Efectele relaţiilor intime dinaintea căsătoriei asupra societăţii

Ştiu că astăzi tinerii agresaţi din toate părţile cu imagini de tot felul cedează tensiunii sexuale acumulate,  incepându-şi viaţa sexuală chiar de la 14 ani. Ceilalţi care încă n-au început-o, simt o presiune puternică din partea anturajului, care este de multe ori una aparentă, prezentă mai mult în mintea lor decât în realitate.

Din această cauză simt că lor le lipseşte ceva, că ar vrea să fie şi ei în rând cu prietenii şi forţează notă, caută orice moment şi insistă, doar doar vor ajunge să facă şi ei dragoste şi apoi să poată răspunde liniştiţi la întrebarea: „mai eşti virgin(ă)?

Ce poate şti un băiat la 14 ani ce este viaţa? Ce poate şti o fată la vârsta asta ce-nseamnă o relaţie de iubire? Ce pot înţelege cei doi despre relaţia intimă între un bărbat şi o femeie, despre tainele extraordinare care stau în spatele ei. Prea puţin. La vârsta asta totul rămâne la nivel de experiment combinat cu o mică doză de teribilism.

Ce aş face dacă fetiţa noastră de un an şi jumătate ar veni la mine pe la 14-15 ani şi m-ar întreba: „Ce zici tati e bine să-mi încep viaţa sexuală?

I-aş zice un singur lucru şi aş insista pe asta: „dacă îţi începi viaţa sexuală înainte de căsătorie te privezi singură de ajutorul lui Dumnezeu în viitor”.

Mulţi oameni ripostează imediat când le spui că dragostea înainte de căsătorie e un păcat: „Cum să fie un păcat, e ceva normal!” Viaţa sexuală în afară familiei este un păcat pentru că are efecte în lanţ extraordinar de mari asupra societăţii de astăzi şi mai ales asupra celei de mâine. E foarte simplu să vedem aceste efecte în jurul nostru astăzi:

– imaginile cu conţinut sexual au invadat lumea publicităţii de câţiva zeci de ani, promovând orice folosindu-se de pofta care apare în noi.

– numărul divorţurilor a crescut foarte mult din cauză că adulterului (soţia îşi înşeală soţul sau soţul îşi înşeală soţia)

– traiul în concubinaj e la modă astăzi, având ca scop principal obţinerea avantajelor pe care le are o familie dar fără a avea în spate responsabilitatea ei.

– prostituţia

– explozia extraordinară a fenomenului homsexualităţii.

– avorturile, care sunt un efect al iresponsabilităţii pe care o promovează actul sexual în afara familiei.

Aceast libertinaj al noatru de a avea relaţii intime cu oricine şi oricând îl vor suporta copiii noştri.

De ce e păcat să faci dragoste înainte de căsătorie? Pentru că prin asta faci rău întregii societăţi. Relaţiile intime înaintea căsătoriei deteriorează familia, iar familia este celula de bază a societăţii. Familia este chip al familiei dumnezeieşti, chip al Sfintei Treimi unde Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt trăiesc în aceeaşi fiinţă, într-un ocean de iubire. Dacă distrugem familia deteriorăm puternic calitatea vieţii. De asta pedepseşte Dumnezeu începerea vieţii sexuale în afara familiei.

Păcatul este păcat şi aduce pedeapsă doar pentru că are efecte negative asupra celor din jur.

Nu vă lipsiţi de ajutorul lui Dumnezeu în viaţă săvârşind un asemenea păcat!  Nu zic că Dumnezeu nu-i mai ajută pe cei care fac acest păcat ci spun că îi ajută mai puţin, îi lasă să vadă ce au pierdut neascultând de sfaturile Lui.

(Claudiu)

(Visited 40 times, 1 visits today)