Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Fără acordul Mănăstirii Putna, o firmă de prospecţiuni geologice desfăşoară explozii subterane controlate cu dinamită, care afectează pânza freatică din jurul sfântului lăcaş, unde odihneşte trupul Sfântul Ştefan cel Mare.

Călugării Mănăstirii Putna au blocat activitatea firmei geologice SC Prospecţiuni SA din Bucureşti care caută prin explozii controlate hidrocarburi şi gaze de şist. Călugării au descoperit că unele izvoare sau fântâni din jurul mănăstirii au fost poluate uşor cu hidrogen sulfurat în urma prospecţiunilor geologice. Apa potabilă pentru mănăstire şi comuna Putna poate fi afectată datorită prospecţiunilor geologice cu dinamită.

Monahul Iustin, consilierul juridic al Mănăstirii Putna, a făcut demersurile legale către autorităţi pentru interzicerea prospecţiunilor geologice pe teritoriul aparţinând Mănăstirii Putna. Părintele Anastasie a afirmat că explozia cu dinamită controlată afectează fonic pe o suprafaţă de 10 Km în subteran, iar apele freatice pot fi prin unda de propagare perturbate de cutremure de mici dimensiuni, ce duc la infestarea cu sulf a izvoarelor de apă potabilă.

Părintele stareţ Melchisedec Velnic a cerut Prefecturii Judeţului Suceava să blocheze activitatea firmei care caută în realitate gaze de şist şi vor de fapt „transformarea Mănăstirii Putna într-o nouă Roşia Montana”.

(Ionuț Tene)
 

Mai jos puteți consulta contestația pe care Mănăstirea Putna a făcut-o pentru avizul de mediu primit de firma S.C. Prospecțiuni S.A.:

Contestatie aviz mediu SC Prospectiuni la Ag. Mediu Suceava.pdf

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești