Skip to content

6 Comentarii

 1. ionutz
  ianuarie 3, 2009 @ 1:58 pm

  Ma gandeam candva ca dar de la Dumnezeu este tot ce avem pe lume si putem sa ne folosim de el in bine!!Chiar si trupul este dar de la Dumnezeu!Caci multi se nasc cu trupul deformat…..

  Reply

 2. Razboi întru Cuvânt » FI
  ianuarie 4, 2009 @ 12:54 am

  […] Ortodoxia tinerilor: Duhul lui Dumnezeu e îndepărtat de lăcomia mâncării […]

  Reply

 3. Monica
  septembrie 24, 2009 @ 8:34 pm

  dar cum am putea refuza politicos gazdele care ne invita si insista sa-i gustam bucatele ?

  Reply

 4. D
  septembrie 24, 2009 @ 8:51 pm

  Ce legatura are ? Daca te invita, gusti !

  Reply

 5. florinm
  septembrie 24, 2009 @ 9:05 pm

  Monica, daca intrebi prin prisma lacomiei despre care e vorba in articol, cred ca e simplu. Caci nu prea e cazul, din punctul asta de vedere NOI, cei invitati, suntem raspunzatori (de lacomie).

  Orice gazda cauta sa ofere oaspetilor sai conditiile cele mai bune cu putinta, din respect pentru acestia. Asa ca ne roaga sa gustam din bucate si nu e post, care e problema?

  Daca e post, depinde de mai multi factori… Depinde daca ii „putem” spune ca tinem post, sau nu. Gazda noastra se poate simti jignita daca nu vrem sa gustam cand ne roaga, dar ne si poate intelege. Aici depinde de fiecare, cum poate „citi” gazda din fata sa. Atentie, insa, sa nu spunem ca tinem post ca sa ne dam mari.
  Dar chiar si daca tinem post (depinde si in care perioada a postului suntem), putem face o exceptie atunci, din dragoste (macar respect) pentru gazda noastra – in privinta asta, poti intreba pe duhovnicul tau, iti va explica mai detaliat.
  Nu stiu cat te-a ajutat rasunsul acesta, dar vor mai veni si altele. Oricum, tu intreaba-ti duhovnicul si asculta-l pe el. Doamne, ajuta!

  Reply

 6. D
  septembrie 24, 2009 @ 9:17 pm

  si eu sunt de aceiasi parere; in toate privintele.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *