Skip to content

3 Comentarii

  1. elena
    februarie 6, 2009 @ 8:21 pm

    va rog frumos, corectati greselile de ortografie… nu e corect sa faceti abstractie de forma doar pentru ca articolul e f bun („pe acestea trebuia sa le faceti si pe acelea sa nu le lasati”)

    Reply

  2. admin
    februarie 6, 2009 @ 8:37 pm

    Am modificat. Multumim pentru atentionare. Iertare….! O sa-ncercam sa fim mai atenti. E vina mea ca nu am corectat cu atentie textul inainte de a-l publica.
    Doamne ajuta.

    Reply

  3. Gundy
    februarie 10, 2010 @ 6:20 pm

    Buna Carmen! Mi-au placut foarte mult rândurile scrise de tine si în acelasi timp m-a întristat faptul ca singurul comentariu primit a fost legat de „ortografie”. Dar, ce sa-i faci, nu toti cei ce au ochi, vor vedea, parca asa se spune, nu?!Cu atât mai mult cu cât ai amintit si de judecata …Nu doresc sa supar sau sa smintesc pe nimeni, dar as avea si eu ceva de spus. Rugaciunea TREBUIE sa faca parte din viata fiecaruia crestin. Ma necajesc si eu adesea când, privind în jur, vad atâta nepasare fata de ceea ce se întâmpla,atâta lacomie, atât materialism, dar toate acestea fac parte din viata contemporana, si nu numai. Nu cred ca cei care au trait în alte decenii au fost scutiti de toate acestea, chiar daca le-au întâmpinat sub alte forme.Dar crestinul a gasit întotdeauna o modalitate de supravietuire si combatere a acestor probleme si anume prin intermediul RUGACIUNII.De curând am citit o mica istorioara povestita de o femeie mai în vârsta,ce traia prin partile Maramuresului. Legat de Rugaciune spunea un lucru foarte frumos: „Omul trebuie sa se roage lui Dumnezeu, ca nu-i nimica pe lumea asta fara Dumnezeu.Sa te rogi cât poti, dar cu inima buna si sa-i multumesti lui Dumnezeu pentru ziua care trece.Tot ce este pe lumea asta se roaga lui Dumnezeu: crengile copacilor când se apleaca, se închina Lui…pestii marilor se aduna mai multi si se roaga, boul când se culca face cruce cu piciorul pe pamânt…numai omul uita sa se roage si-si vede într-una de prostiile lui.” Tatal ei îi povestise despre un batrân sihastru, care toata viata lui a trait în padure, si nestiind cum sa se roage, deoarece nimeni nu-l învatase, s-a gândit.”Mai, io nu stiu sa fac nimic pentru numele lui Dumnezeu, da`oi sari peste lemnul aiesta, în numele Lui.” Si o tot sarit peste un lemn si zicea:”Tie, Doamne, doua sarituri, mie, Doamne, una”. Si aceasta a fost rugaciunea lui, si toata ziua tot sarea. Asa ca, dupa cum se vede,
    Dumnezeu primeste orice rugaciune care vine din inima omului. Nu trebuie rugaciune multa, dar trebuie facuta cu inima buna.Crestinul, prin definitie, este om ce traieste în lumea aceasta, dar nu face parte din ea.Lumea, sau mai bine zis, casa caruia îi duce dorul este cea locuita de Tatal nostru Ceresc, de aceea, cel care constientizeaza lucrul acesta nu întâmpina nici o dificultate in combaterea ispitelor lumesti, având ca arma, si în acelasi timp scut, rugaciunea. E drept ca se cere multa tarie si rabdare, dar oamenii nu sânt toti la fel, nici propriile noastre degete, ca sa zic asa, nu au aceeasi lungime, de aceea nu putem decât sa-I cerem Bunului Dumnezeu sa ne calauzeasca în continuare pasii pe calea cea buna si sa ne rugam neaparat pentru ceilalti, chiar daca ne întristam câteodata ( minut de minut, cum mi se întâmpla mie adeseori)pentru cei din jur. Consider ca acest lucru este, totodata o dovada a iubirii fata de aproapele, faptul ca-ti pasa de ceea ce se întâmpla cu cei din si în jurul tau.Doresc ca Bunul Dumnezeu sa îti dea în continuare multa sanatate, rabdare si întelepciunea de care ai nevoie pentru a trece si de acum încolo peste ispitele „acestei lumi”.Doamne ajuta!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *