Skip to content

5 Comentarii

 1. Claudiu Balan
  iunie 6, 2013 @ 12:24 pm

  Aș vrea să aduc câteva completări la acest documentar.
  În primul rând este lesne de observat că evreii sunt cei care au realizat acest demers. Ei nerecunoscându-L pe Iisus Hristos ca Mesia, nu-L recunosc ca Dumnezeu și prin urmare nici nu cred că El este făcătorul cerului și al pământului, așa cum ne tâlcuiesc Sfinții Părinți.

  Designul inteligent trimite către un Creator Inteligent, dar evreii îl identifică cu Dumnezeu (YAHVE) și atât. Evreii nu vorbesc de un Dumnezeu Treime de Persoane, ci doar de un Dumnezeu Monopersonal.

  Iată de ce acest documentar are limitările lui dpdv teologic.

  Scopul lui este de a demonstra cu argumente științifice că Universul este creat inteligent de un mare Creator.

  De aici înainte fiecare crede așa cum a primit credința de la neamul și familia lui.

  Noi, creștinii credem astfel:

  „Cred într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoțiitorul, Făcătorul Cerului și al Pământului, al tuturor celor văzute și nevăzute.”

  Reply

 2. sdaniel
  iunie 6, 2013 @ 9:30 pm

  Nu te supara pe mine, dar Claudiu ar trebui mai intai sa privesti acest documentar si apoi sa aduci aceste completari. Eu l-am vazut pe tot, o ora jumatate, un documentar care mi-a placut de altfel.
  Claudiu-admin » 2013-06-06 15:24
  „Scopul lui este de a demonstra cu argumente științifice că Universul este creat inteligent de un mare Creator.”
  Gresit, scopul acestui documentar este cu totul altfel. Nu se prezinta nici macar un argument stiintific ca Universul este creat de un mare Creator.
  Acest documentar are doua mari scopuri/parti mari si late:
  1) Prezinta modul in care evolutionistii au reusit sa elimine (prin metode nu tocmai in regula) din atentia publica, mass-media si institutii de stat (Sua si Marea Britanie) orice alte teorii contrare;
  2) Prezinta marile lacune are teoriei evolutioniste.
  Apoi documentarul este realizat de o casa de productie din SUA si este produs si realizat de americani. Singurul care este evreu (american) este cel care ia interviurile, Ben Stein il cheama.
  Apoi, eu unul, pe o logica poate prea simpla, nu i-as exclude pe evrei din identificarea adevarului religios. In definitiv, totul (inclusiv partea cu Iisus) s-a intamplat in Israel si personajele principale au fost evrei. Poate ca ei stiu cel mai bine ce s-a intamplat acolo, iar daca ei nu recunosc pe Dumnezeu ca fiind o treime de persoane, i-as cam crede.
  E ca si cum ti-as spune tie Claudiu ca nu trebuie sa mai mergi pe istoria noastra si sa accepti ce cred straini despre Vlad Tepes, cum ca era Dracula. Ti s-ar parea aberant. Sunt convins ca la fel de aberant li se pare evreilor sa le zici tu, un strain care e adevarul cu Treimea si Fiul Domnului, in contextul in care Biblia, culmea, e o colectie de mituri si legende ale poporului evreu si nu roman.

  Reply

 3. Dan Tudorache
  iunie 7, 2013 @ 4:37 am

  Bună-dimineața Daniel!
  Pertinente observațiile de la punctul 1 și 2. Acesta este scopul principal al documentarului dar cu mențiunea că în secundar se încearcă promovarea ideii că universul este creat de un designer, de un Dumnezeu. Am specificat cuvântul ”promovarea” pentru că nu se aduc argumente științifice sau filozofice pentru promovarea ideii respective deoarece nu reprezintă scopul principal al documentarului…. dar se face lobby. La sfârșit sunt recomandate în subtitrare două documentare care au tocmai rolul acesta, de a demonstra că fără un designer universul nu ar putea exista.
  Cât privește identificarea adevărului religios, adică dincolo de cât poate experimenta știința, Claudiu nu i-a exclus pe evrei la modul absolut pentru că până la urmă ei sunt primii care au primit pe Dumnezeu cel adevărat în timp ce celelalte popoare erau idolatre dar iară-și, cu mențiunea că nu până la capăt pentru că nu l-au mai primit pe Hristos, adevărul întrupat (știu, n-am uitat, sunt dator cu continuarea unui răspuns la alt articol legat de adevărul personal, la care am discutat amândoi, dar pur și simplu nu pot acum)

  Reply

 4. sdaniel
  iunie 7, 2013 @ 6:34 pm

  @Dan
  E ok, am inteles mesajul de acord cu el.
  Un singur lucru mai vroiam sa spun despre documentar. Daca nu avet timp sa il vedeti pe tot, cea mai relevanta parte pe care v-o recomand este de la 1:02:20 pana la 1:05:00. Adica doar vreo 3 minute de urmarit.
  O sa vedeti niste oameni de stiinta (in special biologi), destul de cunoscuti, care vorbesc de religie ca de o boala si ca de cea mai importanta problema a omenirii si cum ar trebui „eradicata”. Mai si dezvaluie in linii mari cum trebuie distrusa religia, si toate acestea foarte nonsalant prezentate, erau chiar incantati. Pe mine chiar m-au ingrozit oamenii acestia, nu imi pot da seama cum indraznesc sa gandeasca asa dar sa mai si spuna. Si in definitiv vorbim despre credinta a miliarde de oameni iar acei cativa biologi doresc/planuiesc sa distruga credinta
  acestor miliarde de oameni. Terifiant.

  Reply

 5. Dan Tudorache
  iunie 8, 2013 @ 1:38 pm

  Daniel, mulțumesc, văzusem tot documentarul. Nu punem niciun material pe site dacă nu a fost parcus integral de cel puțin unul dintre administratori. În cazul de față Claudiu nu a văzut tot documentarul pentru că pur și simplu nu a avut timp să se uite.
  Știam despre ideea de a eradica religia, nu m-a surprins nimic. Aceasta este consecința ateismului, în plan sufletesc duce la dezumanizare iar în plan politic duce la totalitarism. Aceeași idee au avut-o și comuniștii (în URSS și România), numai că ei s-au și străduit să o pună în practică. Dealtfel comunismul se baza pe materialismul ”științific” aka ”teoria evoluției”.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *