Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Dragilor, de câțiva ani tot caut modalități de a mă apropia mai mult de Sfânta Scriptură și de Dumnezeu și de a vă încuraja și pe voi să faceți același lucru. Tot în această idee, am deschis o nouă categorie de articole, numită "Meditații la Sfânta Scriptură" în care încerc să vă semnalez texte care mi-au atras atenție și care m-au încurajat spre meditație. Sper să vă fie de folos, și Maica Domnului să ne ajute, Sunteți bineveniți și voi să trimiteți pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. meditațiile voastre spre publicare.

Începem cu un începutul: iubirea. Vă propun spre meditație un pasaj din:

Epistola către Coloseni a Sfântului Apostol Pavel
Capitolul 3, versetele 12-16

12. Aşadar, ca nişte sfinţi şi iubiţi aleşi ai lui Dumnezeu, îmbrăcaţi-vă cu simţăminte de'ndurare, de bunătate, de smerenie, de blândeţe, de'ndelungă-răbdare,

13. Îngăduindu-vă unii pe alţii şi iertând unul altuia dacă are cineva vreo plângere împotriva cuiva; aşa cum Hristos v'a iertat vouă, tot astfel şi voi.

14. Mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă întru iubire, care este legătura desăvârşirii.

15. Şi'n inimile voastre să domnească pacea lui Hristos, întru care aţi fost chemaţi ca să fiţi un singur trup; şi fiţi mulţumitori.

16. Cuvântul lui Hristos să locuiască întru voi cu bogăţie. Învăţaţi-vă şi povăţuiţi-vă între voi cu toată înţelepciunea. Cântaţi în inimile voastre lui Dumnezeu, mulţumindu-I în psalmi, în laude şi'n cântări duhovniceşti.


Puteți citi întreg capitolul aici: http://www.biblia-bartolomeu.ro/index-C.php?id=NT-Col-03

Pasajul se înscrie în discursul Sfântului Apostol Pavel despre “Viața cea nouă în Hristos, despre plinătatea vieții întru Hristos”, și se adresează tuturor creștinilor, nu doar clericilor, sau teologilor.

Creștinul, e un Hristos mergător printre oameni. Oamenii simt pe Dumnezeu în noi, când ne îmbrăcăm întru iubire, când ne îndurăm de aproapele nostru, când suntem buni cu el, când stăm smeriți (când nu ne arătăm mai tari decât el), când îi arătăm blândețe, când suntem răbdători cu el, când îl iertăm. Fraților, credeți-mă, așa de repede / ușor simt oamenii când îi tratăm cu iubire. Am trăit asta de mai multe ori. I-am văzut cum se luminează la față, cum rămân surpinși, cum se bucură că primesc iubire.

Oamenii te simt imediat dacă ești al lui Dumnezeu… Când vor simți iubirea noastră către ei, în inima lor vor ști că asta e iubirea lui Dumnezeu, și vor crede mai mult în El.

Versetul 16 e un îndemn la a cunoaște cuvântul Scripturii, cuvântul Domnului cât mai bine: "Cuvântul lui Hristos să locuiască întru voi cu bogăţie."

Doamne ajută!

(Claudiu Balan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești