Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“, aflată în acest an la cea de a II-a ediţie, este un proiect de suflet al Centrului de Studii în Istorie Contemporană şi www.fenomenulpitesti.ro. Dorim să oferim şansa tinerilor studenţi, masteranzi sau doctoranzi din întreaga ţară să ia contact nemijlocit cu cei care au suferit în închisorile comuniste, cu cercetători ai trecutului recent şi cu intelectuali de prestigiu din România, pentru a face cunoscute modelele de demnitate şi rezistenţă din perioada comunistă. Vom îmbina prelegerile şi dezbaterile cu proiecţii de filme documentare, vizite în fostele închisori Piteşti şi Jilava, toate într-o ambianţă plăcută şi într-o atmosferă caldă.

Ediţia a II-a se va desfăşura la Piteşti între 22-26 iulie anul curent şi va cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist. Astfel, participanţii se vor putea bucura de un dialog deschis atât cu personalităţi ale culturii române, dar şi cu supravieţuitori ai închisorilor comuniste. Directorul Şcolii de Vară Fenomenul Piteşti este istoricul Alin Mureşan. Proiectul de desfăşoară cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer România şi a Grupului Filos.

La cursurile Şcolii de Vară vor participa 15 persoane. Doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere de pe site-ul www.fenomenulpitesti.ro până miercuri, 10 iulie (inclusiv) şi să le trimită la adresele de mai jos. Lista candidaţilor admişi va fi publicată pe aceleaşi site-uri luni, 15 iulie. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa participanţilor vor fi suportate de către organizatori. Formularele vor fi evaluate de un juriu format din cercetătorii Centrului de Studii în Istorie Contemporană.

1. Termenul limită de trimitere a formularelor: 10 iulie

2. Evaluarea formularelor: 11 - 14 iulie

3. Anunţarea rezultatelor: 15 iulie

4. Şcoala de Vară: 22 - 26 iulie

Datorită formatului şcolii de vară, precizăm că limita de vârstă a participanţilor este de 30 de ani, iar urmarea unei forme de învăţământ superior în momentul Şcolii de Vară nu este obligatorie pentru cei care au ciclul de licenţă absolvit sau urmează să aibă examenul de admitere la facultate. De asemenea, pentru a permite cât mai multor studenţi să beneficieze de experienţa Şcolii de Vară, candidaturile participanţilor de anul trecut nu vor fi acceptate. Sunt acceptate şi candidaturile din Republica Moldova, sub rezerva obţinerii vizei de intrare în România.

Pentru înscriere şi informaţii legate de admitere, ne puteţi scrie la adresele de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Precizăm că formularele de înscriere trebuie salvate în format .doc sau .pdf sub forma „Nume Prenume” (ex. Popescu Alexandra.doc sau Popescu Alexandra.pdf)

Pentru acreditări de presă şi informaţii suplimentare legate de organizare, ne puteţi contacta la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești