Esti „ciudat” cand marturisesti pe Hristos

iisus-hristosHristos a inviat!

Pentru ca de multe ori v-am vorbit de alte persoane sau situatii acum va voi vorbi de mine. Am senzatia, uneori, de intristare atunci cand unii colegi sau oameni ma privesc cam ciudat atunci cand le zic ceva de Dumnezeu, si iata ce intalnesc in calea mea:

Eram zilele acestea la scoala si vorbeam cu o colega (ortodoxa) despre credinta de drept – ortodoxia. Fiind intr-o ora libera eram afara pe banca. La un moment dat ea afirma urmatoarele: „De ce se construiesc atatea biserici? De ce nu se dau banii la saraci….Eu nu sunt de acord cu atatea biserici….sa fie una si buna…” Si primul raspuns care mi-a venit a fost urmatorul: „Pai e bine ca sunt mai multe biserici ortodoxe in oras, astfel ca se savarseste Sf. Liturghie care e cea mai importanta parte dintr-o slujba…” si ea mi-a raspuns: „Eu daca ma rog acasa in fata icoanei e bine, inseamna ca am credinta, iar biserica(ca si constructie se referea) e un ritual”.

Iar raspunsul meu a fost: „Nu ai dreptate, Sf. Liturghie care se savarseste este foarte importanta,daca te uiti la televizor nu se transmite si sfintenia slujbei, iar parintele Arsenie Boca a zis ca vin vremuri si mai grele…ce vom face cand se vor inchide bisericile? Tot parintele acesta spune ca Sf Liturghie se va lua la ceruri, si atunci (zic eu din ce am citit) lumea va primi pe Antihrist” si raspunsul ei:”Stii lasa-ma cu dintr-astea…la mine in Republica Moldova nu se vorbeste cum se vorbeste la voi,de toate chestiile astea, la noi se vorbeste de pacate. Daca te duci la un parinte, unul iti spune ceva, daca te duci la altul atunci acela iti spune altceva” iar eu raspund:”Sa stii ca multi au interes sa distruga ortodoxia, acum evreii conduc prin orice mijloace, protestantii ne-au calcat de mult pragul…” iar raspunsul ei „Sa stii ca cei mai mari dusmani sunt America si Rusia, de aici pleaca totul, iar cum vrei tu sa faci adica sa spui unuia ca religia lui nu e buna fiind el si protestant, nu vei reusi sa il convingi.”

Atunci eu i-am raspuns:”Nu incerc sa conving pe nimeni, dar Dumnezeu arata si in fiecare an la Ierusalim cum se pogoara Sf. Lumina numai la Pastele ortodox” iar raspunsul colegei: „Aici nu vreau sa contrazic pentru ca sunt ortodoxa si stiu dar totusi…”iar raspunsul meu imediat: „Totusi hai sa iti zic cat de bine ma simt eu cand iau Sangele Mantuitorului…Este o pace si o bucurie care imi invadeaza sufletul, nu pot explica in cuvinte momentul acesta.” iar ea imi raspunde: „Orice raspuns la mine se afla in psihologie. E vorba de psihologie aici. Si cand intri in biserica creierul e cel care iti schimba starea de spirit” iar eu zic: „Nu e adevarat. Uite, un preot se intreba mereu cum se transforma painea in Trupul Mantuitorului? Atunci a vazut imediat cum un inger se pogoara din ceruri si frange trupusorul Domnului…” iar raspunsul ei: „Sa stii ca nu are rost sa mai discutam, sa mergem. Totusi nu putem nega celelalte religii, Dumnezeu a zis sa nu judecam!” iar eu raspund: „Adevarat este, nu putem judeca dar nu putem accepta erezia!! Sunt multi sfinti care au patimit din cauza Adevarului propovaduit! Nu putem accepta minciuna. De altfel unul singur e Adevarul si langa un Adevar nu mai incape altul.” Si aici se termina conversatia noastra. Imi pare rau ca sunt din ce in ce mai multi tineri ortodocsi care nu mai cred nici in propria religie. Si aici vine protestantul si „ii invata” pana le dezbina constiinta ortodoxa si asa ii paraseste harul Duhului Sfant! Ceea ce pot sa zic este ca pentru aceasta marturisire imi iau verbal multe palme dar stiu ca nu e degeaba. Dar cum si ei vin si ma intreaba uneori diverse lucruri de fata cu catolici si protestanti „ma cam ispitesc” dar urmez pe Hristos si le vorbesc Adevarul…si sa dea bunul Dumnezeu sa fie numai Adevarul! Amin.

„Va veni timpul cand lumea va innebuni si vazand pe unul doi ca nu sunt nebuni vor zice :Nebunilor de ce nu sunteti ca noi?” (Sf. Ioan Gura de Aur)

Popescu Adrian

(Visited 70 times, 1 visits today)