Skip to content

2 Comentarii

 1. Merla Bogdan
  august 29, 2014 @ 9:29 am

  Doamne ajuta. As avea si eu un mic comentariu. Pentru cei care au studiat evolutionismul din interior, se observa ca el are niste dovezi demonstrabile experimental (mai mult sau mai putin), dovezi care atesta o relativa evolutie in timp a universului. Dupa umila mea parere, toate aceste dovezi se pot dobori cu urmatorul argument: Domnul a facut universul acum 7500 ani direct in forma lui evoluata, cu toate cate exista in el. Deci nu se poate vorbi despre o evolutie in timp a universului pentru ca el a fost creat cu elementele din el gata evoluate asa cum le avem azi. Acest argument care poate parea complet absurd pentru un om de stiinta, un crestin il poate primi prin credinta (Mantuitorul spune: „Fericiti cei ce nu au vazut si eu crezut”) pentru ca Moise, cel care a primit revelatia despre facerea lumii de la Domnul pe muntele Sinai, vorbea cu El „fata catre fata”. Cat despre pietrele de poticneala cu care isi sustin evolutionistii argumentarea, una din ele este urmatoarea: cum poate avea universul doar 7500 ani cand stelele se afla la milioane si miliarde de ani lumina. La aceasta, tot prin credinta se poate obiecta ca Domnul a facut stelele cu lumina gata iesita din ele si pe traiectorie spre noi. Celelalte pietre de incercare nu le mai spun pentru ca nu vreau sa smintesc, pentru ca nici eu nu am raspuns la ele. M-ar interesa o discutie cu cineva care sa stie despre ce este vorba, sa cunoasca sistemul stiintific din interior pentru a imi lamuri si eu aceste pietre de incercare, care oricat de ciudate ar fi, trebuie sa aibe raspunsuri si solutii ortodoxe, in spiritul creationismului stiintific, atata timp cat este evident pentru toata lumea ca Domnul a creat universul prin creationism si este Stapanul lui absolut. Pun acest comentariu si imi cer iertare pentru eventualele sminteli pentru ca poate si altii au studiat stiinta si poate au dat peste acele lucruri, pentru a nu ramane nelamurite, nici pentru ei, nici pentru mine. Va multumesc enorm pentru bunavointa. Mail-ul meu este „bogdanmerla@yahoo.ro”, nu stau pe messenger. Doamne ajuta. Bucurie. Iertare. Iertati deranjul.

  Reply

 2. mihai
  august 29, 2014 @ 5:25 pm

  O problema asemanatoare mi-am pus si eu de curand. Mai exact, vechimea Universului si nu neaparat a Pamantului. Exista o seama de fapte si fenomene observabile care ar tinde inspre sustinerea ipotezei conform careia Pamantul e o planeta destul de tinerica, in schimb in privinta duratei formarii si a evolutiei/progresului/aparitiei Universului, lucrurile se complica putin , acest fapt iesind putin de sub auspiciile metodelor de cunoastere stiintifica actuale.
  Un aspect il putem afirma cu destula convingere: originea formelor de viata, a materiei si a elementelor , in special crearea lor constituie niste taine, prin definitie inaccesibile cunoasterii senzoriale si observarii stiintifice si, de fapt, in sine incognoscibile. Fata de orice gen de aparitie, infiintare, nastere putem doar sa facem presupuneri , speculatii si analize pe marginea lor. Insasi istoria e o disciplina a presupunerilor, ce sa mai vorbim de geneze si origini naturale unde marja de eroare e mult mai mare.
  Important din punctul meu de vedere e urmatorul aspect: nu exista niciodata dovezi irecuzabile din punct de vedere rational, mai ales cand e vorba de demonstrarea unor intamplari si fenomene trecute. In nici o privinta si indiferent in favoarea caror cauze ar fi aduse argumentele ( Nitsche spunea ca nu exista fapte ,ci doar interpretari).
  Daca vrei putina documentare in legatura cu creationismul stiintific iti recomand Dr. Henry M. Morris-„Creationismul stiintific”, Societatea Misionara Romana (asta e versiunea tradusa in romana si editata la noi).Incearca si asta:
  https://www.ortodoxiatinerilor.ro/varsta-pamantului/20087-metoda-datare-varsta-pamantului. E un articol util.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *