Skip to content

6 Comentarii

 1. Carol
  septembrie 11, 2013 @ 3:16 pm

  Deja se ajunge la inlocuirea omului cu calculatoare, sunt altii care au de gand sa programeze omul cum sa gandeasca, sa manipuleze gena, altii au vrut sa creeze un Frankenstein, sa dea viata unui monstru, vechii pagani credeau ca idolii de piatra si de lut aveau viata si-i ajutau…. o noua idolatrie, Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Sa vedem cand va disparea in curand petrolul, ce ne vom face?

  Pot veni unii sa imi spuna ca sunt negativist, ca vad raul in orice, asa sa fie, dar sa ascultam persoane induhovnicite, gen Virgiliu Gheorghe, un om de stiinta cu multiple cunostinte in toate domeniile, de la medicina, fizica, biofizica, tehnlogie, etc, ce spune despre progresul acesta al tehnicii.

  Au incercat candva nemtii sa creeze oameni supradestepti, inca mai incearca laboratoarele sa faca astfel de oameni. Stiu un om , nascut prin 60 in Germania, care a ajung handicapat mental si fizic, abia gandeste si nu isi poate folosi membrele superioare, merge ologit, si asa au patit vreo cateva zeci din generatie cu el, pe care au vrut nemtii sa-i faca oameni superinteligenti inca din pantecul mamei, iata ce inseamna sa te pui cu Dumnezeu.

  Numai Dumnezeu poate scoate fii ai lui Avraam, nu si omul, asta e o blasfemie, eu nu vad deloc cu ochi buni tampenii astea, ca si clonarea si fertilizarea in vitro si alte tentative ale omului de a crea sau modifica craetia lui Dumnezeu, de a da viata idolilor materiei. Doamne fereste !

  Reply

 2. Claudiu Balan
  septembrie 11, 2013 @ 3:59 pm

  Carol, ce pot să-ți zic?
  Frumusețea e în ochii celui care privește.
  Fiecare vede ce vrea.

  Unii îl văd pe Dumnezeu și-n cel mai mare păcătos, iar alții nu reușesc să-i distingă urma nici în cel mai mare sfânt.

  Tu vezi apocalipsa și tot răul peste tot…

  Reply

 3. Dan Sorin
  septembrie 11, 2013 @ 6:40 pm

  Ceea ce cred că a vrut Carol să spună este că neamul omenesc este prea imatur pentru toată tehnologia de azi.

  Reply

 4. Carol
  septembrie 11, 2013 @ 7:52 pm

  @Claudiu – apocalipsa o traim de 2000 de ani aproape, de la inaltarea Domnului, si spune ca sunt aproape vremurile, numai ca lumea nu intelege asta si crede ca e ceva rapid, altii desconsidera total pe cei care se tem de judecata de apoi.

  Era un personaj Dostoievskian care era un talhar, in cartea „Demonii”, dupa ce pacatuia citea cartea Apocalipsei si plangea, isi aducea aminte de dreapta judecata si se caia. Daca ea nu era necesara, si apocalipsa e ceva daunator, si sa nu fie luata in seama, nu mai era scrisa, ne era descoperita acum recent, sau la vremea cand era nevoie,peste alte generatii, dar lumea nu intelege asta.

  Poti spune ca nazismul si comunismul nu au fsot momente apocaliptice, in care fiara avea stapanire multa pe pamant, unde au pierit nu doar trupuri ci milioane de suflete, zeci si sute de milioane , pierderi de credinta, ateism, si alte plagi, alea nu sunt semne ale apocalipsei? Ceea ce s-a intamplat la Pitesti, demonismul de acolo, puterea demonica a lui Turcanu si a adeptilor sai, nu era ceva apocaliptic? Nu toti avem puterea sa rabdam asa ceva, nu tuturora ni s-a dat astfel de cruci grele, nu inseamna ca atunci s-a sfarsit lumea, in viitorii 10, 20,50,100 de ani, dar nu dispretuim profetiile si suntem cu credinta ca si la noapte poate veni Domnul ca un fur si sa judece cu dreptate, oricand putem sa ne trezim ca a venit infricosatoarea judecata, asa cum ne invata scriptura.

  Inteleg ca e frumoasa creatia lui Dumnezeu, ca vorbeste prin toate descoperirile stiintifice, si cu cat studiezi mai mult, mai ales in domeniul medicinei esti fascinat, cnad vezi si atatea inovatii esti incredintat din ce in ce mai mult de puterea lui Dumnezeu, dar in duh ortodox.

  Vezi clar frumusetea craetiei, vezi cum a fost alsat de Dumnezeu ca unul sau mai multi spermatozoizi sa fie alesi spre a fi mai departe fecundati, dar cum omul vrea sa fie si el creator, alege 7 si omoara sdin ei sa mai ramana unul, in cazul fertilizarii in vitro. Eu asta nu vad cu ochi buni. Da Claudiu, aici vedem maretia creatie, si unii chiar se simt ispititi sa faca asta, se simt mandrii , bucurosi ca pot face astfel de lucruri mai ales in medicina,dar oare e bine?

  Informatica ar fi trebuit sa ne intareasca tuturora credinta in Dumnezeu, cum spunea si Nicolae Steihardt, si nu este asa, vede fiecare ce vrea.

  Se merge spre a crea inteligente artificiale si la oameni, nu daor la masini, cu progresul asta.

  Eu m-am obisnuit sa gandesc asa cum gandeste parintele Paisie, cu simplitatea lui, in duhul ortodoxiei lucrurile, sa traiesc in lume ca si cum nu as trece, sa ma bucur de toate, si de tehnologia ca si cum nu le-as folosi, sa respect legile si indatoririle cetatenesti ca si cum nu le-as respecta, ca si cum nu as fi din lumea asta, asa cum nu sunt, toate astae sunt ceva temporar, omul isi face idoli in materie.

  Tehnologia, in mare e un idol, stiinta, cum spunea parintele Calciu e de cele mai multe ori in cealalta parte, nu de aprtea bisericii, merge spre ateism si Darwinism, omul are idoli in stiinta.

  Ca poti scrie despre aceasta descoperire stiintifica, e un lucru bun, dar cand aduci pe Dumnezeu in discutie, cand vorbesti despre Creatie, creator, despre a da nastere vietii, aici trebuie sa faci clar o delimitare, numai Dumnezeu da viata, omul oricat de inteligent ar fi nu poate. oricat de inteligent ar fi, nu poate ajunge pe Venus sau pe Marte, sunt lucruri zadarnice.

  Spunea Ianolide foarte clar, ca omenirea se indreapta spre idolul materiei, uzinele sunt cele mai mari temple idolatre.
  Nu sunt depasit , sunt nevoit sa apelez la ea, dar asa nu ma obliga sa nu vad lucrurile asa cum sunt!

  Acum 1 an, plataem lumina stand la caserie, erau 3 angajate, mancau o paine, apoi s-au desfiintat si nu mai lucra nimeni acolo, nici paznicul care manca si el o paine pe deasupra si au adus tonomate, calculatoarele care inlocuiesc oamenii, apoi am vazut pe o caserita care era acolo ca vindea covrigi….. asta ma face sa am pareri proaste si sa nu imi pare bine ca tehnologia inlocuieste mana de lucru manuala, a omului.

  Reply

 5. Carol
  septembrie 11, 2013 @ 8:13 pm

  Ca sa nu fiu rau, despre nemti pot spune ca sunt un popor cinstit, au un cult foarte bine dezvoltat al muncii, un popor educat. De la bunicii mei stiu ca aveau un comportament exemplar, armata germana s-a comportat nemaipoemnit cu noi, nu asa cum citesc de la altii, nici in curte nu inrau sa bea apa daca nu erau invitati si spuneau ca nu intra unde nu e curtea lor, dar la sarbi faceau prapad si mari urgii, noi eram insa aliatii lor.

  Aflu de la o femeie care a lucrat acolo putin timp ca era sa o ia razna,era asistenta iar toti colegii ei si medicii, superiorii ei erau niste oameni faorte rai, si nu mai putea sta alaturi de ei, de la altcineva afu ca depinde zona…..

  Ei au inceput 2 razboaie mondiale, au incercat si in timpul nazismului sa creeze omul perfect, rasa superioara, si foarte multi nazisti au fost recrutati de americani si de englezi in secret si fac studii in acest domeniu, chiar si la Haga printre promotorii drepturilor omului se gasesc persoane care au ocupat functii importante in administratia nazista, precum Walter Hallstein. Acum ei domina financaiar Europa, sunt un popor muncitor, cel mai binedezvoltat,ultratehnologizat, asa este, caltiatea germana nu poate fi pusa la indoiala, in orice domeniu, nu contest asta.

  Nemtii sunt insa niste oameni lipsiti de geniu, este se dezvlota si se imbogatesc de la o generatie la alta prin munca. Asa cum zicea Cioran, au avut putine genii, un Goethe de exemplu,si alti cativa, pe langa francezi care au avut mai mult rafinament, multi scriitori cunoscuti, dar nici unul de talia lui Goethe, asa cum spunea Cioran in Schimbarea la fata a Romaniei, totul nascandu-se din ceva barbar, pe care-l practica insa cu perseverenta si reusesc. Parintele Paisie spunea ca francezii accepta usor si inteleg unele lucruri, ca de exemplu crestinismul ,daca-l explici, zambitori pricep, dar vin altii cu alte idei si la fel de frumos accepta ce le spune altul, neamtul insa prinde greu,dar cand a bagat ceva la cap, face acel lucru pana la capat, nu-i mai iese din minte.

  Ei si la fotbal s-au chinuit mult sa mai faca o echipa buna, de exemplu Bayern Munchen nici in campionat nu stralucise cativa ani, acum domina Europa, dar oare cum au reusit? Prin forta, asa se impun. Specialistii in fotbal arata calr ca tactica lor e dreapta, ataca numai in linie dreapta, razboi fulger, razboi total si inving printr-o forta naucitaore, a umilit de doua ori una din cele mai talentate si creatve echipe din Europa, Fc Barcelona, si toti vor acum sa le calce pe urma.
  Aliniaza Europa dupa cum vor, prin putere economica, asti-as ei.

  Au incercat prin nazism sa creeze un model european, toti sa adopte ideile lor, sa creeze rasa superioara, nu au reusit. Si nu vorbesc prostii. Cunosc personal acel caz, despre care ti=am vorbit, cand au incercat sa faca o inteligenta superiaoda la om, sa creeze genii, au esuat.

  Dumnezeu da, da viata unei pietre, sa o faca mai puternica si mai buna decat masina germana, oricat de buna ar scoate-o nemtii, sufelt nu poate sa aiba. Aici trebui sa faci o delimitare, Dumnezeu craeza, nu neamtul, nu omul, Dumnezeu sufla viata, energie necreata, omul doar incearca.

  Vedem frumusetea creatiei, vedem insa si partea luciferica din frumusetea creatiei, omul vrea sa fie el creator, si tu stii bine aceste lucruri.

  Reply

 6. Carol
  septembrie 11, 2013 @ 8:29 pm

  Iar eu sunt unul care apreciez calitatea germana. Taicamiu intotdeauna a preferat masinile germane.

  A avut pana acum 2 masini de tip Skoda Octavia, creata dupa model german si cu motor de Wolkswagen, iar acum are tot o Skoda Octavia Superb, cu motor de BMW, nu mai stiu exact ce model, cum se numeste, a costat 25000 de euro, a luat-o cu mari eforturi si imprumuturi, intinzandu-se mai mult decat i-i e plapuna, sa isi faca moftul, e in pas cu tehnologia, foarte performanta si bine dotata, motor puternic si pe diesel, nu consuma mult, si am zis ca, daca imi iau masina, ori imi iau ca a lui, modelul ala, peformantele acelea, sau ceva asemanator, ori nu imi iau deloc, se simte diferenta dintre ea si alta masina. Ori am sa am masina de calitate, sa mi-o lase mie sa sa ma ajute sa imi iau una asemanatoare ai mei, ori nu imi iau deloc.

  Imi place mult tehnologia, dar sa o stapanesc eu, pana sa zici ca are suflet…. nici macar animalele , nu minima gandire si reflexe nu are gandire, oricat de performant ar fi calculatorul, nu poate inlocui un om !

  La cate studii fac specialistii si cum vor sa reproduca pana si oamenii asemeni computerelor, alti informaticieni renumiti se gandesc ca oamenii sa fie ajutati de anumite dispozitive pe viitor sa gandeasca ca si calculatoarele, e normal sa imi fac griji, sa vad in astea semne grele, apocaliptice. Asta nu inseamna ca totul e dezastru, ca vreau sa fug pe munte, ca vine maine sfarsitul, si ca sfarsitul e asa, cad niste munti si vin niste ape si distrug tot…. e ceva mult mai complex, mai amplu…. noi daca stim a 0,0001 parte

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *