau decepţia din sânul acesteia marchează fundamental formarea ulterioară a copilului, creând mediul deschiderii spirituale, sau imprimând lanţurile nihiliste ale pustietăţii sufleteşti. Taina Sfântului Botez pecetluieşte fiinţa pruncului creând potenţialitatea devenirii a chipului lui Hristos, iar orice părinte se bucură de această lumină necreată coborâtă în copilul nostru. Această bucurie este împărtăşită de orice familie, duhovnicească sau nu, dar câţi dintre noi, ca părinţi, realizăm responsabilitatea ce se crează în urma primirii unui asemenea dar? Noi vom da socoteală pentru formarea copilului în duhul credinţei sau în duhul nihilist al veacului acestuia. Aducerea pe lume a unei persoane umane ne responsabilizează în veşnicie pentru mântuirea acesteia. Dacă noi nu suntem responsabili pentru propria noastră mântuire , cum putem îndrăzni a atinge şi a ne împropria cel mai preţios dar, de a ne folosi abuziv de bucuria şi liniştea pe care o emană un prunc nevinovat, dându-i în schimb decepţii şi deziluzii, neâmpliniri şi angoase, frustrări şi adâncimi de deznădejde, cumulate în urma propriilor alegeri? Darul pe care îl primim este cu adevărat dumnezeiesc, o icoană vie a devenirii noastre ca stare de neprihănire, este firescul firii umane reactualizat. Dar în ce măsură ne folosim de ceea ce aduce această realitate, şi în ce măsură contribuim la sporirea ei? În rolul nostru de părinţi ar trebui să participăm la starea copilului într-o sporire a ei, într-o creştere, nu într-o folosire egocentrică, de tămăduire a propriilor neputinţe ce iminent îl vor afecta în viitor. Nu vorbesc despre puritanism sau perfecţionism, ci despre conştientizarea matură din punct de vedere duhovnicesc a responsabilităţii sufleteşti pe care ne-o asumăm atunci când cerem din partea lui Dumnezeu darul unei persoane noi, unice în viaţa noastră, dar mai ales în întreaga lume. Cât de conştienţi suntem pentru faptul că noua persoană născută, nu este a noastră într-un sens posesiv, ci este în primul rând destinată să capete chipul lui Hristos? Acela este darul, dar chemarea devenirii chipului este cerinţa şi preţul pe care trebuie să îl plătim lui Dumnezeu în asumarea implicării noastre în veşnicie pentru mântuirea persoanei nou-născute. Cred că dacă părinţii ar păşi cu această conştiinţă, mulţi copii din lumea aceasta ar avea şansa unei creşteri duhovniceşti fireşti, a unei sănătăţi psihice în parametrii normalităţii ce izvorăsc din împlinirea spirituală a unei familii.
    P.S. păreri şi sugestii pe http://pecersk.blogspot.ro/

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *