Excursie în cătunul Bârnadu. Impresii și fotografii (12-14 iunie 2020)

În weekendul 12-14 iunie 2020 am organizat o excursie în zona Cheilor Bicazului, la invitația părintelui Marin Dumitru din satul Bârnadu, jud. Neamț.

Vineri, 12 iunie 2020 după-amiază ne-am întâlnit în stațiunea Lacul Roșu, ne-am cazat și apoi am plecat într-o scurtă excursie pe munte, tocmai sus deasupra Cheilor Bicazului, de unde se vedea o priveliște superbă.

Sâmbătă, 13 iunie 2020, aflasem că se face parastasul de 7 ani al părintelui Justin Pârvu la Mănăstirea Petru-Vodă, și din acest motiv ne-am trezit dis de dimineață și am plecat spre acest locaș sfânt. Marea ne-a fost mirarea să găsim mii de oameni în curtea mănăstirii, și ca invitat special să-l vedem pe Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor. Ne-am bucurat câteva ore într-o zi de mare sărbătoare, acolo unde părintele Justin Pârvu a avut darul de a-i uni pe română.

Seara am urcat sus în cătunul Bârnadu și părintele Marin ne-a primit cu drag, însoțindu-ne către casele sătenilor care au avut bucuria de a ne găzdui în casele lor pentru o noapte.

Dimineață în Duminica Tuturor Sfinților, pe 14 iunie 2020, ne-am adunat la bisericuța de lemn de pe deal și am început să dăm răspunsurile la strană pentru Utrenie și Sfânta Liturghie, bucurându-ne cu toți ceilalți săteni. La sfârșitul slujbei țăranii ne așteptau cu o masă muntenească caldă făcută pe loc acolo în fața „căminului cultural”.

Am petrecut un weekend frumos, departe de tumultul lumii, și aproape în mâinile lui Dumnezeu.

(Visited 23 times, 1 visits today)