Efectele legalizării prostituţiei

Bovina-AutostopAseară m-am întâlnit cu câţiva prieteni dragi şi din vorbă în vorbă am ajuns să discutăm despre legalizarea prostituţiei şi a drogurilor. Unul dintre prieteni locuiește de câţiva ani în Spania. El ne povestea câtă amploare a luat la ei fenomenul prostituției, încât pe autostrăzi găsești zeci de femei care fac autostopul. Ne povestea cum o femeie coboară dintr-o  maşină, după ce şi-a terminat treaba, şi imediat urca în alta, fiind cerută de următorul client. Oferta este foarte mare şi cererea pe măsură, fetele ajungând să câștige şi 300 de euro pe seară.

El ne spunea că în Spania se pune problema, foarte serios, de legalizare a prostituţiei, pentru că aşa s-ar rezolva mai multe probleme: fetele n-ar mai sta în stradă şi în frig ci într-un club la căldură; n-ar mai fi bătute şi înşelate; fluxul de bani din această activitate „comercială” ar fi impozitat şi asta ar aduce beneficii la bugetul de stat; fiecare fată angajată ar beneficia de carte de muncă şi de plata asigurărilor socială; bolile cu transmisie pe cale sexuală ar fi ţinute sub control; oamenii ar scapă de priveliştea urâtă a fetelor care stau la marginea drumului oferindu-şi trupurile spre vânzare; proxenetismul ar fi eradicat, statul ar avea control mai mare asupra activităţii, şi altele.

Un alt motiv invocat pentru legalizarea prostituţiei este faptul că acele fete nu vor să facă altcevă, pentru că nicăieri nu vor câştiga 5 – 6000 de euro pe lună, cum o fac aici, iar dacă ar munci ca toţi ceilalţi ar câştiga cel mult 1500-2000 de euro.

Cam astea sunt în mare argumentele în favoarea legalizării. Toate aceste argumente au ca efect o oarecare îmbunătăţire a situaţiei materiale pe termen scurt: câteva luni să zicem, după care vor urma efectele dezastruase pe termen lung.

Care sunt efectele pe termen lung?

Atunci când se vor înființa aceste cluburi de noapte în care prostituția va fi acceptată legal, vom vedea cum se vor crea adevărate cuiburi de adunări ale interlopilor în fiecare club în parte. Prostituţia din aceste locuri  se va îmbina ca o manusa cu consumul de droguri, consumul de alcool, cu schimburile valutare, jocurile de noroc, cu afacerile necurate şi în general cu tot răul care până acum statea ascuns. Proxeneţii nu vor dispărea ci îşi vor legaliza afacerile şi vor putea câştiga din ce în ce mai mult. Fetele care până acum erau bătute sau şantajate de proxeneţi, acum vor mai putea fi constrânse de aceştia şi printr-un cadru legal (carte de muncă sau contract de muncă). Cât priveşte impozitul de la stat asupra acestei activităţi care va aduce venituri la buget, suntem foarte siguri că vor şti patronii de cluburi să fenteze legea în aşa fel încât să plătească cât mai puţin, iar fetele în mare parte vor munci la negru.

Referitor la controlul bolilor sexuale şi a igienei din viitoarele cluburi de noapte pot spune că iar e o minciună: Copiii noştri merg în şcoli şi în spitale cu closete infecte, în care ţi-e frică să şi intri, şi care sunt aşa de pe timpul comunismului. Cum oare se va implica statul să controleze igiena din cluburile de noapte? Dacă nu s-au făcut prea multe pentru igiena şi sănătatea copiilor din scoli si spitale, credeţi că se va face pentru cea a prostituatelor in bordeluri?

Dar adevăratul efect dezastruos al legalizării prostituţiei este distrugerea familiei. Bărbaţii vor vedea în ochii lor fel de fel de cluburi de noapte şi curiozitatea, prietenii sau pofta din ei îi va împinge să intre şi să guste pacatul desfranarii. Legalizarea acestui mare păcat va duce la creşterea divorţurilor şi a adulterelor.  Va creşte enorm de mult numărul sotilor care işi vor înşela soţiile şi vor apărea foarte multe certuri, bătăi şi chiar ucideri. Astfel va creşte numărul copiilor orfani şi vor fi foarte multe familii destrămate.

Afişarea prostituţiei peste tot pe stradă, prin reclame, bannere sau intrări în cluburi, va da idei şi celor care nu s-au gândit niciodată la asta, îi va împinge pe alţii să-şi înece amarul în dulceaţa plăcerii de câteva minute.

Un alt efect dezastruos al legalizării va fi creşterea numărului fetelor care vor vrea să câştige bani uşor. Viaţa unei femei care se prostituează e un calvar, un chin continuu. Ele nu sunt acceptate de societate astăzi, şi nu vor fi nici după legalizare, sunt marginalizate ca şi cum ar fi nişte gunoaie.

De ce nu li se oferă şansa să facă altceva, să se reintegreze? De ce nu se pedepseşte mai drastic prostituţia? De ce nu se încearcă salvarea vieţii acestor fete, care fac acest lucru pentru că n-au reuşit să facă altceva în viaţă şi doar trupul lor le-a mari rămas? De ce să le împingem şi mai tare în prăpastie, în loc să le dăm o mână de ajutor?

Hristos Domnul nu s-a ruşinat de desfrânata care îi săruta picioarele cu buzele ei păcatoase, ci a primit-o cu drag şi i-a iertat păcatele. Mântuitorul nostru n-a condamnat-o nici pe femeia care fusese prinsă în desfrânare şi care fusese adusă în faţa Lui, ci i-a zis:

„Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nu te-a osândit nici unul? Iar ea a zis: Nici unul, Doamne. Şi Iisus i-a zis: Nu te osândesc nici Eu. Mergi; de acum să nu mai păcătuieşti. Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”

(Claudiu)

(Visited 6 times, 1 visits today)