Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Astăzi la slujba utreniei în bisericile ortodoxe s-a citit un pasaj din cartea lui Isaia, capitolul 2, versetele 11-21. Textul este o profeție în legătură cu ziua Domnului, cu ziua când Domnul va veni pe norii cerului pentru a judeca Pământul, dând fiecăruia după faptele lui.

Ca să înțelegeți și mai bine contextul în care este așezat acest pasaj biblic în slujba de joi dimineață, din prima săptămână a Postului Mare, voi reda și cântarea de dinainte:

"Izbăvește-ne pe noi, Doamne, de vrăjmașii cei nevăzuți, ca să nu zică păgânii ca altădată: Unde este Dumnezeul lor? Să cunoască, Stăpâne, că trei păcatele poporului Tău, celui ce se pocăiește."

Și urmează stihul:

"Când va întoarce Domnul pe cei robiți ai poporului Său, bucura-se-va Iacob și se va veseli Israel (Ps. 13, 7)".

Iată acum pasajul din cartea Profetului Isaia:

"Ochii celui mândru vor fi smeriţi, mândria celor de rând va fi pogorâtă şi numai Domnul în ziua aceea va fi ridicat în slăvi, Că Domnul Savaot va avea ziua Lui, se va ridica împotriva a tot ceea ce este mândru şi semeţ şi-l va pogorî. Împotriva tuturor cedrilor Libanului şi stejarilor celor înalţi ai Vasanului. Împotriva tuturor munţilor înalţi şi colinelor celor mândre. Împotriva tuturor turnurilor ridicate sus şi zidurilor întărite. Împotriva tuturor corăbiilor Tarsisului şi lucrurilor de preţ.

Mândria omului va fi pogorâtă şi semeţia celor muritori va fi smerită; în ziua aceea numai Domnul va fi înalt; și toţi idolii vor pieri.  Iar oamenii vor intra în scorburile stâncilor, în prăpăstiile şi în crăpăturile pământului, de frica Domnului şi de strălucirea slavei Lui, când va veni El ca să lovească pământul. În ziua aceea idolii de argint şi de aur, pe care omul i-a făcut ca să li se închine, vor fi părăsiţi ca să fie sălaş şobolanilor şi liliecilor. Iar el va intra în crăpăturile stâncilor şi în prăpăstiile munţilor, de frica Domnului şi de strălucirea slavei Lui, când va veni El ca să lovească pământul." (Isaia 2, 11-21)

Foto: Gabi Marian

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești