Skip to content

7 Comentarii

 1. Dianna
  octombrie 11, 2010 @ 4:25 pm

  Minunat!
  Minunat articol! V’as ruga daca puteti sa postati cat mai multe articole scrise de M. Siluana sau inregistrari audio, video..Vorbeste atat de frumos, patrunzator, pe inteles! Eu nu ma satur sa o ascult..

  Doamne ajuta!

  Reply

 2. Laura-optimista
  octombrie 12, 2010 @ 2:36 pm

  Doamne, cât de frumos!
  Aşa este, Dumnezeu ne-a creat frumoşi din punct de vedere fizic, psihic şi spiritual. Omul, trup şi suflet, a fost creat după chipul lui Dumnezeu, întru asemănarea cu El. Trăind în lumea aceasta, păcatul ne-a pervertit. Am murdărit haina de nuntă, pe care am primit-o la Botez şi n-o mai putem curăţi decât prin Taina Pocăinţei, care este „botezul lacrimilor”. Doar încrederea neclintită în mila lui Hristos şi Spovedania sinceră ne mai pot salva de întunericul păcatului, care ne face urâţi, ne întinează trupul şi sufletul(„templul Duhului Sfânt”) şi, ceea ce este cel mai grav, ne îndepărtează de Dumnezeu. Cu siguranţă, dacă sexualitatea în sine ar reprezenta un păcat, Mântuitorul şi Sfinţii Apostoli n-ar fi asemănat atât de des relaţia dintre Hristos şi Biserica Sa cu cea dintre soţ şi soţie. De ce în parabola celor zece fecioare, în cea despre nunta fiului de împărat şi în altele se vorbeşte despre nuntă? De ce Biserica este „mireasa lui Hristos”? Tocmai pentru că nunta, căsătoria este o taină, este chiar una dintre Sfintele Taine (Sacramente) ale Bisericii. Însuşi Mântuitorul a ridicat-o la rangul de taină, prin participarea la nunta din Cana Galileii, unde a săvârşit prima Sa minune. Atunci, de ce Biserica ia atitudine împotriva sexualităţii? Biserica noastră se opune formelor greşite, pervertite ale sexualităţii, iar nu familiei creştine. Să nu luăm în considerare aberaţiile promovate prin unele reviste pentru tineri, potrivit cărora relaţiile intime înaintea căsătoriei ar fi un fapt normal şi chiar necesar. Acesta este un păcat grav, pentru care Duhul Sfânt, Care sălăşluieşte în noi, Se întristează. Ce poate fi mai cutremurător decât faptul de a-L întrista pe Duhul Sfânt? 🙁 🙁 De aceea, Dumnezeu să-i ajute pe toţi tinerii credincioşi să aştepte în castitate, în curăţie trupească şi sufletească, până când, prin Sfânta Taină a Cununiei, vor dobândi din partea Sa binecuvântarea de a întemeia o familie, alături de persoana iubită. De asemenea, pe cei ce simt că au o vocaţie monahală Domnul să-i ajute să se retragă din lume, să îmbrace „chipul îngeresc”, pentru a se ruga întreaga viaţă pentru toţi oamenii şi să trăiască în feciorie din iubire faţă de El.
  Doamne ajută! Nimic să nu facem fără Hristos, fără binecuvântarea Sa!

  Reply

 3. Saurian
  octombrie 12, 2010 @ 8:49 pm

  Dincolo de mesajul poetic eu totusi din ce am citit am inteles ca Sfintii Parinti spun ca sexualitatea ( cel putin modul de inmultire prin sexualitate ) a fost dat din cauza ca Dumnezeu stia de caderea omului si ca e ceva al omului cazut ( ca si moartea fizica, boala de exemplu ). Sa ma iertati dar din ce am citit la maica Siluana ( spre deosebire de cea care a laudat-o eu o voi critica putin ) desi vorbeste foarte frumos totusi in unele locuri mi se pare ca are unele greseli dogmatice ( cum e cazul actual ). Asta e parerea mea ce poate fi gresita…

  Reply

 4. Ionutz
  octombrie 14, 2010 @ 3:22 pm

  Saurian sexualitatea nu reprezinta modul de reproducere al oamenilor!!!!Conform dexului sexualitatea= totalitatea caracterelor anatomo-fiziologice specifice fiecărui sex. Deci atentie sa nu confundam ,modul de inmultire cu sexualitatea,e un pic distinct!:-)Doamne ajuta!(as dori pe cineva mai avizat ca mine aici)

  Reply

 5. Ionutz
  octombrie 14, 2010 @ 3:26 pm

  Tu ai dreptate in privinta reproducerii.Da sfintii parinti spun ca aceasta a fost dobandita in urma caderii. Dar sexualitatea o aveau inca din Rai!Acum intelegi??SI iarasi repet,vreau pe cineva mai avizat ca mine!:-)

  Reply

 6. Ionutz
  octombrie 14, 2010 @ 3:27 pm

  Adam si Eva,despre ei este vorba ca o aveau din Rai,sa nu se interpreteze altceva!

  Reply

 7. Laura-optimista
  octombrie 14, 2010 @ 5:08 pm

  Ionuţ, foarte interesantă opinia ta. 🙂 Nu m-am gândit la asta.
  Doamne ajută!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *