Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Liga Studenților din Timișoara, Organizaţia Tinerilor din Sibiu, Liga Studenţilor din Cluj, Organizația Tinerilor din București, Asociaţia Tinerii din Ziua de Azi Braşov, Asociaţia Tineri Pentru Tineri Târgu-Mureş și Mânăstirea Oașa, organizează SÂMBĂTĂ, 17 noiembrie a.c., ora 14:00, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud, județul Alba, întâlnirea cu tema: CE FACI, TE FACE! PRAVILA

O conferință din ciclul „Părintele Teofil în 5 puncte” 

Invitații noștri sunt:

  • părintele stareț Iustin Miron și părintele Pantelimon Șușnea
  • viețuitori ai Mânăstirii Oașa din Munții Șureanu,
  • doi călugări cu care vom sta de vorbă despre despre o îndeletnicire care angrenează întreaga noastră ființă, mintea, trupul și inima, o „unealtă” cu ajutorul căreia suntem sculptați, șlefuiți până la forma dorită.

Sunt cuvinte al căror înțeles abia mai are o minimă rezonanță în mintea și inima omului contemporan. Cuvinte care înainte vreme trăiau în fondul principal lexical al limbii române pentru că erau vii în viața oamenilor. Un dicționar ne poate ajuta, desigur, însă e departe de a ne da experiența cuvântului trăit în contextul viu al vieții.

Pravila, cuvânt vechi, ne duce pe „traseul” DEX-ului la lege, la carte, la regulă sau normă, la obicei, la decizie... Cum să-l înțelegem dacă pentru noi, azi, nu mai are aproape nicio semnificație?

Dar dacă vi l-am prezenta ca pe o unealtă de devenire, de făurire a sinelui, de amplificare a talentelor și a talanților, desigur că ar suna mai interesant și mai aproape de modul în care era trăit odinioară.

Cuvântul acesta ce sună arhaic s-a refugiat astăzi în locuri mai retrase, unde e ocrotit, apreciat și trăit zilnic așa cum îi stă bine oricărui cuvânt încărcat-de-înțelesuri. Trăiește boierește prin mânăstiri și schituri, iar la Oașa și Găbud face casă bună cu părinții Iustin și Pantelimon, care vin să ni-l aducă aproape dacă și noi le vom fi aproape participând la conferința „Ce faci, te face! Pravila”.

Fiindcă întâlnirea noastră va fi în perioada de dinaintea Crăciunului, va cuprinde și un scurt concert de colinde tradiționale românești. 

Vă aşteptăm cu drag!

Persoane de contact:

  • Timișoara: Oana - 0756 090 689
  • Sibiu: Carmen - 0743 178517 sau 0787 704 159; Roberta - 0747 922 914
  • Cluj: Maria - 0747 018 850
  • Târgu Mureș: Cristina - 0748 077 714
  • Brașov: Teodora - 0758 817 780
  • București: Petruța - 0784 027 319
  • Iași: Teodora - 0754 018 677

În cazul în care nu puteți ajunge la Găbud, urmăriți conferința LIVE pe fb.com/SfantaManastireOasa.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești