Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Marius Negulici este un tânăr deosebit de credincios şi inteligent, în vârstă de 21 de ani. Locuieşte în Brăila, împreună cu bunica lui şi este student în anul I la Facultatea de Litere din Galaţi. Marius urmează facultatea, însă, prin metoda studiului la distanţă pentru că, de când era bebeluş, a rămas cu o deficiență locomotorie atât de gravă, încât nu se poate deplasa decât în scaunul cu rotile.

Deşi în copilărie a suferit mai multe intervenţii chirurgicale dificile (care l-au făcut să sufere foarte mult fizic şi emoţional...), afecţiunea lui nu a putut fi nici măcar ameliorată.

Din acest motiv, mama lui l-a părăsit, lăsându-l în grija părinţilor ei adoptivi bătrâni şi cu o situaţie financiară extrem de dificilă.

Aceşti bunici adoptivi i-au oferit lui Marius căldura afectivă de care orice copil are nevoie, l-au educat în credinţa creştină şi i-au fost alături întru totul. Bunicii şi-au dedicat tot timpul creşterii şi educaţiei lui Marius, iar el nu i-a dezamăgit: a fost olimpic naţional la Religie, în toţi anii de şcoală a obţinut performanțe la mai multe discipline (precum limba romană şi informatică) şi, anul acesta, a fost admis cu succes la Facultatea de Litere.

Toate aceste reuşite s-au datorat, însă, unui efort impresionant din partea lui Marius şi a bunicilor lui bătrâni. Confruntându-se permanent cu dificultăţi financiare (un singur exemplu: nu a avut acces la calculator şi internet până în clasa a X-a, deşi era olimpic la informatică) şi neputând ieşi din casă doar cu ajutorul bunicilor (fiindcă bunicii nu au forţa fizică necesară pentru a coborî căruciorul cu el pe scări, poate sta doar în anumite poziţii în mijloacele de transport etc), Marius şi-a păstrat tot timpul credinţa în Dumnezeu, pasiunea pentru studiu, optimismul şi chiar simţul umorului, încurajându-i, de multe ori, pe bunicii lui.

Acum acest tânăr creştin deosebit se afla într-o situaţie foarte dificilă şi are nevoie urgentă de ajutorul nostru. Pe data de 23 august anul acesta, bunicul lui a trecut la cele veşnice, iar el a rămas doar cu bunica în vârstă de 77 de ani - singura fiinţă dragă pe care o mai are în lumea aceasta. Astfel, Marius şi bunica lui se afla, pe plan material, într-o situaţie critică, fiind nevoiţi să trăiască fără pensia bunicului şi având nevoie de medicamente pentru bunica (suferă de diabet, hipertensiune şi probleme cardiace) şi de bani pentru taxa de studii.

Săptămâna trecută, bunica lui Marius a fost internată de urgenţă la spital pentru că, nemaiputând urmă corect tratamentul (din cauza lipsei banilor de medicamente), a suferit o criză serioasă de hipertensiune. În paralel, Marius are nevoie să achite, până la începutul lunii viitoare, taxa de studii pentru primul semestru; în caz contrar, nu va putea intra în sesiunea de examene.

Cunoscându-i foarte bine pe aceşti doi creştini care au urgenţă nevoie de sprijin din partea noastră, m-am gândit să vă adresez tuturor propunerea ca, împreună, să le facem o bucurie în prag de sărbători.

În aceste momente unice ale anului, când cu atât de multă bucurie ne binevestim unii altora despre Pruncul Cel Sfânt şi drag Care ni S-a dăruit nouă pe Sine, cred că ar fi minunat să ne solidarizăm în iubirea faţă de aproapele, contribuind fiecare dintre noi după posibilităţi la ajutorarea unor confraţi de credinţa aflaţi într-un moment dificil şi răspunzând astfel iubirii Celui Care "bogat fiind, pentru noi a sărăcit, ca noi cu sărăcia Lui să ne îmbogăţim" (II Cor. 8, 9).

"În ieslea cea săraca, Iisus este străin.

Să-I ducem şi noi daruri, Veniţi la Viflaim"!

Dacă vreți să-l ajutați, îl puteți contacta pe Marius la telefon: (004) 0239.647.775

Deasemenea Marius are și un cont bancar, deschis la BCR unde poate primi donații:

RO16 RNCB 0528 1221 2594 0001

Doamne ajută!

Laura Stifter

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești