Skip to content

13 Comentarii

  1. Ioan
    februarie 22, 2017 @ 2:09 pm

    Facebookul ajuta de fapt o companie privata sa culeaga informatii despre orice persoana, chiar si despre cei care nu au cont acolo dar care sunt etichetati, cica in scopuri de marketing.

    Din ce stiu toti dictatorii de la cei din Babilon pana in prezent au vrut sa controleze total orice persoana pana la gandurile cele mai intime, acum tehnologic e posibil.

    Nu cred ca Facebookul isi va pierde influenta, din contra s-ar putea ca la angajare sa ti se ceara si contul facebook si a nu fi pe facebook sa fie considerat o forma de alienare de catre angajatori si psihologia modernista.

    [b]Vi se pare normal ca mai nou si pe la scoli, licee, facultati se fac grupuri de facebook de sport, hobbyuri, evenimente, pagina banchetului de final[/b], unde se comunica tot note, materii, informatii despre orare si examene si practic ei te obliga sa-ti faci facebook daca nu vrei sa faci cativa km pana la avizierul institutiei sau sa tot suni pe altii care au conturi.

    In cativa ani facebook va deveni norma, asta doar daca oamenii nu vor parasi urgent si in masa orice platforma de tip facebook, ca nu sunt doar ei in industria asta uriasa.

    Practic orice chat unde cunosti oameni noi si discuti in privat iti poate distruge familia, de la vechile mirc-uri pana la tot ce s-a dezvoltat, facebookul e mai pervers doar pentru ca foloseste si imaginea pentru ca oamenii pot ascunde sub aparenta hobbyurilor si a dezvoltarii personale pretexte prin care se mint in primul rand pe ei.

    Reply

  2. marius
    februarie 22, 2017 @ 5:33 pm

    Doamne Ajuta! Pe zi ce trece, lumea incepe sa se trezesca si sa intelega nocivitatea FB-ului. Retea FB a fost conceputa cu alte scopuri (manipulare, dependenta, indosariere, monitorizare) Pt cei ce vor sa se documenteze despre asta pot gasi mai multe informatii in link-ul acesta
    http://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Fondatorul-Source-Institute-%E2%80%9ETineti-i-pe-cei-dragi-DEPARTE-de-facebook-.-O-pledoarie-care-ne-da-fiori-140447

    Reply

  3. Victor Mihail
    februarie 23, 2017 @ 1:12 am

    Ai mare dreptate Claudiu! Ca, adancindu-ne fara control in mediul virtual, ne pierdem parti importante din viata reala (de ex: timpul pe care nu-l recuperam niciodata).
    Si spun viata reala, pentru ca, in opinia mea, viata din mediul virtual nu este reala, ci este doar o creatie a ratiunii umane (limitate) care imita partial elemente din viata reala.

    Un exemplu interesant despre aceasta perceptie: internautii din generatia mIRC (mijlocul anilor ’90) foloseau termenul „in real life” (scurt IRL) pentru intalniri sau activitati ce implicau prezenta fizica a oamenilor unii langa altii.

    Mai tarziu, in timpul generatiei Hi5 si apoi Facebook (mijlocul anilor 2000), cineva a nascocit ideea ca notiunea IRL este o desconsiderare la adresa Internetului, deoarece sugereaza ca, pe Internet, nu este viata reala. Prin urmare IRL a fost treptat inlocuit cu conceputul de „away from keyboard” (scurt AFK).
    In opinia mea, evolutia acestei perceptii spune multe.

    Foarte fain articolul si ma bucur tare mult pentru ca ai ajuns la Muntele Athos! Sa fie spre folosul intregii tale familii!
    va doresc spor duhovnicesc tuturor!

    Reply

  4. Claudiu Balan
    februarie 23, 2017 @ 7:15 am

    Marius, am publicat și noi pe site articolul pe care-l recomanzi. Acel articol m-a luminat și pe mine și mi-a dat curaj.

    Victor, cred că fiecare mediu de comunicare își are durata lui de viață, după voia lui Dumnezeu. În timp noi oamenii ne lămurim treptat de efectele pe care le-a avut asupra fiecăruia personal și asupra tuturor.

    Poate va veni o vreme când și facebook-ul va dispărea, așa cum au dispărut și mirc-ul și yahoo messenger și hi5.

    Internetul oferă oportunități extraordinare dar și multe capcane și riscuri. Să ne dea Dumnezeu dreapta socoteală pentru viața noastră și timpul nostru.

    Reply

  5. Boitos
    februarie 23, 2017 @ 8:11 am

    Felicitari pt excursie !
    Sunt convinsa ca a fost minunata.
    Si mai sunt convinsa ca daca vrei sa nu mai intri pe facebook, vei reusi.
    Daca eu am putut, poti si tu.

    Reply

  6. andrei123
    februarie 23, 2017 @ 12:03 pm

    As vrea sa-mi exprim si eu parerea vis-a-vis de subiect.

    Am avut pana acum 2 ani setat la telefon sa primesc alerta cu livrarea mesajului.
    M-am gandit intr-o zi cum ar fi sa dezactivez optiunea ca prea ma uitam mereu daca s-a trimis nu s-a trimis etc.
    Primele mesaje de dupa dezactivare au fost chinuitoare. Dar m-am obisnuit foarte repede cu schimbarea. Mai liniste asa.

    Cam la fel a fost si cand am incheiat cu contul de facebook – desi nu prea il foloseam- totusi acum ma simt mai linistit si mai adunat.

    Ca sa fac o comparatie (nu stiu cat de fortata este) facebook-ul este uneori ca o revista pentru adulti unde gasesti un articol folositor despre gatit si restul prostii.

    Si nu cred ca merita pierdut timpul pe lucruri care au mult prea putin continut

    O zi binecuvantata va urez.

    Reply

  7. brindau cristina
    februarie 23, 2017 @ 1:01 pm

    Doamne Ajjuta!Este foarte important sa ne dam seama cat de nociv este fb si sa avem vointa sa renuntam la el. Eu foarte greu am reusit sa ma dezactivez, nu intram foarte des dar era curiozitatea foarte mare sa aflu ceva nou.

    Reply

  8. Ludmila Doina
    februarie 23, 2017 @ 9:46 pm

    Foarte bun si folositor articolul, si multumim pentru el!

    Va marturisesc si eu experienta FB:

    Copiii mei(3), generatia voastra si mai mari, ratacindu-se prin lume, cunoscand si cele ale lumii, care li s-au parut mai distractive, au cam dat la spate si uitarii educatia primita, mai conservatoare si traditionalista, pe care le-am dat-o; si bineinteles ca avand desteptaciunea oului care invata gaina (ajutati si de studiile superioare pe care am avut grija sa le faca) mi-au pus pumnul in gura la orice am mai vrut sa le spun, ca, in cele din urma am devenit ,,muta,,-tacere totala.

    Si ce n-am mai putut sa le spun personal, le-am comunicat prin fb ! Succes total !
    Comunicat in sensul ca distribuiam articole foarte bune, care sa-i conduca la esenta lucrurilor, si sa-i deblocheze din plutitul la suprafata.

    Succes in sensul urmator: acuma nu-mi mai pun pumnul in gura, ci mi-au devenit de-a dreptul dusmani ! Pe bune ! Dar nu-i nimic, a fost precum un tratament foarte puternic pe care l-am administrat, si care inainte de a-si face efectul benefic, agraveaza simptomele bolii.
    Iar boala era grea, de exemplu: fata cea mare, profa de engleza, n-a mai sarbatorit cu fast mare Halloweenul, ca pana mai ieri, si altele …
    Si daca inca nu s-au intors la radacini si traditie, cel putin n-au inaintat in progressul americanesc.

    Si desigur ca astept rezultate mai bune, in timp, si nu neaparat folosid aceeasi metoda, adica fb.

    Dragii mei, folositi fb-ul voi, si nu lasati fb-ul sa va foloseasca !(marian.liane)

    Reply

  9. Carol
    februarie 25, 2017 @ 12:48 pm

    Salutari fratesti Claudiu si celorlalti cititori, acum in apropierea postului mare !

    Ma bucur mult pentru tine ca ai ajuns acolo in Sfantul Munte.
    Asa cum ai spus, acolo se reprogrameaza duhovniceste inimile crestinilor, si eu as vrea sa ma reintorc intr-o zi pentru o astfel de reprogramare la normalitate.

    Cand am venit de aacolo, cateva zile am renuntat la computer si voiam sa renunt definitiv la el.

    Eu am inchis odata facebook, pentru un an si mi-a facut foarte bine. Simptomele care le descrii le traiesc si eu, si foarte multi oameni la ora actuala. E un rau care ni-l facem singuri. Creste dezbinarea, revolta, se fac razboaie, revolutii cu acest facebook, la nivel macro, dar si la nivel micro se duce un razboi sufletesc teribil.

    Am foarte multe poze aici si amintiri, poate oameni care nu i-am cunoscut si nu-i voi cunoaste personal, dar mai bine cativa prieteni reali cu care sa reactionezi, decat cu cateva mii si totul ramane virtual.

    Am scos treptat jocurile alea care ma zapaceau. A fost mare usurare, la fel cum v fi daca voi inchide si facebook. E vorba sa scot o seama de poze care nu le mai am in PC ori pe telefon, cateva numere de telefon si gata.

    As reusi sa imi adun mai usor gandurile si revolta interioara, pe lucruri serioase. Poate as fi reusit profesional si intelectual mult mai mult daca nu ma franam cu facebook, si poate si pentru OT faceam mai multe, scriind articole frumoase si ajutand si radioul cu emisiuni folositoare.

    Nici acum nu e tarziu, si e potrivit cu inceputul postului mare.

    In acest timp am inceput sa adun toate cartile, filmele si documentarele bune pe un Hard Disk extern. Asa ar fi chiar mai usor, in puzderia asta de internet. Vrei sa intrii sa vezi una, intrii in 7 locuri, dintr-un film, sau documentar vezi 5, sau parti trunchiate din 10, in loc sa dormi la ora cuvenita, te pierzi si iti pierzi si juma de noapte aiurea.

    Atatea carti bune acum PDF, si unele care nu le gasesti in biblioteci sau librarii. Te apuci de citit si hop, gasesti ceva interesant, un personal, o anumita regiune sau tara si vrei sa cauti despre, si dai google si mai intrii si pe facebook. Si uite un lant al slabiciunii.

    Doamne ajuta fratilor si va doresc toate cele de mantuire.
    Rog iertare la toti.

    Reply

  10. Claudiu Balan
    februarie 25, 2017 @ 5:29 pm

    Să trăiască fratele Carol,

    Ce mai faci? Mi-e dor de tine. Te așteptăm într-o tabără…
    Nu e târziu nici acum să pui început bun, mai ales că este începutul Postului Mare.

    Să ne revedem cu bine!
    Tot în Germania ești?

    Reply

  11. sdaniel
    februarie 27, 2017 @ 6:14 pm

    E o parere exagerata ca Facebookul ar dauna si ar „distruge multe familii”. Oamenii fac probleme nu programe pe calculator.
    Si Facebook este la fel ca orice lucru bun, folosit in exces devine nociv.
    Un pahar de vin, consumat rar e recomandat medical, daca bei in fiecare zi devii alcoolic;
    Mananca o lingurita de miere zilnic si esti mai sanatos, mananca un borcan zilnic si devii obez/diabetic.
    Eu am gasit Facebookul un instrument util. Am regasit prieteni din copilarie, am comunicat cu prieteni plecati definitiv din tara etc.
    Unii oameni si-au intemeiat o familie cunoscandu-se pe Facebook. Si parca si societatea e mai bine informata, mai sanatoasa si reactioneaza mai usor.
    Totul este sa ai o limita si sa nu devii un zombie care e dependent de Facebook 6 ore pe zi. Dar probabil ca orice lucru la inceput, cu timpul oamenii vor gasi un echilibru in a folosi acest programel. Nu mai vorbesc de faptul ca nu e obligatoriu. Nu vrei sau nu iti place nu folosi acest program.

    Reply

  12. Claudiu Balan
    martie 1, 2017 @ 7:48 am

    Daniel,

    Există și lucruri benefice pe care facebook-ul le are, dar e construit în așa fel, încât oferă un grad mare de dependență și îndeamnă la un „consum” excesiv. E practic tipul de proiect global care parcă ar vrea să înlocuiască tot internetul și să atragă toată atenția.

    Faptul că societatea e mai bine informată nu înseamnă că e mai sănătoasă… Facebook-ul este o unealtă foarte bună și de manipulare și dezinformare. Pe lângă acest aspect, sănătatea societății are ca izvor sănătatea fiecărui om, iar omul se face sănătos atunci când face voia lui Dumnezeu și este ancorat în viața plină de har a Bisericii.

    Binele adus de facebook este amestecat și cu mult rău… și asta cere mult discernământ omului. Ori astăzi, omul depărtat de Dumnezeu nu mai are putere să discearcă și să aleagă binele…

    Eu cred că per total facebookul ne îngroapă și mai mult în „relațiile” virtuale, neaducând un spor real în relațiile reale dintre oameni.

    Reply

  13. Claudiu Balan
    martie 4, 2017 @ 6:18 pm

    Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill i-a rușinat pe utiliazatorii rețelelor sociale pentru goana după „like-uri.

    „Astăzi, în rețelele noastre sociale, ne confruntăm cu o boală reală, specifică îndeosebi tinerilor, care merg la orice faptă nechibzuită doar pentru faptul ca fotografia postată de ei, să fie pe plac altora. Pentru definirea acestui sprijin este folosit cuvântul englezesc „Like”.

    Unii tineri nu mai văd alt scop în viață, decât strângerea acestor aprecieri, iar dacă ele nu există, o percep ca pe o tragedie personală.

    Mândria este unul dintre păcatele care trezește în om o sensibilitate incredibilă faţă de cum îl apreciază oamenii şi atunci unicul scop al vieții devin faptele, cuvintele și acțiunile care vizează obținerea aprecierii oamenilor.”

    Traducere şi adaptare Natalia Lozan

    sursa interfax.ru

    Traducere: Altarul Credinţei

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *