Din minunile Maicii Domnului

img_67981.Intr-o zona unde traiau crestinii pe vremuri alaturi de evrei, la inceputurile crestinismului se jucau copii crestini cu copii evrei. Trecand ceva timp pana in ziua de duminica in care copii crestini mergeau la biserica sa cinsteasca pe Hristos, Imparatul lumii, vazand unul din copii evrei nebagand de seama a mers si el cu copii crestini la biserica. Acolo parintele foarte frumos savarsea Sfanta Liturghie si venise momentul Impartasaniei. Toti copii crestini au mers la parinte sa se impartaseasca printre care si micul copilas evreu (impartasindu-se fara sa isi dea seama ca era potrivnic legilor lui).

Venind acasa copilasul evreu a marturisit parintilor isprava facuta, atunci tatal s-a infuriat foarte pe copilul sau si l-a aruncat in cuptor care era aprins! Si o! minune ce sa vezi? Flacarile nu se atingeau de baiatul acela, ci statea in mijlocul lor nevatamat! Atunci familia il intreaba cum de s-a intamplat acest lucru si el a raspuns: „O femeie m-a protejat pe mine cu acoperamantul ei! „Si-au dat seama cei prezenti ca era vorba de Maica crestinilor si atunci l-au aruncat in foc pe tatal lui care a ars degraba! Si de atunci familia s-a crestinat si ducea o viata in si cu Hristos!

2. In Saxonia era un om cu viata foarte inrautatita si  razvratita, iar mai ales spre a huli cele sfinte era pornit si foarte obisnuit nebunul! Si la orice pricina oricat de mica zicea grele cuvinte de hula ticalosul, fara mustrare de cuget sau fara frica de pacat. Deci intr-o zi, jucand cartile a pierdut toti banii sai si maniindu-se a inceput gura lui cea diavoleasca a huli dupa obsinuinta lui ,zicand cuvinte atat de urate asupra lui Hristos, incat cei ce stateau de fata si-au astupat urechile si au fugit sa nu le mai auda!

Iar prea inrautatitul acela a inceput sa huleasca si pe Nascatoare de Dumnezeu cea Preanevinovata, Intrutotcinstita si Prealaudata zicand asupra ei cuvinte infricosate si necuvioase pe care insa nu le-a suferit Dumnezeu cel Atotputernic si Fiul Ei, ci l-a pedepsit nevazut cu sabia dreptatii chiar  in acel ceas cazand la pamant striga cu aceasta mare jale: „Raul pe care l-am patimit, cine m-a omorat pe mine cel de trei ori ticalos?” Asa zicand si-a dat sufletul pe care indata demonii l-au luat indata intru adancul iadului, iar trupul lui din care curgea sange necontenit dezbracandu-l cei ce erau de fata, l-au aflat despicat de la piept pana la buric, ca si cum ar fi fost spintecat de o mare sabie si se vedeau toate maruntaiele lui!!!

Deci adunandu-se multi oameni nenumarati ca sa vada o priveliste jalnica ca aceea, a alergat si un prieten de al lui sa-l vada si in drumul lui l-a intampinat ca pe o umbra de om care i-a zis lui: „Eu sunt prietenul tau care am murit de curand si mi-a poruncit Dreptul Judecator sa iti spun aceste cuvinte ca sa auda  toti hulitorii si sa se pocaiasca, pentru ca sa nu patimeasca mai cumplita pedeapsa. S-o stii ca Stapanul  Hristos, cel indelung rabdator si mult milostiv rabda cu minunata nepomenire de rau pe acela care il ocarasc si il batjocoresc si fac alte multe faradelegi. Insa pe cei ce indraznesc si prea obraznici  sa batjocoreasca pe Preacurata Maica Lui nu sufera nicidecum nerusinarea lor, ci le da lor de pe acum arvuna muncii celei nesfarsite, dupa cum am primit-o eu ticalosul prietenul tau.” Acestea zicand sufletul s-a facut nevazut! Iar acela ducandu-se acolo unde zacea mortul a crezut cele spuse si a propovaduit tuturora si s-a infricosat tot norodul si s-a ingrozit. Si de atunci n-a mai indraznit nimeni sa mai deschida gura asupra Maicii Domnului aducandu-si aminte toti de acea dreapta si infricosata izbandire!Amin

Si sa batem la usa Domnului cu cuvinte de lauda, si sa cinstim noi pe Maica Domnului si sa ne invrednicim a castiga Raiul din timp!Amin

(Visited 37 times, 1 visits today)