Skip to content

2 Comentarii

 1. admin
  mai 31, 2010 @ 12:34 am

  Mie mi s-a parut una dintre cele mai interesante Epistole scrise de Sfântul Apostol Pavel pentru ca era adresata celor de acelasi neam cu el: evreilor, bine stiut fiind ca un profet nu este bineprimit in tara lui. Sfantul Apostol Pavel fusese un iudeu infocat dar care a fost covertit chiar de către Mântuitorul Hristos.

  El a propovaduit evanghelia printre pagani, acolo lucrurile fiind mai simple, dar sa le vorbeste despre Iisus Hristos ca fiind Dumnezeu unor oameni care l-au vazut pe Hristos de cand era mic si pana a fost rastignit pe cruce era greu. Sa le spui iudeilor sa treaca de aceasta etapa a legii celei vechi si sa creada in Tatal care L-a trimis pe Fiul ca jertfă pentru intreaga lume şi in Duhul Sfant, un Dumnezeu unic dar intreit in Persoane, era ceva cu adevarat dificil.

  Prin numeroase argumentari cu versete din legea veche Pavel le arata evreilor ca Iisus Hristos pe care ei l-au rastignit e de fapt mai presus decat toti ingerii, mai mare ca toti patriarhii si El e chiar Dumnezeu.

  Reply

 2. Laura-optimista
  mai 31, 2010 @ 5:03 pm

  V-aţi gândit foarte frumos, admin! Felicitări! Prin aceste articole vom putea înţelege mesajul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ale căror scrieri, fiind redactate sub inspiraţia Sfântului Duh, sunt normative pentru credinţa noastră. În plus, aţi ales să prezentaţi opinia unui ierarh vrednic al Bisericii noastre, cu o vastă cultură teologică.
  Dumnezeu să vă ajute!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *