Skip to content

4 Comentarii

 1. Ana
  martie 14, 2012 @ 9:11 pm

  Ce frumos, ce frumos. E indeajuns ca cineva sa ne aminteasca prin cuvinte sau imagini cat de frumoasa este creatia lui Dumnezeu, ca sa ne bucuram, sa ne miram, sa ne minunam si sa dam slava Lui.

  Doamne ajuta

  Reply

 2. Merla Bogdan
  februarie 16, 2017 @ 8:40 am

  Doamne ajuta…. bine v-am gasit…. acum vad si eu pentru a doua data pozele astea si mi se par superbe, o minunata armonie intre anumite specii de fluturi din familia insectelor si anumite minerale din scoarta terestra… cand te gandesti cate lucruri frumoase a pus Dumnezeu pe planeta noastra ca si in intregul univers. Domnul le-a creat pe toate, Domnul le stie pe toate, cum au aparut, cum exista si ce sens au. Prin comuniune cu El, putem si noi sa ne bucuram de frumusetea si adancimea lumii, intocmai ca Sfantul Vasile cel Mare.
  Va multumesc la toti pentru bunavointa si iertati comentariile ciudatele pe care le-am mai dat. Aveti grija de voi. Doamne ajuta.

  Reply

 3. Merla Bogdan
  februarie 16, 2017 @ 9:07 am

  Doamne ajuta… as avea o mica intrebare pentru voi. In primul rand ii cer iertare lui Claudiu… pentru ca nu vreau sa rascolesc probleme de mult inchise si incuiate… si nu vreau sa se mai produca sminteli pe aici… dar totusi am o nelamurire:

  Aceste minerale…. sunt superbe… dar ca si alte lucruri de pe planeta noastra, gen straturi geologice, dorsalele oceanelor, fosile de oameni si dinozauri… ramasite arheologice din era glaciara (gen oase si schelete de mamut si de sabretooth, acea pantera cu dinti de vampir, daca am scris bine) toate atesta o evolutie geologica liniara a planetei noastre…. exceptant metodele datarii radiometrice care am inteles ca nu prezinta incredere si pot fi interpretate dupa bunul plac al fiecaruia

  Acum na, stiu povestea cu evolutionismul si cu creationismul si chiar nu as vrea sa o redeschid… pentru ca am vazut ca nu s-a mai vorbit de mult aici pe site…. dar intreb si eu… ca un om care vrea sa caute si sa stie adevarul (si repet NU este in cautare de senzational si de sminteli) urmatorul lucru:

  Ce spune teoria creationismului (stiintific) despre aceste elemenete din trecutul pamantului? cum se impaca ele cu biblia noastra… macar la nivel de idee? Fostul duhovnic mi-a oferit 2 raspunsuri dragute…. si as vrea sa stiu si parerea ta Claudiu

  Fostul duhovnic mi-a zis asa…. in privinta fosilelor si straturilor geologice de pe planeta noastra, ele ar fi aparut in urma potopului, presiunea apei ar fi determinat incretirea straturilor iar fosilele reprezinta animalele care nu au incaput pe arca lui Noe… iar in privinta distantelor astronomice de sute, mii, milioane de ani-lumina, cand a zis Domnul in ziua a 4-a a creatiei sa se faca corpurile ceresti, atunci ele au fost create cu lumina deja iesita din ele si cu distantele cosmice deja parcuse de fotoni, adica universul a fost creat direct in forma lui evoluata….

  Acum na, din alte parti am auzit alt lucru: ca intr-adevar referatul biblic al cretiei este real, dar el trebuie interpretat in mod iconic (cuvinte putine despre realitati cosmice foarte mari, la fel cum o icoana mica cuprinde in ea realitati imense din lumea de dincolo). Pe baza acestui principiu, simplitatea oarecum catafatica (in sens de rationala, logica, discusiva) a creationismului stiintific este ceva destul de copilaresc, privirea corecta fiind cea de tip apofatic…. adica sa ne bucuram de misterele universului in care traim fara sa le intelegem complet niciodata….

  Pe baza acestui ultim principiu se poate expune urmatorul punct de vedere: Dumnezeu a creat universul si omul prin zilele creatiei in afara timpului, direct in forma lor evoluata… acest illud sau illo tempore nu poate fi atins de stiinta ci doar prin credinta in Dumnezeu, asceza si revelatie… apoi in urma caderii omului in pacat a inceput timpul istoric ce a imprimat miscarea liniara de evolutie in univers… de la caderea omului in pacat avem elementele universului degradat inregistrat de stiinta, gen fosile, straturi geologica, structuri cosmice batrane (gauri negre, nebuloase planetare, galaxii batrane)…

  Pe baza acestei interpretari stim ca referatul biblic si sfintii parinti spun adevarul (universul a fost creat prin zilele biblice, pe care mintea noastra greu le intelege) dar si stiinta este („partial”) adevarata, cu multe din elementele si dovezile descoperite…. iar felul in care se imbina stiinta cu religia tine de misterele apofatice ale lui Dumnezeu… in care putem cauta, putem cerceta, dar este absolut imposibil sa stim ceva sigur…. si in acest fel nu putem decat sa ne smerim si sa contemplam misterele de nepatruns ale universului, sa contemplam maretia lui Dumnezeu precum sf Vasile cel Mare….

  In concluzie Claudiu…. iti cer iertare daca comentariul meu ti se pare trufas si nesimtit… si te-as ruga sa nu il publici daca il consideri smintitor… dar ar fi dragut sa imi raspunzi, macar pe mail…. care este versiunea ta… si a creationismului stiintific, in privinta relatiei dintre „fosilele istoriei” si cartea Facerii….

  La revedere Claudiu, iti doresc o zi frumoasa si ne pomenim la rugaciune daca este… si daca nu iti place comentariul meu, sterge-l complet si raspunde-mi in privat… chiar nu as vrea discutii si sminteli din cauza mea.

  Reply

 4. Merla Bogdan
  februarie 16, 2017 @ 10:01 am

  Doamne ajuta Claudiu…. iarta-ma pentru comentariul ala lung despre interpretarea cosmogonica a referatului Facerii. Ma-m simtit foarte naspa dupa ce l-am dat, semn ca bunul Dumnezeu s-a suparat putin pe mine… pt linistea mea te-as ruga sa nu il mai publici (fara absolut nici o suparare), sa nu fie spre sminteala altora (mai slabi in credinta)… sunt doar niste opinii personale pe care este bine sa le tin pt mine, nu sa le dau pe goarna… ar fi totusi frumos sa imi raspunzi la el pe privat, pe mail…

  Iti doresc o zi frumoasa si iertare pt tot… si zilele astea o sa iti scriu si povestea mea pe mail si vorbim mai mult acolo, referitor si la ce mi-ai zis tu acum vreo 2 zile)

  La revedere, cele bune si ne pomenim la rugaciune… Doamne ajuta

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *