Dictatura pseudo-stiintei

Ce este dictatura pseudoştiinţei? Este un ansamblu de informaţii false şi măsuri distructive cu aspect ştiinţific, prin care sistemul oficial urmăreşte dobândirea puterii absolute în cadrul unei noi ordini mondiale. Instrumentul principal de lucru este minciuna.

Despre minciună, Părintele Profesor Ilarion Felea spunea: „Între toate năravurile rele, minciuna este patima cea mai răspândită, rana cea mai adâncă, lepra cea mai dureroasă a sufletului. Minciuna e contrară adevărului; este otrava care înveninează şi ucide nenumărate suflete; de la copii şi până la moşnegi, de la nătângi şi zănatici până la cei mai învăţaţi oameni […]. A pătruns adeseori în şcoli şi în tribunale, în filozofie, în artă, în ştiinţă, în comerţ”1.

Minciuna este propagată prin toate mijloacele posibile, de la desenele animate, până la învăţământul superior. Invăţământul actual este în stăpânirea francmasonilor. „Pentru a atinge mai profund Creştinismul, pentru a-l izbi la inimă, francmasoneria avu grijă să pună mana pe învăţământ […]. Înţelegeţi oameni la ce serveşte doctrina generaţiei spontanee, la ce serveşte darwinismul, adica ipoteza nedemonstrată şi nedemonstrabilă (pentru că e falsă) a evolutiei, la ce serveşte monismul materialist al francmasonului Haeckel, etc., etc.” 2.

Prin mitul cosmogonic ateist şi prin doctrina generaţiei spontane, se urmăreşte explicarea apariţiei universului şi a vieţii fără Creator. Prin darwinism se încearcă explicarea ateistă a diversităţii lumii vii şi inducerea ideii că omul ar fi un animal evoluat. Haeckel – cel care a falsificat planşele embriologice în favoarea evoluţionismului – a făcut trecerea de la pseudoştiinţă la religia pseudoştiintifică, în care se venerează zeiţa Natură. El a militat pentru întemeierea unor temple ale noii religii: ,,bisericile, considerate ca loc de devoţiune, nu vor fi împodobite cu sfinţi şi cu cruci, ci cu reprezentări artistice extrase din inepuizabila  comoară de frumuseţi pe care o reprezintă viaţa omului şi aceea a naturii. Intre inaltele coloane ale domurilor gotice, inconjurate de liane, zvelţii palmieri si fujerele arborescente, graţioşii bananieri şi bambuşii vor reaminti forţa creatoare a tropicelor. În mari aquariumuri, dedesubtul ferestrelor, graţioasele meduze şi syphomophorele, mărgeanele şi asteridele vor arăta formele artistice ale vieţii marine. In locul altarului va fi o uranie care să arate mişcările corpurilor cereşti…”3.

Pomind de la ideea că nu există Creator, oamenii de ştiinţă evoluţionişti au forţat datele ştiinţifice pentru a corespunde modelului materialist evolutionist. Geneticianul Lewontin a recunocut acest fapt: ,,Noi ţinem partea ştiinţei in ciuda absurdităţilor evidente a unora dintre explicaţiile ei, în ciuda tolerării de catre comunitatea ştiinţifică a unor povesti inconsistente luate ca atare, fiindcă ne-am luat un angajament prioritar, un angajament faţă de materialism. Nu metodele si institutiile stiintifice ne constrang sa acceptam explicatia materialist a lumii fenomenale, ci, dimpotriva, aderenta noastra apriorica la cauzalitatea materialista ne obliga sa creem un aparat de investigare si un set de concepte ce produc explicatii materialiste, indiferent cat de potrivnice intuitiei, indiferent cat de mistificatoare pentru cei neinitiati. Mai mult, materialismul este absolut, caci nu putem sa acceptam ca un Picior Divin sa ni se puna in prag”.

Se urmăreşte construirea unei noi teologii, compatibile cu evolutionismul.  Biologul evoluţionist Julian Huxley, secretar general fondator al UNESCO, afrima încă din 1959 că „viziunea evolutionista ne da putinta sa intrezarim, chiar daca nedeplin, directiile noii religii despre care putem fi siguri ca se va ivi, spre a sluji nevoilor erei viitoare”.

Gravitatea acestei tendinte a fost sesizata de Parintele Serafim Rose: „Asa cum noul globalism este pasul urmator dupa comunismul ateu, tot asa si un nou evolutionism „spiritualizat” este pasul urmator dupa darwinismul vechii scoli. In acest punct stiinta se va combina cu religia spre a forma o sinteza universala evolutionista.

Anticrestinismul comunismului marxist si evolutionismului darwinist slujesc doar ca o pregatire pentru ceva mult mai rau: un crestinism antitraditional care «să amăgească, de va fi cu putinţă şi pe cei aleşi » (Matei 24: 24)”6.

Dictatura pseudoştiinţei pregăteşte terenul pentru dictatura antihristică. Un om lipsit de credinţa cea dreaptă în Dumnezeu şi îndoctrinat cu minciunile evoluţionist-sincretiste ale sistemului oficial este o pradă sigură în ghearele lui antihrist.

Datoria noastră este să păstrăm dreapta credinţă, să cercetăm temeinic scrierile Sfinţilor Părinţi şi să studiem ştiinţa cea adevărată, nemodificată de sistemul oficial.

Cu harul lui Dumnezeu, toate acestea ne vor ajuta să distingem bine adevărul de minciună şi să rămânem statornici întru Adevăr.

(Pr. Ioan Vladuca, Dictatura Pseudo-stiintei)

(Visited 29 times, 1 visits today)