Skip to content

6 Comentarii

 1. CristinaL
  octombrie 6, 2010 @ 5:53 pm

  Doamne ajuta ,foarte frumoasa si folositoare acesta rugaciune ,ori de cate ori o rostesc simt o mare liniste ….A fost o perioada in care o ziceam mult mai des ,acum chiar daca o zic mai rar ,ori decate ori sunt suparata sau nu reusesc sa-l inteleg pe cel de langa mine i-mi place sa spun doar inceputul „Doamne binecuvinteaza pe…. si eu ii(il) binecuvintez si nu-i blestem „.Ori de cate ori i-mi amintesc de aceasta scurta rugaciune reusesc sa ma linuistesc imediat ,problema este ca uneori uit de aceasta rugaciune ,totusi, pentru mine ramane o rugaciune foarte folositoare si chiar daca la inceput o rosteam doar ca facea parte dintr-o tema pe care trebuia sa o fac cu timpul am inceput sa-i simt folosul ,nu pot decat sa multumesc Domnul ca mi-a scops in cale aceasta rugaciune

  Reply

 2. Ana
  octombrie 7, 2010 @ 8:14 am

  Intr-o perioada grea a vietii mele, spuneam rugaciunea asta, la recomandarea de atunci de pe blogul maicii Siluana. Cand am citit-o prima data nu mi-a venit sa cred. Cum sa ma rog eu la ceva si mai rau decat am? In timp insa am inteles si folosul pe care l-am avut de pe urma acestei rugaciuni, a fost uimitor de mare.

  Recomand din suflet rugaciunea asta.

  Reply

 3. Beniamin Stoianov
  ianuarie 29, 2011 @ 8:14 pm

  Mă închin cu smerenie înaintea oricărei victime a ciumei roşii, dar binecuvântarea duşmanilor dată de mitropolitul sârb Nicolae Velimirovici duşmanilor lui este o atitudine personală; Isus ne învaţă să iubim pe duşmanii noştri, ceeace nu rezultă din rugăciune.Este adevărat că până şi celui mai vajnic apostol al Mântuitorului i-a căzut greu această sublimă poruncă, motivând-o: Pentru a îngrămădi cărbuni aprinşi pe capul duşmanilor…

  Reply

 4. Beniamin Stoianov
  ianuarie 29, 2011 @ 8:15 pm

  P.S.: M-am referit la apostolul Pavel.

  Reply

 5. Laura-optimista
  ianuarie 29, 2011 @ 9:46 pm

  Beniamin,
  Mântuitorul Însuşi S-a rugat pentru vrăjmaşii Săi, spunând: "Părinte, iartă-le lor, că nu ştiu ce fac". Urmându-I exemplul, Sfântul Ştefan, primul martir creştin s-a rugat pentru cei care-l ucideau cu pietre pentru credinţa sa: "-)oamne, nu le socoti lor păcatul acesta", iar ulterior, după puţin timp, Saul din Tars, unul dintre ucigaşii Sfântului Ştefan s-a întors la Domnul Hristos, devenind marele Apostol al neamurilor, Pavel. Aceasta înseamnă că rugăciunea smerită şi sinceră a Sfântului Martir Ştefan pentru vrăjmaşii săi a fost auzită de Cel Ce Însuşi S-a rugat pentru duşmani, căci altfel, dacă Sf. Ştefan nu ar fi rostit acea rugăciune… probabil că Saul nu s-ar fi convertit niciodată la creştinism. Domnul ascultă rugăciunile pentru vrăjmaşi, căci aceasta este, din partea noastră, o dovadă de iubire faţă de ei. Spuneai că Sfântul Apostol Pavel nu prea era de acord cu rugăciunile pentru duşmani şi le considera a fi doar un mijloc de a le face acestora mai mult rău? Cred că acel text ar trebui înţeles altfel, mai profund pentru că, de vreme ce Mântuitorul Hristos Însuşi ne-a poruncit să-i iubim pe duşmani, ar fi fost imposibil ca apostolul Său să aibă o atitudine răzbunătoare şi să denatureze sensul poruncii divine. În opinia mea, textul Sfântului Apostol Pavel ar trebui înţeles astfel: rugaţi-vă pentru duşmani, căci făcând aşa, îi veţi determina să-şi regrete faptele, să se întristeze pentru ele şi, neputând suporta focul dorului de Dumnezeu, se vor pocăi şi se vor întoarce la El.
  Dacă nu ne putem ruga pentru duşmanii noştri… atunci, măcar să nu ne rugăm împotriva lor şi să-I cerem Domnului să ne ajute să-i iertăm şi să-i iubim.
  Domnul să fie cu tine!
  Doamne ajută!
  Laura Stifter

  Reply

 6. Laura-optimista
  ianuarie 29, 2011 @ 9:51 pm

  Beniamin, aş vrea să-ţi mai spun ceva. 🙂 Ai spus că, din punctul tău de vedere, iubirea nu rezultă din rugăciune. Bine, dar… rugăciunea poate rezulta din iubire. 🙂 În plus, cred că şi iubirea rezultă din rugăciune, pentru că Dumnezeu, pentru dorinţa noastră de a ne ruga pentru adversari chiar dacă nu-i putem iubi de la început, ne va dărui şi capacitatea de a simţi dragoste faţă de ei.
  Doamne ajută!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *