Skip to content

8 Comentarii

  1. Andrei Calin
    aprilie 24, 2015 @ 7:51 am

    Fosilele nu demonstreaza ce zice parintele in video, ca totul ar fi aparut deodata. Ar fi demonstrat asta daca toate fosilele erau amestecate intr-un mare strat geologic.

    Dar, intamplator, fosilele sunt frumos aranjate in straturi, de la cele mai vechi la cele mai noi, de la simplu la complex, iar nici o fosila nu a fost gasita in alt strat decat cel destinat.

    Inca o data, lipsa de cercetare duce la conferinte intregi bazate pe speculatii, transformandu-se in final in propaganda bazata pe informatie eronata.

    Reply

  2. andrei
    aprilie 24, 2015 @ 3:54 pm

    „Dar, intamplator, fosilele sunt frumos aranjate in straturi, de la cele mai vechi la cele mai noi, de la simplu la complex, iar nici o fosila nu a fost gasita in alt strat decat cel destinat.”
    De fapt,s-au descoperit multe vietuitoare in straturi in care nu ar trebui sa se afle(cel putin din punctul de vedere evolutionist).In nivelul precambrian s-au descoperit creaturi de tipul sepiei si alte animale complexe care nu ar trebui sa fie acolo,fiindcă se presupune că ele nu au evoluat decât cu vreo sută de milioane de ani mai târziu.Si nu e unicul exemplu.

    Reply

  3. andrei
    aprilie 24, 2015 @ 4:07 pm

    Fosilele apar brusc in fiecare strat,fara tipuri intermediare.In cazul de fata,e aiurea sa vorbesti de fosile ca dovezi ale evolutiei.Faptul ca fosilele sunt aranjate de la cele mai primitive ca si structura la cele mai complexe(tu spui „de la cele mai vechi la cele mai noi”) se poate datora unei catostrofe hidrologice(Potopul).In cazul unui astfel de scenariu,lucrurile sunt destul de evidente:vietuitoarele simple de pe fundul mării ar fi, în general, primele care să fie îngropate, urmate de pesti si alte organisme care trăiesc aproape de suprafata oceanului. Animalele mai dezvoltate, inclusiv omul, s-ar duce pe terenurile mai înalte, încercând să se îndepărteze de Potop. Probabil ca „faza” cu Potopul e fictiune pentru tine, dar exista dovezi numeroase in sprijinul faptului ca candva (scuze cacofonia) a avut loc un astfel de eveniment:de ex.fosilizarea.

    Reply

  4. Vă rog să-mi permiteți anonimatul
    aprilie 25, 2015 @ 6:16 pm

    @andrei
    „The first multicelled animals appeared in the fossil record almost 600 million years ago. Known as the Ediacarans, these bizarre creatures bore little resemblance to modern life-forms. They grew on the seabed and lacked any obvious heads, mouths, or digestive organs. Fossils of the largest known among them, Dickinsonia, resemble a ribbed doormat. What happened to the mysterious Ediacarans isn’t clear. They could be the ancestors of later animals, or they may have been completely erased by extinction.

    The earliest multicelled animals that survived the Precambrian fall into three main categories. The simplest of these soft-bodied creatures were sponges. Lacking organs or a nervous system, they lived by drawing water through their bodies and filtering out food particles. The cnidarians, which included sea anemones, corals, and jellyfish, had sac-like bodies and a simple digestive system with a mouth but no anus. They caught food using tentacles armed with microscopic stinging cells. The third group, the annelids, or segmented flatworms, had fluid-filled body cavities and breathed through their skins.”
    Sursa: http://science.nationalgeographic.com/science/prehistoric-world/precambrian/

    [b]M-ar ajuta mult și sursa dumneavoastră ca să pot înțelege despre ce este vorba.[/b] Din ce citesc eu, înțeleg că fără ADN este greu de dovedit o legătură între animalele între precambrian cu cele din cambrian. Oricum, cert este că nivelul de oxigen era la fel de mare și înainte de cataclism și acesta a fost probabil principalul factor favorizant al organizării pluricelulare. Motivul e simplu: o concentrație mai mare a oxigenului perite difuzia mai accentuată și obținerea unui nivel satisfăcător chiar și în profunzimea unui strat de celule.
    Deci, eu nu văd nici o problemă aici.

    Reply

  5. andrei
    aprilie 26, 2015 @ 7:38 pm

    @Feon
    „Tribrachidium was an early Ediacaran organism famous for its unusual tri-radial symmetry. Like many Precambrian fossils, the relationship of Tribrachidium to other animals is poorly known. To some extent, it has become a poster child for the problem in general, often being shown as an example of that era’s peculiar lifeforms. Among others, Tribrachidium has been described variously as a cnidarian, lophophore, echinoderm, ecdysozoan, or a sponge.”
    sursa: http://eol.org/pages/6864601/overview

    Reply

  6. andrei
    aprilie 26, 2015 @ 8:01 pm

    „The history of the first animal life remains somewhat confused. Ediacaran fossils are clearly multicellular, but lack many of the features shared by all modern animals. In the ensuing period, the Cambrian, all of these organisms are gone, and most of the groups we’re familiar with—along with a few unfamiliar ones—are present. The transition between the two is murky.”
    sursa: arstechnica.com/science/2011/12/22/precambrian-fossils-once-thought-to-be-embryos-reinterpreted-as-somethign-else/

    Reply

  7. Vă rog să-mi permiteți anonimatul
    aprilie 27, 2015 @ 12:57 pm

    De ce sunt aceaste descoperiri o problemă pentru teoria evoluției? Din câte văd aceste organisme sunt mai primitive ca primele animale dat fiind că au trăit înaintea lor, exact așa cum a prezice teoria. Ar fi o problemă dacă s-ar găsi organisme mai primitive care derivă din unele mai complexe și ajung să le înlocuiască.

    Pentru mine evoluția este un model perfect satisfăcător pentru tranziția dintre precambrian și cambrian.

    Reply

  8. andrei
    aprilie 27, 2015 @ 6:56 pm

    Sunt o problema pentru teoria evolutiei pentru ca din punct de vedere morfologic,tranzitia dintre precambrian si cambrian este prea brusca.Explozia cambriana prezinta o problema evidenta pentru evolutie.Sigur ca s-au gasit explicatii (intotdeauna se vor gasi).Acuma depinde de fiecare cat de plauzibile le considera (daca le considera plauzibile).Ma rog,e o chestie de acceptiune.
    „Explozia cambriană este apariția bruscă (în termeni geologici) în perioada timpurie a Cambrianului (acum aproximativ 540 de milioane de ani) a unei varietăți uluitoare de forme multicelulare de viață pe fondul lipsei de fosile (sau de fosile ale strămoșilor lor) în sedimentele Precambrianului. Pe măsură acumulării datelor și a informațiilor noi în domeniul paleontologiei, explicațiile date exploziei cambriene au fost schimbat în mod repetat. Cele mai acceptate motive posibile ale acestei „explozii” sunt: schimbări asupra mediului/ecosistemului și explicații bazate pe dezvoltarea organismelor.”
    sursa:http://ro.wikipedia.org/wiki/Explozia_cambrian%C4%83

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *