Skip to content

11 Comentarii

 1. sdaniel
  martie 26, 2013 @ 7:16 pm

  Pierderea unui copil de 14 ani este ireparabila, poti sa mai ai 10 copii dupa aceea. Inseamna 14 ani din viata traiti ingrijind si ocrotind un copil pe care il vezi cum creste, te bucuri alaturi de el, cresti langa el, ai atatea planuri de viitor. Toti acesti ani se pot duce intr-o clipa, in functie de niste imprejurari nefericite ca doar nu il acuza nimeni pe Dumnezeu de moartea acelui copil. Dar la fel de bine nici pentru taria, puterea si norocul acelor oameni de a mai avea copii nu ii poti multumi lui Dumnezeu.
  Pentru ca daca l-am invinovati pe Dumnezeu de toate relele din lume si ar fi in fisa postului Lui sa le repare si nu ramana dator cu nimic eu unul l-as concedia pentru slabe rezultate in munca. Daca asta e tot ce poate face o fiinta suprema eu nu sunt deloc impresionat, dimpotriva l-as acuza de neglijenta in serviciu, abuz in functie si incompetenta.
  E suficient sa vezi ca 6 MILIOANE de copii mor ANUAL de foame si boli in Africa, bebelusi arsi de vii in maternitati (precum cazul Giulesti), saracie, boli, incendii, cutremure, dezastre etc. Va readuc aminte : 6 MILIOANE de copii mor ANUAL de foame si boli in Africa. Oamenilor acelora cum le achita datoria pe care o are fata de ei?

  Reply

 2. sdaniel
  martie 26, 2013 @ 7:18 pm

  Cred ca activitatea lui Dumnezeu s-a terminat dupa ce a creat universul si viata pe pamant. Suntem pe cont propriu in aceasta viata, dar il vom revedea (probabil) dupa moarte intr-o alta lume, spirituala.

  Reply

 3. LoredanaPopovici
  martie 27, 2013 @ 5:59 am

  Daca activitatea lui Dumnezeu s-ar fi incheiat atunci, probabil ca dvs astazi nu ati fi existat, cum nu as fi existat nici eu si nici altii.
  Insasi atun ci cand a zis :Fie! si a trimis sufletul in embrionul nou format , Dumnezeu si-a manifestat purtarea de grija . El continua neincetat sa ne faca daruri, clipa de clipa.
  Am fost zilele asea internata in spital cu unul din copii. A fost o ocazie randuita sa vezi suferinta atator oameni, dar in acelasi timp purtarea de grija a lui Dumnezeu care intervenea in chip miraculos atunci cand sansele de vindecare scadeau considerabil.
  A nega existenta lui Dumnezeu in viata noastra, e un mare semn de orbire sufleteasca. E ca si cum ai nega lumina si caldura soarelui.
  Ma bucur ca nu sunt pe cont propriu in aceasta viata, ci am un parinte atat de iubitor care imi poarta de grija in chip atat de minunat, chiar si atunci cand imi trimite incercari.

  Reply

 4. Victor
  martie 27, 2013 @ 10:49 am

  @sdaniel
  Ce numesti tu pierdere, un crestin ii va spune despartire, pentru ca nu poti sa spui ca ai credinta in Dumnezeu fara sa crezi in viata vesnica. Ar insemna ca te inchini la altceva.
  Iar legat a repara ceea ce tu consideri nedreptati lasate aparent la voia intamplarii: te-ai gandit ca acesta este pretul vointei libere a tuturor oamenilor si a modului in care aceasta libera vointa modeleaza felul in care ne purtam unii cu altii?
  Cum ar putea fi oprit „din exterior” raul dintre oameni daca nu ingradind libertatea de decizie a oamenilor? Si ce fel de lume ar deveni aceea?

  Gandeste si in felul acesta: Daca dupa moarte avem promisiunea unei vieti in care sa-L vedem pe Dumnezeu, asta n-ar include sa avem acces la un nivel de cunoastere care ne-ar transforma in supraoameni? Daca nu suntem in stare sa avem grija cum ne purtam unii cu altii acum, in starea aceasta, cu puteri limitate, cum am putea sa o facem atunci? Mie, personal, mi se pare firesc sa trebuiasca sa treci un examen ca sa ai acces la asa ceva. In cazul de fata examenul de numeste „judecata de dupa moarte”. Ca doar n-o sa lasi pe cineva sa se joace cu cheile unui arsenal nuclear doar pentru ca ii plac pozele cu ciuperci.

  Reply

 5. Claudiu Balan
  martie 27, 2013 @ 1:00 pm

  Salut Daniel,

  Ți-am răspuns la comentariul tău printr-un articol:

  https://www.ortodoxiatinerilor.ro/intrebari-incomode/19347-de-ce-mor-foame-copii-africa

  Reply

 6. ciprian
  aprilie 18, 2013 @ 10:47 pm

  Mai „Maria Raluca”, parerea mea sincera, referindu-ma la mine, e ca nu pot inlocui un om cu alti oameni, de ce Dumnezeu i-a luat copila femeii acesteia numai El stie, dar eu nu inteleg pur si simplu de ce spui ca Dumnezeu a facut un bine daruindu-i alti copii (gemenii), eu prind acesta ca pe o alinare (consolare) nicidecum ca pe un bine, caci fetita ei nu mai este si mahnirea in suflet a ramas, numai ca a fost alinata. Sper sa mi se publice comentariul si va rog chiar daca aveti alte pareri cu privire la ce am spus sa le scrieti fara ezitare, chiar si contraargumente. Multumesc.

  Reply

 7. Claudiu Balan
  aprilie 19, 2013 @ 5:51 am

  Salut Ciprian,

  N-ai de ce să te temi în privința publicării comentariilor tale, atât timp cât vorbești frumos și nu începi cu atacuri la persoană sau injurii la adresa bisericii.

  Vrem ca pe acest site să cultivăm un dialog decent, nu un loc de scuipat și aruncat cu injurii și invective.

  Cât privește faptul că cele două gemene sunt o consolare și nicidecum un bine, părerea mea este că dacă am fi conștienți că oamenii care mor merg înaintea lui Dumnezeu și pot ajunge în Împărăția Cerurilor, nu i-am mai plânge așa de mult ci ne-am bucura pentru ei.

  Iar cele două fete gemene sunt o minune, așa cum este viața fiecărui om de pe acest pământ.

  Reply

 8. Raluca
  aprilie 19, 2013 @ 6:26 am

  ciprian123

  intamplarea aceasta imi aduce aminte de Iov.si lui i-au murit copiii(printre multe alte greutati pe care le-a rabdat),dar a primit altii dupa ce Dumnezeu i-a vazut rabdarea.

  sunt de acord ca fiecare om e unic si nu poate fi inlocuit cu nimeni,dar eu una consider ca daca Dumnezeu i-a mai daruit gemeni acestei femei (baiat si fetita,nu 2 fete :D) a fost pt a-i arata ca desi ea sufera,El totusi e alaturi de ea in suferinta ei.

  ceea ce nu inteleg eu e de ce desparti alinarea (consolarea) de bine.Dumnezeu i-a dat aceasta cruce grea de a-si ingropa copilul,oare nu face totusi un bine ca-i alina durerea cu alti 2 copii?nu va imaginati cat de fericita e acum,de fiecare data cand vorbesc cu dansa la telefon doar de ei pomeneste,si voce-i devine mai duioasa…oare a disparut durerea provocata de pierderea primei fete?nu,dar prin acesti 2 copii a inteles mai bine ca Domnul ne poarta pe brate chiar si in cele mai grele momente ale vietii (sau mai ales atunci).

  Reply

  • ciprian
   aprilie 20, 2013 @ 9:34 pm

   [quote name=”ralumaria”]ciprian123

   intamplarea aceasta imi aduce aminte de Iov.si lui i-au murit copiii(printre multe alte greutati pe care le-a rabdat),dar a primit altii dupa ce Dumnezeu i-a vazut rabdarea.

   sunt de acord ca fiecare om e unic si nu poate fi inlocuit cu nimeni,dar eu una consider ca daca Dumnezeu i-a mai daruit gemeni acestei femei (baiat si fetita,nu 2 fete :D) a fost pt a-i arata ca desi ea sufera,El totusi e alaturi de ea in suferinta ei. [/quote]
   Ceea ce spui tu aici e ca si cum doar ipotetic vorbind -eu ti-as face tie un rau cu premeditare, iar apoi as merge cu tine la spital, dorind sa nu mori…eu facandu-ti rau gresesc…dar Dumnezeu este fara de greseala…nu?
   [quote name=”ralumaria”]ceea ce nu inteleg eu e de ce desparti alinarea (consolarea) de bine.Dumnezeu i-a dat aceasta cruce grea de a-si ingropa copilul,oare nu face totusi un bine ca-i alina durerea cu alti 2 copii?nu va imaginati cat de fericita e acum,de fiecare data cand vorbesc cu dansa la telefon doar de ei pomeneste,si voce-i devine mai duioasa…oare a disparut durerea provocata de pierderea primei fete?nu,dar prin acesti 2 copii a inteles mai bine ca Domnul ne poarta pe brate chiar si in cele mai grele momente ale vietii (sau mai ales atunci).[/quote]
   Ceea ce ai spus aici e ca in vorba pur romaneasca dar si cam pagana: „Reu cu rau, dar mai rau fara de rau”

   Reply

 9. Teodora
  aprilie 19, 2013 @ 11:49 am

  Într-un singur lucru sunt de acord cu sdaniel: niciun copil nu il va putea inlocui vreodata pe altul. Mama aceea, deși are acum gemenii care o bucură și îi înseninează zilele, nu o va putea uita niciodată pe fata ei de 14 ani și nici nu va simți vreodată că ceva sau cineva o poate înlocui. Deci, acești copii SUNT o binecuvântare pentru ea, dar nu trebuie să se exagereze spunându-se că ei vor șterge durerii pierderii fetei. Numai o mamă căreia i-a murit un copil știe cât de mare e suferința. Noi, ceilalți, putem doar să ne dăm cu părerea.

  Reply

 10. ciprian
  aprilie 20, 2013 @ 9:47 pm

  Mai adaug ceva referitor la acest subiect, acesta fiind si ultimul comentariu:
  Eu doar atata spun, ca si conculzie finala pe care am tras-o – Sa ne Fereasca Dumnezeu de clipele de durere sufleteasca prin care a trecut femeia aceasta impreuna cu barbatul ei la pierderea unui sperante in floarea vietii. Noi aici stam si ne dam cu parerea si spunem ca asa a vrut Dumnezeu, ca tot raul inspre bine, insa nu esti niciunul din noi care sa vrea sa pateasca la fel, indiferent ca poate prin asta parintele sau/si copilul sau se va mantui. Daca este cineva care isi doreste asta spuneti-va numele!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *