Skip to content

9 Comentarii

  1. Dan Tudorache
    aprilie 5, 2013 @ 2:19 pm

    Domnul să te binecuvinteze și să-ți înmulțească talanții dragă Liliana.
    De multe ori lauda este pagubă pentru sufletul creștinului, pentru că aduce ispita mândriei dar eu te laud în Domnul, cu acest îndemn: ”Ține-o tot așa, căci tare este nevoie”.
    Acum fac și o mică prezizare pentru ceilalți cititori:
    Poată că unora dintre voi, expresia ”îngerași”, pe care Liliana a atribuit-o copiilor, vi se pare forțată sau oricum, o frumoasă figură de stil.
    Eu vă spun, în calitate de tată a unui îngeraș de 10 luni, că nu este o figură de stil.
    Înainte, când nu eram părinte, zâmbeam când auzeam mămicile cum își numesc copiii ”îngerași”, considerând că fac asta doar din nețărmuita dragoste față de pruncii lor, dar ca tată am constat că aveau dreptate la modul propriu.
    Ăștia mici chiar sunt niște îngerași. N-au nici un păcat, cel puțin în primii ani de viață, și chiar dacă uneori sunt supărăcioși sau obositori, te surpinde în ei mereu bucuria și nevinovăția în stare pură. Nu sunt cuvinte care să exprime ce simți când vezi îngerașii ăștia mici că pot râde din orice lucru banal și cum chipul lor este icoană a nevinovăției.
    Chiar dacă, să zicem, te-ar urla o oră întreagă (colici, oboseală sau pur și simplu că așa le vine lor), și te-ar scoate din răbdări, nu le trebuie decât un singur zâmbet ca să te reseteze sentimental. Cu un singur zâmbet îți răstoarnă toată oboseala și supărarea de peste zi. Și asta doar pentru că zâmbetul lor, bucuria lor, este una fără păcat, una îngerească.
    Cei care sunteți părinți sigur înțelegeți ceea ce spun pentru că ați trăit asta, de aceea cuvintele mele sunt adresate celor care încă nu aveți copii, ca un mic preview de înțelegere a unor realități la care nu ați avut deocamdată accesul.

    Reply

  2. Dinita Andrei Mihai
    aprilie 5, 2013 @ 5:40 pm

    Buna seara.Am si eu cateva intrebari. O prima intrebare ar fi in legatura cu parintele meu duhovnic. Daca un parinte nu vrea sa te mai spovedeasca, din ce motive ar fi aceasta? Poate fi decat o lipsa de comunicare intre mine si dansul, aici tin sa mentionez ca sunt si o fire mai emotiva…sau poate ca in lupta mea cu pacatele dansul ar fi observat faptul ca nu prea sau produs mari schimbari in viata mea( adica in sensul ca tot repet pacatele si ma refer atat la patimi trupesti exp. malahia dar si la patimi sufletesti exp. slava desarta. Vad totusi ca in ultimul timp am reusit sa nu mai fac malahie( masturbare). Am uitat sa va mentionez varsta am 24 de ani.
    Si as mai avea rugamintea daca imi puteti talcui si mie cuvintele ”Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu zelos, Care pedepsesc pe copii pentru vina parintilor ce Ma urasc pe Mine pana la al treilea si al patrulea neam”. Adica daca am parinti care nu sunt apropiati foarte de Biserica si sunt mai indiferenti asa cu Biserica, Dumnezeu ma pedepseste si pe mine pana cand ei se vor intoarce pe calea adevarata a Bisericii.? Va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine pacatosul si sa ma mai luminati ca sa ma echilibrez si eu in gandire. Doamne ajuta!

    Reply

  3. Dinita Andrei Mihai
    aprilie 5, 2013 @ 5:41 pm

    Si sa ma iertati ca sunt in afara subiectului postat dar as vrea totusi sa ma dumiresc il legatura cu framantarea mea, multumesc.

    Reply

  4. Dinita Andrei Mihai
    aprilie 5, 2013 @ 5:44 pm

    Si in legatura cu parintele am uitat sa mentionez ca nu mi-a zis ca nu mai vrea sa ma spovedeasca dar asa am eu impresia, inca nu o zice. Poate ca gandesc gresit, si poate ca nicidecum aceasta.

    Reply

  5. nicoleta
    aprilie 5, 2013 @ 6:22 pm

    Andrei ,sa stii ca si eu am simtit ca duhovnicul nu ar vrea sa ma mai spovedeasca(si am mai avut si alte ganduri care ma indemnau sa-mi las duhovnicul) dar asta este o inselare de la cel rau care vrea sa ne desparta de duhovnic ca sa ne pierdem de tot.Orice ar fi, iti zic :SA NU ITI LASI DUHOVNICUL,pentru nici un motiv din lume,caci prin el te povatueste Bunul Dumnezeu.Mereu sa-l cercetezi,spovedindu-te chiar daca ai face de mii de ori aceleasi pacate ,tu sa nu te lasi ci de cate ori gresesti de atatea ori sa-ti para rau,sa te ridici pana cand te va vindeca Dumnezeu de toata boala sufleteasca.

    Reply

  6. Dinita Andrei Mihai
    aprilie 5, 2013 @ 7:11 pm

    Va multumesc pentru indrumare, zic acest lucru pentru ca eu am tot mers zilele astea sa imi fac spovedanie si nu l-am gasit. Mi-a spus ca sa vin miercuri, si miercuri nu l-am gasit, l-am gasit abia cand trebuia sa inceapa slujba si el iesea din tura si mi-a spus sa vin vineri, si nici vineri nu l-am gasit, adica astazi. Si mi s-a mai intamplat asa cand mai slujea la Altar a zis ca dupa slujba, ma vedea la slujba si el iesea prin spate cand se termina slujba. Am incercat si in acele momente sa ma resemnez cu gandul ca poate o fi avut si el treaba si nu a putut. Oricum va multumesc pentru indrumare , si daca mai aveti ceva de adaugat cu privire la cum v-am prezentat eu situatia mai in detaliu mi-ar fi la fel de folos cu cele ce mi le-ati spus si mai sus.

    Reply

  7. Dinita Andrei Mihai
    aprilie 5, 2013 @ 7:15 pm

    Si eu ma gandeam decat sa il schimb nu sa renunt la a mai avea un duhovnic. Doamne ajuta!

    Reply

  8. Razvan - Gabriel Boboc
    aprilie 6, 2013 @ 8:19 am

    Doamne ajuta, Andrei!
    Eu cred ca cel mai bine ar fi sa ii spui chiar parintelui tau duhovnic ce te framanta, sa il intrebi de ce te evita. Poate aceasta este doar o parere a ta, dar cred ca trebuie sa iti gasesti taria sa il intrebi direct sau daca ti se pare ca nu ti se mai potriveste, poti sa iti cauti alt parinte duhovnic, sa te rogi sa iti descopere Dumnezeu un parinte potrivit pentru sufletul tau. Si daca o sa gasesti si te hotarasti sa il schimbi, trebuie sa ii ceri binecuvantare duhovnicului actual. Dar, cum s-a mai spus, in nici un caz sa nu renunti la a avea un duhovnic si ,ai cu seama sa depui toate eforturile pentru a renunta la pacatele grosiere care te indeparteaza de Dumnezeu. Si astfel Dumnezeu nu va intarzia sa iti vina in ajutor.
    In legatura cu acel citat: ,,Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu zelos, Care pedepsesc pe copii pentru vina parintilor ce Ma urasc pe Mine pana la al treilea si al patrulea neam”, eu il inteleg in sensul ca se mosteneste dispozitia pacatoasa de la parinti. Adica in cazul in care un om are o anumita patima sau e indepartat de Biserica, atunci si urmasii lui vor suferi de pe urma acestui fapt, vor prelua de la el acea dispozitie spre patima respectiva si vor avea de luptat mai mult. Iar acest lucru nu inseamna o rtazbunare a lui Dumnezeu.

    Reply

  9. Dinita Andrei Mihai
    aprilie 6, 2013 @ 8:16 pm

    Doamne ajuta! Iti multumesc Razvan pentru indrumari, si scuze pentru replay-ul intarziat pe care l-am dat.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *