Skip to content

3 Comentarii

 1. Boitos
  mai 31, 2011 @ 11:30 am

  Da, e interesant subiectul. Sau poate mine imi place mai mult ca la altii.Am vazut si copii pedespiti pt. pacatele parintilor dar si copii salvati de pacate.Cred ca dintr-un neam de pacatosi ( ma refer generatii intregi ), tot va iesi unul care sa salveze neamul si se va intoarce la Biserica si la Dumnezeu.De aceea e foare importanta menirea unei mama in viata copiilor ei.
  Dar e foarte greu pt. cel care iese din greutatile pacatelor si se indrepte catre Biserica. Dar tot la fel de bine poate ca dintr-un neam credincios sa apara unul rau.Cineva zicea ca a intalnit copii nascuti buni si copii nascuti rai, si ca nu i-a venit sa creada asta.
  Dar eu mai cred ca fiecare suntem raspunzatori de pacatele noastre, ca ducem sau nu pacatul parintilor cu noi e altceva, si suntem datori sa ne rugam si sa frecventam biserica daca vrem bine pt. parintii nostri , pt. noi si copiii nostri.Daca nu, v-om raspunde si pt. noi si pt. pacatele copiilor nostri ca nu i-am crescut bine.

  Reply

 2. Sorin
  mai 31, 2011 @ 1:49 pm

  O Tradiţie din Sf. Munte Athos spune că un om mântuit face ca să se bucure de această biruinţă ascendenţii până la al 12-lea neam, unii putând chiar să se mântuiască din cauza aceasta. Care ar fi explicaţia? După părerea mea ar fi următoarea: acea persoană moştenind patimile strămoşilor lui prin biruinţa asupra patimii se împărtăşeşte din acea energie toţi care au avut acea patimă. Oricum asta ne arată cât de bun e Dumnezeu şi câtă grijă ne poartă. Şi acesta ar fi un motiv în plus să nu acceptăm avorturile că de cele mai multe ori din copiii ce trebuie să fie avortaţi Dumnezeu a pregătit suflete pentru ca să-şi salveze neamul ( îmi amintesc de o povestire înfricoşătoare cu păr. Arsenie Boca. Erau două femei şi fiecare a făcut multe avorturi. Păr. Arsenie îi spune la una că o iartă dar la cea cu care a venit spune că nu o iartă din cauză că doi dintre copiii ucişi de ea ar fi devenit sfinţi. Sau o altă povestioară e despre o femeie din timpul războiului ce s-a trezit cu soţul şi unul din copii ucişi şi era însărcinată. În disperare avortează şi mai târziu se întâlneşte cu păr. Arsenie ce îi spune: „Mario, Mario ce ai făcut?! Dacă ai fi rezistat Dumnezeu avea planuri mari cu copilul din pântecele tău!”).

  Reply

 3. Sorin
  mai 31, 2011 @ 2:29 pm

  Saurian a mentionat ceva important. Sunt multe cartile in care avem raspunsuri, iar uneori raspunsurile le simtim si noi pe pielea noastra. Parintele Arsenie Boca raspundea frumos ( si cred ca suntem norocosi ca popor ca am avut un om de talia parintelui Arsenie Boca) si spunea si unde gresim. Insa omul, animal rational ( vorba cuiva mai destept ), din mandrie se crede superior si nu vrea sa recunoasca greseala. Personal, daca oricare din urmasii unei familii intrerupe ciclul acesta al perpetuarii greselii, mi se pare o realizare extraordinara. Sa se „rupa” ca om de ceea ce a vazut si a auzit in familie si sa poata sa indrepte ceea ce au gresit parintii, bunicii, strabunicii. Si in titlul s-a strecurat o mica eroare de exprimare….Dumnezeu nu pedepseste pe nimeni. Dumnezeu ingaduie pedeapsa pentru a avea totusi prilej de invatare si indreptare.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *