Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Începem cu ajutorul lui Dumnezeu șirul emisiunilor "Dialoguri de suflet" dedicate Patimilor Domnului. Prima din această salbă a sărbătorilor Patimilor Domnului este Sâmbata Învierii lui Lazăr. Vă urăm audiție cu folos duhovnicesc.

http://radio.ortodoxiatinerilor.ro/dialoguri-de-suflet-sambata-lui-lazar-invierea-cea-mica-a-neamului-omenesc/

Sâmbăta lui Lazăr este din punct de vedere liturgic sărbătorită ca o duminică. Este zi de mare sărbătoare pentru că Hristos Domnul înviază un om, scoțându-l din putrefacție.

În această sămbătă se întâlnește Dumnezeu, Creatorul a toate, Învierea Tuturor, cu omul căzut în păcat, legat de patimi, așa cum Lazăr era înfășurat în pânză, mut și orb, fără rațiune și fără posibilitatea de a se mai ajuta singur.

Starea lui Lazăr în momentul Învierii Domnului este starea întregii omeniri căzute în păcat, și batjocorite de diavol.

Învierea lui Lazăr este model al felului în care toți vom învia. Dar cum? Doar întâlnindu-ne cu Hristos, față-n față. Doar având o relație personală cu El.

Marta credea în învierea cea de apoi și când Domnului îi spune: "Fratele tău va învia" ea spune: "Ştiu că va învia la înviere, în ziua cea de apoi". Răspunsul Mântuitorului șochează omul contemporan:

"Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? "

Învierea nu este o trecere ci întâlnire reală între Dumnezeu și om.

Cine nu se întâlnește cu Dumnezeu în Biserică, în Trupul și Sângele Lui, acela nu va învia.

O altă imagine care mi-a plăcut foarte mult și am aflat-o la domnul profesor Gheoghe Butuc este următoare:

Naosul bisericii unde stăm noi credincioșii este mormântul lui Lazăr. Ușile împărătești ale sfântului altar sunt piatra mormântului lui Lazăr. Deschiderea ușilor și ieșire preotului cu Sfintele Daruri zicând: "Cu credință și cu dragoste apropiați-vă!" este Iisus Hristos care cheamă la Viață (Înviere) pe fiecare om din biserică, legat de patimile sale.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești