E-Sword – un software avansat de cercetare a Sfintei Scripturi

De când eram în timpul facultăţii de teologie Pr. Coman ne-a spus tuturor că ar fi bine să folosim pentru studiul Sfintei Scripturi un soft numit Bibleworks. Acest soft este destul de scump şi inaccesibil studenţilor şi de aceea am găsit ca soluţie un alt soft, gratuit: E-Sword. Eu îl folosesc de câţiva ani şi sunt foarte încântat de el din mai mult motive.

În primul rând poţi studia Sfanta Scriptură în toate limbile lumii, începând de la greaca veche şi ebraică, limbile în care au fost scris Noul Testament şi respectiv Vechiul Testament, apoi engleză, franceză, spaniolă, germană, rusă, italiană, portugheză, etc. şi terminând cu limba româna. Acest soft are un mare avantaj în comparaţie cu Bibleworks sau cu celelalte site-uri care oferă aceeaşi funcţionalitate: are Biblia în limba româna, varianta aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pe când celelalte au varianta prostestantă în limba română tradusă de Cornilescu.

Din ceea ce am învăţat în facultate şi din experienţa mea vă pot spune că nicio traducere a Bibliei nu este perfectă, toate având locuri destule care ar putea fi îmbunătăţite. Din acest motiv a studia un verset din perspectiva mai multor limbi te ajută să percepi mai bine mesajul transmis în original. O să fiţi surprinşi câte noi înţelesuri veţi percepe citind Evangheliile în alte limbi. Pe mine m-a fascinat!

E-Sword este un soft avansat de cercetare a Sfintei Scripturi care te ajută să faci căutări după un cuvânt sau după o expresie. Îţi poţi crea liste de versete aranjate pe teme. Poţi lasă un comentariu propriu la fiecare verset, sau poţi pune comentariul unui Sfânt Părinte. În acest fel îţi poţi face un comentariu al tău pentru fiecare carte a Sfintei Scripturi.

Fiecare verset are în partea dreaptă referinţe prin alte linkuri care trimit la aceleaşi teme.

Poţi downloda gratuit:

– bibliile în toate limbile

– comentarii la Sfânta Scriptură

– dicţionare de limbă greacă sau ebraică

– hărţi şi atlase biblice

– timeline-uri

şi multe altele.

Tuturor celor care sunteţi pasionaţi de Sfânta Scriptură şi în special tuturor teologilor le recomand cu căldură acest minunat soft gratuit.

Îl puteţi downloda de aici. După ce îl instalaţi veţi vedea că are instalat doar traducerea în limba engleză: Kings James Version, dar puteţi instala toate celelalte mergând în meniul de DOWNLOAD din interiorul programului, nu de pe site.

(Claudiu)

(Visited 11 times, 1 visits today)