Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Cu ajutorul lui Dumnezeu avem bucuria să vă anunțăm că la inițiativa lui Carol Mihai, unul din tinerii participanți la acțiunile Asociației Ortodoxia Tinerilor, s-a format în Giurgiu un mic grup care își dorește să-i însoțească pe copii orfani, duminică de duminică la Sfânta Liturghie.

Grupul îl are ca păstor duhovnicesc pe părintele Tudor Georgian Bogdan din Parohia „Buna Vestire” din orașul Giurgiu, aflată pe Strada Mircea cel Bătrân nr.16. Părintele desfășoară în parohie o frumoasă activitate pastoral-misionar și cu siguranță va impulsiona toată această acțiune dedicată sufletelor copiilor orfani.

Iată câteva cuvinte de la prima lor întâlnire:

"Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea părintelui Tudor Georgian Bogdan, duminica aceasta, 21 aprilie, am avut prima întâlnire cu copiii orfani de la centrul Sfântul Ioan la sfânta liturghie.

Împreună cu alt tânăr giurgiuvean, Marius, am mers acasă la micuţi, care ne aşteptau pregătiţi şi cu entuziasm, să meargă împreună cu noi la biserică, aşa cum le promisesem de vineri. Cel mai mare dintre ei, Marian ne-a spus că după sport, materia lui preferată este religia, ceea ce ne-a bucurat foarte mult.

Cu mijlocirea Sfântului Ioan, protectorul centrului în care locuiesc, copiii au primit o educaţie foarte bună, creştină, de la doamnele îngrijitoare, sunt foarte curaţi şi cuminţi, au fost foarte încântaţi să meargă la biserică. Ei se spovedesc în toate posturile la părintele Petrişor, celălalt părinte slujitor al bisericii "Bunavestire", iar de acum încolo vor merge alături de noi, în fiecare duminică la Sfânta Liturghie. Le-am cumpărat cărticele de rugăciuni, i-am învăţat să citească pentru început rugăciunile de seară, le vom lua şi un îndreptar de spovedanie, să meargă pregătiți la mărturisit. Doar atât am făcut pentru început.

Vom încerca să ne apropiem cât mai mult de ei, vrem să începem meditaţii la materiile unde au nevoie, vom încerca să descoperim talentele fiecăruia, şi cum am putea să le fim de ajutor.

Ajutându-i pe aceşti copiii să ne ajute şi pe noi Dumnezeu să ne mântuim. Făcând bine acestor copiii aflaţi în nevoie, Domnul nu va rămâne indiferent. Oricine vrea să ne ajute măcar duminică la Sfânta Liturghie, cel puţin cu prezenţa, cu o vorbă bună pentru copilaşi, e binevenit să mi se alătura."

Pentru toți cei dintre voi care vreți să participați puteți lua legătura cu Carol Mihai astfel:

Telefon: 0726.482.354

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Vă mulțumim.

Acțiunea se desfășoară și în București. Prin urmare, dacă sunt persoane dintre voi care vor să participe ne puteți contacta la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Doamne ajută!


Claudiu Balan
președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești