Skip to content

6 Comentarii

 1. Badea Patricia
  decembrie 17, 2011 @ 6:22 pm

  Dar Domnul a zis către Samuel: „Nu te uita la înfăţişarea lui şi la înălţimea staturii lui; Eu nu Mă uit ca omul; căci omul se uită la faţă, iar Domnul se uită la inimă”. (1 Regi 16, 7)

  Reply

 2. silvia
  decembrie 20, 2011 @ 7:11 am

  pentru ca m-am luptat si eu cu kilogramele in plus, va spun ca grasimea nu e o chestiune strict estetica. este o neputinta, adica exista un aspect medical al problemei. persoanele supraponderale sufera de diverse probleme fizice si au riscul crescut pentru anumite boli (mie mi-a fost afectata grav digestia, ficatul si aveam tot timpul dureri de genunchi, nu aveam rezistenta la efort fizic).
  desi nu conteaza cum arati, ca doar oameni suntem toti, cand vine vorba de sanatate cred totusi ca suntem datori sa ne ingrijim de ea, atat cat putem.
  si sa nu uitam ca o persoana poate fi grasa din cauze medicale, hormonale, genetice, sau pur si simplu pentru ca s-a lasat stapanita de lacomie si a mancat prea mult. in acest caz as zice ca problemele de sanatate sunt rasplata pentru acest pacat. asta nu inseamna ca ii judecam pe toti grasii ca sunt lacomi, ci trebuie ajutati sa revina la o stare normala de sanatate.

  Reply

 3. silvia
  decembrie 20, 2011 @ 7:13 am

  deci nu e nimic dezgustator sau respingator in faptul ca cineva sufera de anumite boli cauzate de grasime (si sunt destule). pur si simplu e o neputinta, si slabii le au pe ale lor.

  Reply

 4. Teodora
  iulie 6, 2012 @ 10:50 am

  Sunt de acord cu ce a scris Lucia. Partea estetică este ultima la care ar trebui să se gândească o persoană supraponderală. Problema este că fiecare kg în plus constituie o povară pentru organism, și mai ales pentru INIMĂ. Sunt afectate de asemenea întregul sistem cardiovascular, sistemul digestiv, respirator, articulațiile, coloana vertebrală (mai ales la creșterea bruscă în greutate aceasta suferă o adevărată traumă în încercarea de a se adapta la noua greutate pe care trebuie să o susțină).
  Citeam undeva – cred că la părintele Savatie Baștovoi – că între omul gras și grăsimea sa este o relație ascunsă. Și în cea mai mare parte din cazuri, așa este. Foarte puține persoane sunt supraponderale din cauza unor probleme de natură genetică sau hormonală. În general de vină sunt alimentația haotică, consumul de alimente procesate, nenaturale, pline de E-uri și hormoni, dependența noastră emoțională și fizică față de mâncare și implicit mâncatul în cantități exagerate, sedentarismul, lipsa efortului zilnic, susținut.

  Să nu uităm ce spuneau Sf Părinți despre [i]micșorarea stomacului [/i] prin înfrânare. Or, persoanele care mănâncă mai mult decât le trebuie nu fac decât să-și mărească permanent stomacul, acesta cerându-le tot mai multă mâncare.

  Totuși, societatea actuală, prin tot ceea ce promovează mass media, nu face NIMIC pentru a-i ajuta pe acești oameni, dimpotrivă, le prezintă lucrurile într-o asemenea manieră încât majoritatea vor ajunge să spună de la bun început: „Eu nu voi putea arăta niciodată așa…de ce să mă mai chinui? Mai bine mănânc ce vreau, cât vreau și măcar îmi fac plăcerile”.
  Iar marea greșeală pe care majoritatea oamenilor care luptă cu obezitatea o face este ținerea unei „diete” (care îi „ajută” apoi să se îngrașe la loc, eventual mai mult decât înainte) în locul adoptării unui stil de viață sănătos, care să includă alimente naturale și sănătoase, mișcare și un orar al meselor. Alții cad în capcana pastilelor de slăbit care le dau organismul peste cap, în unele cazuri f grav.

  Reply

 5. Sorin
  iulie 6, 2012 @ 8:43 pm

  Teodora, cred că lucrurile mai au o latură. De obicei oamenii grași, mă refer la cei care nu au binecuvântarea să aibă parte de un mediu sănătos, tind să își urască trupul pentru felul cum arată. Iar ei urându-și trupul nu își dau seama cât rău își fac. Ești gras? Nu te mai gândi la ce zic alții. Iubește-ți trupul așa cum e el și încearcă să-l îngrijești, să-l iubești. Împărăția Cerurilor sau munca veșnică o moștenești nu cu cei care te vorbesc pe la spate sau te critică că ești gras(ă) ci cu trupușorul tău. Iubește-l și încearcă să ajungi cu el la Hristos, în împărăția Lui.

  Reply

 6. Teodora
  iulie 7, 2012 @ 8:01 am

  @Saurian

  Așa este. Spun din experiență, pentru că și au mi-am urât corpul aproape toată copilăria și adolescența. Nu e deloc ușor, e o luptă cumplită cu sentimentul că nu te poți accepta, nu poți trăi cu ideea că ești în [i]acel [/i] trup, pe care îl detești și pe care dai vina mai mereu cum că nu te-ar „asculta”. Problema este că noi nu-l putem asculta pe el. Corpul ne spune când are cu adevărat nevoie de hrană sau apă și când nu. El nu cere mai mult decât îi trebuie, însă pe noi poftele și patimile ne îndeamnă la excese. Trupul, cum spunea maica Siluana, e curat, el nu ne împinge neapărat la păcate, cât mintea noastră murdară, care adesea naște monștri de care ne minunăm și noi.

  A ne îngriji trupul înseamnă în primul rând a-l menține într-o stare de sănătate (pt ca sunt mulți care interpretează această grijă față de trup altfel, prin cosmetizare excesivă și altele de acest fel.). Ori,cum spuneam, a ne accepta și îngriji trupul înseamnă și A FACE CEVA PENTRU EL. A ajunge la o greutate normală, de exemplu, dar fără a considera că în lipsa acestei reușite noi suntem mai puțin frumoși, mai puțin importanți, mai puțin valoroși. Slăbim sau facem ceva pt sănătatea noastră nu pt că asta ne-ar da nouă o valoare mai mare ca și oameni, ci pur și simplu pt că simțindu-ne mai bine,mai ușori, putem face mai multe lucruri, avem mai multă forță fizică, mai multă putere de muncă, o minte mai limpede pt rugăciune ș.a.m.d

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *