Skip to content

13 Comentarii

 1. Talita
  decembrie 2, 2010 @ 1:28 pm

  🙂
  Cat de frumos! Citind articolul tau m-am dus cu mintea la duhovnicul meu. Uneori, privindu-i chipul plin de lumina (lumina care straluceste si mai mult in timpul Sfintei Liturghii) imi spun ca parintele are chip de Sfant. Si acum inteleg ca nu fabulez cand simt asta si ca rugaciunea mea in care Il rog pe Domnul sa-l sfinteasca pe parintele meu, nu e o aberatie. Oh, Doamne, fa-ne Sfinti frumosi… rupti din Tine!

  Reply

 2. Claudiu
  decembrie 2, 2010 @ 1:41 pm

  Salut Talita,

  Da, sunt oameni care duc o viata sfanta, si traiesc printre noi. Dar nu-i vedem pentru ca pe sfinti îi caracterizeaza smerenia, nu le place sa iasa in evidenta.

  Da! Fa-ne Doamne sfinti frumosi…rupti din Tine!

  Reply

 3. Guest
  decembrie 2, 2010 @ 5:19 pm

  Credinta adevarata nu este sa nu cazi,ci sa te ridici intotdeauna!

  Reply

 4. Admin
  decembrie 3, 2010 @ 7:08 am

  Cred ca si mai bine ar fi asa: "Credinta adevarata este sa te ridici intotdeauna pana inveti sa nu mai cazi"…asa cum si copiii mici invata sa mearga si sa alerge fara sa mai cada, tot asa trebuie sa invatam si noi sa mergem prin viata fara sa mai cadem in pacat.

  Reply

 5. bianca
  decembrie 3, 2010 @ 7:05 pm

  Foarte frumos!
  Va multumesc pentru acest articol atat de frumos si ii multumesc Bunului Dumnezeu ca m-a indrumat sa dechid si in seara asta acest site care, ca sa zic asa, ma imbarbateaza, imi transmite o stare de nadejde si de indraznire de intoarcere catre Domnul Hristos de fiecare data cand citesc cate o marturisire si imi aminteste ca Dumnezeu este, asa cum spune psalmistul David, Indelung-rabdator, Mult-milostiv, Mult-milosard si Adevarat!
  Dumnezeu sa va daruiasca multa sanatate si fericire vesnica si va rog sa ne mai bucurati sufletul cu astfel de articole!
  Va multumesc!

  Reply

 6. Guest
  decembrie 3, 2010 @ 8:06 pm

  Claudiu…atat pot spune: esti un om deosebit

  Reply

 7. Claudiu
  decembrie 3, 2010 @ 8:41 pm

  Cu multa placere Bianca.
  Ma bucur ca v-a placut!
  Sper sa incercati si voi sa fiti sfinti !

  Reply

 8. bamby
  decembrie 3, 2010 @ 11:26 pm

  Spun dumnezeiestii Parinti ca nici o fapta buna nu este mai scumpa sub soare ca recunoasterea pacatelor tale; si nici o primejdie nu este mai mare pentru suflet ca nerecunoasterea neputintelor tale.Sinceritatea, smerenia si cainta noastra pentru pacate, asemenea pacatoasei din Evanghelie, o primeste Dumnezeu ca pe o jertfa.La fel si Sfantul Ioan Gura de Aur zice : " Dumnezeu nu se slaveste in cei multi, ci in cei putini; nu in cei tari, ci in cei slabi, dar sinceri si credinciosi. Altfel s-ar crede ca El este neputincios. Ca pe cei ce conduc si sunt puternici, obicei are satana sa-i biruiasca cu mandria, cu ura, cu iubirea de argint, cu trufia si necredinta " .

  eu cred k fiecare are credinta lui si crucea lui in viata…Dumnezeu este in fiecare…de noi depinde dak ii deschidem usa inimi…bate la fiecare…

  Reply

 9. bambola
  decembrie 4, 2010 @ 12:22 am

  Iisus a venit pe pamant k exemplu pe care noi trebuie sa-l urmam de la inceput pana la sfarsitul vieti…A dat atatea pilde pentru folosul nostru in viata.chiar EL zice fiti sfiti asa cum EU UNUL SUNT SFANT. Dumnezeu ne cere doar un singur lucru "iubirea " atat vrea de la noi,nimic mai mult.Acum noi trebuie sa intelegem cu adevarat ce este iubirea? atunci cand exista iubire nu exista rautate.Domnul nu vrea rautatea noastra vrea IUBIREA adica bunatatea noastra. Dumnezeu a facut trei lumi : o lume de jos, unde este numai intuneric, vapaie de foc si tartar, in care se chinuiesc diavolii si sufletele celor pacatosi. Iadul a fost creat in clipa caderii ingerilor rai. A doua lume, numita amestecata, adica pamanteasca, unde este amestecat binele cu raul, bucuria cu intristarea, fapta buna cu pacatul, placerea cu durerea, viata cu moartea. Aici pe pamant se trudeste omul sa scape de pacate si de iad si sa dobandeasca mantuirea prin fapte bune si pocainta.A treia lume este raiul si imparatia cerurilor. Acolo este numai bucurie, cantare, lumina si viata vesnica.
  Mantuire la toata lumea PENTRU k avem asa mare nevoie…

  Reply

 10. Vasile
  decembrie 4, 2010 @ 7:34 am

  Oare dacă aţi şti voi cât sunteţi de frumoşi când vă îndemnaţi spre cele înalte unii
  pe alţii, aţi mai fi la fel de frumoşi? Să nu încercaţi să vă răspundeţi… Mai bine să rămână întrebarea fără răspuns şi voi,… frumoşi…!

  Reply

 11. Vasile
  decembrie 4, 2010 @ 8:26 am

  Am găsit astăzi un cuvânt al părintelui Iustin Pârvu. Iată-l:"E foarte important sa stii sa te rogi. De multe ori si noi, calugarii, stam in manastiri si nu ne rugam, doar ni se pare ca ne rugam. Nu e de ajuns sa mergi la biserica, la slujbe si sa stai acolo ca si cum ti-ai facut datoria, din obligatie. Trebuie sa insistam pe lucrarea launtrica. Degeaba zicem multe rugaciuni cu gura sau cu mintea, daca nu aprofundam, daca nu traim ceea ce ne rugam. Acum si mirenii trebuie sa apro­fun deze rugaciunea din inima, pentru ca va fi singura noastra izbavire – rugaciunea din inima. Pentru ca in inima este radacina tuturor patimilor si acolo trebuie sa lucram. Pana acum a mai mers cu lucruri superficiale, dar pentru vremurile ce ne stau inainte, nu va fi de ajuns. Daca nu vom avea rugaciune cu strapungerea inimii, nu vom rezista la tot atacul psihologic, pentru ca au metode nevazute de reeducare a mintii. Astazi mi se pare ca nepasarea este cel mai greu pacat. Nu mai simtim nimic larugaciune, nu avem lacrimi de pocainta. Vor veni vremuri in care numai cei ce vor simti harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rau. Cu mintea omeneasca va fi cu neputinta de ales intre bine si rau. Vor fi mari inse­lari si numai harul lui Dumnezeu ne va putea izbavi de ele. Asadar, rugati-va, rugati-va sa nu cadeti in ispita inselarii! Pentru ca numai prin rugaciune putem primi harul lui Dumnezeu. Daca nu ne rugam si perseveram in lenevia si nepasarea noastra fara pocainta, atunci este posibil sa pierdem instinctul indreptarii. Sa ne fereasca Dumnezeu sa pierdem instinctul indreptarii!" Ce ziceţi?

  Reply

 12. robert7000
  decembrie 5, 2010 @ 11:03 pm

  atenţie
  trebuie să fim atenţi….să facem distincţia dintre "supra-omul" lui Nietzsche şi "omul sfinţit" prin harul Duhului Sfânt.

  ortodoxia întotdeauna a fost atenta la pericolul panteist(de a transforma totul în Dumnezeu) şi s-a ferit de pericolul exagerării.

  să fie cu folos şi spre "căutaţi si cercetaţi"(Ioan 5,39) că aşa veţi afla..

  Reply

 13. Vasile
  decembrie 7, 2010 @ 7:15 am

  Ceea ce nu înseamnă, Robert7000,că ar trebui să ne ferim de cuvâtul "sfinţenie" de frică să nu exagerăm. (ortodoxia întotdeauna a fost atenta la pericolul panteist(de a transforma totul în Dumnezeu) şi s-a ferit de pericolul exagerării.)Fără să fii sfânt, prin stăruinţă de o viaţă întreagă din partea omului şi numai prin Harul Duhului Sfânt, nu ete rost de mântuire. Asculă ce zice Mântuitorul: "cine poate să se mântuiască? Dar Iisus, privind la ei, le-a zis: La oameni aceasta e cu neputinţă, la Dumnezeu însă toate sunt cu putinţă."(Mt. 19,24-25). Deci numai dacă devii "-)umnezeu" prin HAR, te poţi mânui. Are omul această putere? Da! Ascultă: ."Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu." (Ioan 1,12) De fapt, aceasta este şi dorinţa lui Dumnezeu: "Ci, după Sfântul Care v-a chemat pe voi, fiţi şi voi înşivă sfinţi în toată petrecerea vieţii. Că scris este: "Fiţi sfinţi, pentru că Eu sunt Sfânt".(1 Petru 1,!5-16). Ştim bine că," Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea."(Mt, 11,12) Curaj şi cu "-)oamne ajută!", spre ţinta noastră:"starea bărbatului desăvârşit, măsura vârstei deplinătăţii lui Hristos."(Efeseni, 4,13)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *