Există distracţie şi fără alcool

Merge o vorbă printre tineri şi sună cam aşa: „nu există distacţie fără alcool” sau „nu poţi să te distrezi pe uscat”. Astăzi începem cu ajutorul lui Dumnezeu o serie de articole dedicate consumului excesiv de băuturi alcoolice în rândul tinerilor.

Beţia e la mare căutare printre adolescenţi, fiind considerată în mod clar distracţia numărul unu. În spatele liceului, în baruri, în cluburi, la baieramuri, la grătar sau la orice fel de petrecere alcoolul este nelipsit din mijlocul multor grupuri de tineri.

Aparent un obicei nevinovat, consumul excesiv de băuturi alcoolice duce de multe ori la violenţă, desfrânare, accidente, neascultare de părinţi, minciună, şi multe altele, creând dependenţă într-un timp scurt.

Când spui „nu există distracţie fără alcool” este ca şi cum ai spune că nu există sport fără violenţă. Corect formulat ar fi aşa: „pentru unii nu există distracţie fără alcool”  căci sunt şi mulţi tineri care n-au nevoie de băutură pentru a se simţi bine în grupul lor de prieteni.

Cum poţi să te distrezi la un grătar fără să bei? Mergând cu prieteni care ştiu să se distreze fără să se îmbete. Cine se poate simţi bine cu prietenii doar când e plin de băutură acela e un om limitat, constrâns de patima sa. A te distra nu înseamnă doar să dansezi, să mănânci şi să bei, ci de multe ori înseamnă să discuţi ore în şir un subiect interesant, sa faci planuri cu prietenii, să joci ceva, să construieşti ceva, să explorezi, etc.

Am creat o categorie specială pentru această campanie, pe care o puteţi găsi în secţiunea „Fapte rele şi patimi” şi care se numeşte „Există distracţie şi fără alcool”. Aici veţi găsi toate articolele publicate despre acest subiect.

{loadposition edfa2}

Am creat şi 3 bannere pe care puteţi să le luaţi şi să le afişaţi pe site-urile sau blogurile voastre, cu link direct către acest articol.

1. Banner mare pe orizontala (542 x 174px)

Codul html pentru acest banner este:

<a href=”https://www.ortodoxiatinerilor.ro/fapte-rele-si-patimi/122-patima-bauturii/18079-exista-distractie-si-fara-alcool.html„><img src=”https://www.ortodoxiatinerilor.ro/https://ortodoxiatinerilor.ro/images/stories/2011/iulie/EDFA banner orizontal.jpg” border=”0″></a>

 

2. Banner mare pe verticală (191px x 354px)

Codul html pentru acest banner este:

<a href=”https://www.ortodoxiatinerilor.ro/fapte-rele-si-patimi/122-patima-bauturii/18079-exista-distractie-si-fara-alcool.html„><img src=”https://ortodoxiatinerilor.ro//images/stories/2011/iulie/edfa.jpg” border=”0″></a>

 

3. Banner patrat mic (187px x 152px)

Codul html pentru acest banner este:

<a href=”https://www.ortodoxiatinerilor.ro/fapte-rele-si-patimi/122-patima-bauturii/18079-exista-distractie-si-fara-alcool.html„><img src=”https://ortodoxiatinerilor.ro//images/stories/2011/iulie/EDFA-patrat.jpg” border=”0″></a>


 

Pentru a afisa unul din aceste bannere urmeaza acesti pasi:

Daca esti pe wordpress creezi un widget cu text si inserezi codul html de mai sus. Click Save si gata.

În joomla creezi un nou modul – Custom html – inserezi codul html de mai sus, alegi pozitia modulului, si apoi bifezi casuta de Enable. Apesi Save si gata.

In celelalte site-uri dai paste la codul html oriunde după tagul <body> şi înainte de </body> şi bannerul va apărea.

Iar cea mai importantă parte a campaniei am vrea să fie mărturiile voastre:

  • despre cum te poţi distra şi fără alcool;
  • despre întâmplări din viaţa voastră sau a prietenilor voştri, în legătură cu consumul excesiv de alcool de la petreceri sau alte ocazii;
  • despre efectele negative ale alcoolului pe care le-aţi simţit pe propia piele, atât medical cât şi în viaţa socială de zi cu zi;
  • despre faptul că şi creştinii sunt ispitiţi de această patimă a beţiei;

Suntem siguri că pe lângă mărturiile din Sfânta Scriptură, mărturiile Sfinţilor Părinţi şi articole scrise de noi, mărturiile voastre vor fi cele mai convingătoare argumente pentru cititorii noştri de a se feri de această devastatoare patimă pentru întreaga societate.

Mărturiile le puteţi lăsa ca şi comentarii la acest articol sau prin mail la adresa: contact@ortodoxiatinerilor.ro pentru cei care vor să-şi păstreze anonimatul.

(Echipa Ortodoxia Tinerilor)

(Visited 106 times, 1 visits today)