Dumnezeu mi-a trimis o rază de lumină pentru a găsi mai uşor calea către El

Astă-seară, citind unele postări de pe facebook, am gasit un articol despre părintele Arsenie Boca, apoi am aflat de existenţa site-ului dumneavoastră.

Am citit noutăţile şi am conştientizat încă o data că Bunul Dumnezeu mă iubeşte, iar eu nici măcar nu realizez cât de valoroase sunt darurile pe care El mi le oferă permanent.

Am găsit invitaţia dumneavoastră de a scrie despre întâlnirea cu Dumnezeu, mi-a tresărit ceva în suflet, iar acum încerc să vă fac părtaşi la dorinţa mea de a-mi exprima recunoştinţa faţă grija şi nemărginita iubire cu care Dumnezeu veghează asupra noastră.

Cum l-am cunoscut pe Dumnezeu?…

Încă din primii ani ai existenţei mele am ştiut despre existenţa Lui, datorită bunicii mele care mă ducea la Sfânta Biserică, mă împărtăşea, îmi spunea când să stau în genunchi , când să mă-nchin… Eram un copil ascultător, aşa mi s-a spus adeseori. Mă cam plictiseam la biserică şi de aceea număram în gând de câte ori se îngenunchează.

Am mai crescut, bunica a mai îmbătrânit, fratele meu a hotarât că va urma Seminarul Teologic. Eu eram la liceu…

Cred că în acele momente Dumnezeu mi-a trimis o rază de lumină pentru a găsi mai uşor calea către El. Purtătorul acestei lumini a fost părintele Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, pe care l-am iubit din prima zi când, găsindu-mă în biserică, m-a întâmpinat ca pe propriul său copil, lasându-mi convingerea că ne cunoşteam, că trebuia să fiu atunci, acolo… pentru a-L cunoaşte pe Dumnezeu.

Din momentul întâlnirii cu părintele, am descoperit treptat câte puţin din frumuseţea, liniştea, înţelepciunea, iubirea, lumina… pe care numai Bunul Dumnezeu le poate darui.

Am simţit cât de bine e în Sfânta Biserică, mi-am dorit sa îngenunchez de nenumărate ori şi am iubit-o mai mult pe bunica mea.

Au trecut anii, m-am căsătorit, iar atunci când merg împreună cu copiii mei la sfânta biserică mă întreb dacă am reuşit să îl fac cunoscut pe Dumnezeu, sau doar i-am înştiinţat despre existenţa Lui…

Adeseori îi încredinţez Maicii Domnului grijile mele… O rog să vegheze asupra copiiilor pe care Dumnezeu ni i-a dăruit şi să se roage pentru noi toţi… nevrednice făpturi ale Lui.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

(Maria-Cleopatra Stoicescu)

(Visited 6 times, 1 visits today)