Excursie în Munții Buila-Vânturarița la Schiturile Iezer, Pahomie, Pătrunsa și Schitu Romanu (27-29 octombrie 2017)

Dragilor vă propun pentru ultimul sfârșit de săptămână din luna octombrie o excursie în munții Buila din județul Vâlcea, combinată cu vizite la cele trei frumoase schituri: Iezer, Pahomie și Pătrunsa.

Cazarea va fi în vârf de munte lângă Mănăstirea Alina-Maria (numit și Schitul Românu) la o pensiune. Vom sta două nopți și vom încerca să ne bucurăm de aer curat și de natura tomnatică la peste 1800 de metri altitudine, pentru a uita de griji și a ne apropia de Dumnezeu și unii de alții. Părintele ieromonah Filimonm starețul Mănăstirii Alina-Maria ne-a așteaptă cu drag.

Iată pe scurt programul:

Vineri, 27 octombrie 2017

 • Întâlnirea tuturor participanților din toate zonele țării la Horezu.
 • Cei care puteți să vă luați ziua de vineri liberă, și ajungeți în prima parte a zilei la Horezu (de unde vom începe urcarea cu mașinile către Vârful Românu) ne vom bucura de împrejurimi vizitând Mănăstirea Horezu, culele de la Măldărăști și ce ne mai permite timpul.
 • Spre seară urcăm pe Vârful Romanu și ne cazăm la Vila La Cristian și apoi pentru cei care au putere, vom merge la privegherea de noapte de la Mănăstirea Alina-Maria.
 • Ora 22.00 – Priveghere de noapte: vecernie, utrenie și apoi Sfânta Liturghie. Va dura până la ora 02.00.

Sâmbătă, 28 octombrie 2017

 • Ora 09.00 – Mâncăm ceva.
 • Ora 10.00 – Plecăm spre cele 3 schituri. 
 • Ora 11.00 – Vizităm Schitul Iezer.
 • Ora 12.00 – Vizităm Schitul Pahomie și lăsăm mașinile în parcare.
 • Ora 13.00 – Plecăm pe jos până la Schitul Pătrunsa (traseu de 2 ore dus).
 • Ora 15.00 – Ajungem la Schitul Pătrunsa. Ne întâlnim cu părintele Valerian și luam binecuvântare și cuvânt de învățătură de la sfinția sa.
 • Ora 17.00 – Ne întoarcem spre mașini și apoi iarăși sus la Vârful Romanu.
 • Ora 20.00 – Dacă avem putere stăm și la o seară de discuții pe tema Adevărului.

Duminică, 29 octombrie 2017

 • Ora 09.00 – Participăm la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Alina-Maria.
 • Ora 12.00 – Luam masa de prânz.
 • Ora 14.00 – Plecăm spre casă.

Numărul maxim de participanți este 24. Vârsta maximă a participanților este 35 de ani.

Cazarea pentru cele două nopți va fi la Vila La Cristian, costul fiind de 60 de lei de persoană pe noapte, total: 120 lei cazarea. Vila nu poate oferi masă, și prin urmare trebuie să ne aducem mâncare la pachet. Transportul va fi cu mașinile personale. E necesar ca doar unii dintre noi să avem mașină personală și ceilalți se vor adăuga lor. Cei ce vin din același oraș se vor grupa în prealabil, noi ne vom ocupa ca să transmitem datele de contact tuturor și să puteți lua legătura unii cu alții. Costurile de combustibil le vom împărți. Cei care nu aveți o mașină în zona voastră trebuie să suportați personal cheltuielile cu trenul / autocarul, etc.

Este necesar să aveți un minim echipament de munte, adică: bocanci / pantofi sport de munte, rucsac mic, pelerină de ploaie, o șapcă / pălărie pentru a vă feri de soare și ceva de mâncare.

Pentru a confirma participarea la această excursie fiecare dintre voi trebuie să trimiteți costul taberei de 120 de lei în contul de mai jos și să ne contactați la asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau la telefon 0740.004.215 (Claudiu Balan)

Când trimiteți email de confirmare vă rog menționați numele, prenumele, orașul din care veniți și vârsta.

Data ultimei înscrieri este 25 octombrie 2017.

Iată contul în care puteți trimite costul taberei:

RO72 UGBI 0000 0120 0477 3RON

Atenție și ultimele trei litere din cont: „RON” fac parte din contul IBAN. Contul trebuie să aibă 24 de caractere. Contul este în lei. Nu faceți transferul în euro pentru că va suma va fi refuzată și returnată.

Titular: Claudiu Balan

Banca: GarantiBank România

Vă așteptăm cu drag alături de noi.

Dacă vreți să vedeți impresii și fotografii din taberele noastre, le puteți vedea aici: Tabere Ortodoxe

Doamne ajută!

(Claudiu Balan – Asociația Ortodoxia Tinerilor)

(Visited 22 times, 1 visits today)