Skip to content

2 Comentarii

 1. CristinaL
  noiembrie 4, 2010 @ 9:13 pm

  Doamne ajuta ,intradevar o mare responsabilitate o au parintii in cresterea si educarea copiiilor ,asa cum bine se spune in articol oricat de mult m-as stradui cred ca nu este de ajuns ,ca exista loc de mai bine ca nu am facut tot ceea ce a trebuit ….Cred insa ca se "puncteaza "faptul ca am incercat ,ca in masura in care m-am priceput (cu ajutorul Domnului )am reusit sa le arat cam ce ar fii bine de urmat ,nu spun ca sunt pe deplin multumita deoarece asa cum se stie nu prea stiu sa dau sfaturi ….iar daca eu nu stiu ii indrum sa intrebe pe tatal lor si pe ….DUHOVNIC ,desii sunt mai micuti cred ca este bine sa se invete cu aceasta si stiu ca de acolo vor primi cele mai bune sfaturi ,eu am inteles destul de tarziu rolul duhovnicului……A fii parinte este o misiune foarte grea dupa parerea mea dar si foarte frumoasa ,desii ai multe greutati ai si foarte multe bucurii ,stiu ca de noi parintii depinde felul in care va fii copilul de azi omul de maine .Deoarece stiu ca mai lipsesc multe in educatia copiilor mei ori de cate ori am prilejul il rog p Domnul sa i-mi dea intelepciunea ,puterea si rabdarea de a puta sa educ(impreuna cu sotul meu ) copiii asfel incat sa devina persoane care sa faca cat mai mult voia Domnului .Tot ceea ce-mi doresc familiei mele doresc tuturor parintilor si Domnul sa ne ajute pe toti sa reusim sa ne educam copiii asfel incat la randul lor sa reuseasca atunci cand vor fii si eu parinti sa dea sfaturi folositoare…..

  Reply

 2. Ana
  noiembrie 5, 2010 @ 11:14 am

  @ CristinaL

  [i]A fii parinte este o misiune foarte grea dupa parerea mea dar si foarte frumoasa[/i]

  Frumos si adevarat tot mesajul tau Cristina. La fel si articolul de fata luat din scrierile sfantului Ioan Gura de Aur.

  Am primit odata o carte micuta despre educatia ortodoxa si m-a fript. Cartea se numeste [i][b]Mama ai grija[/b][/i]. Invataturile din ea sunt simple, dar arata cat de aproape trebuie sa stai de copil in educatie si cum sa-i indrepti toate aplecarile spre neascultare.

  Cand copii sunt mici tu ca parinte trebuie sa repeti cu blandete si siguranta chiar si de o suta de ori acelasi lucru. Ai impresia uneori ca, copilul nu te asculta, insa in acele momente el invata despre acel lucru. Cu cat copilul creste creste, cu atat tu repeti mai putin:-).

  [b]Perioada adolescentei e grea si pentru parinti si pentru copii, insa daca familia se tine de biserica si rugaciune, problemele se minimeaza.[/b] Totusi sunt perioade cand putem scapa putin copilul din frau si atunci surprizele apar. Imi amintesc si eu astfel de perioade si imi dau seama cat de usor pot fi manipulati copii nostri de grup, de societate, de media. Cand insa familia nu e credinciosasa, problemele care apar sunt catastrofale:sad: Stim asta cu totii.

  Un bun duhovnic fata de care copilul are respect, e de MARE folos.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *