Skip to content

3 Comentarii

 1. sdaniel
  noiembrie 15, 2016 @ 6:47 pm

  Buna seara!
  In biblie cuvantul „trebuie” apare de 279 de ori iar cuvantul „trebui” de 44 de ori.
  Exemple:
  „Va trebui taiat imprejur atat robul nascut in casa, cat si cel cumparat cu bani; si astfel legamantul Meu sa fie intarit in carnea voastra ca un legamant vesnic.”
  „Daca un om imprumuta altuia o vita, si vita isi strica un madular sau moare in lipsa stapanului ei, va trebui s-o plateasca.”
  „Domnul S-a aratat lui Solomon noaptea si i-a zis: „Iti ascult rugaciunea si aleg locul acesta drept Casa unde va trebui sa Mi se aduca jertfe. (2Cron.7:12)”
  „el ar trebui sa-si vada nimicirea, el ar trebui sa bea mania Celui Atotputernic. (Iov.21:20)”
  „Nici carnea care s-a atins de ceva necurat nu trebuie mancata: ci trebuie arsa in foc. Orice om curat poate sa manance carne; „
  In fine. Totusi nu as acorda nimanui monopol pentru acel cuvant. Un doctor ii poate spune unui bolnav ce TREBUIE sa faca pentru a se insanatosi; un parinte ii poate spune unui copil ce trebuie sa faca in unele situatii, un profesor ii poate spune unui copil cum trebuie rezolvata o problema la matematica etc.

  Reply

 2. Claudiu Balan
  noiembrie 17, 2016 @ 9:46 am

  Salut Daniel,

  Domnul Gheorghe Butuc specifică în articol că: „este unicul trebuie din Noul Testament, [b]ce vizează direct relaţia omului cu Dumnezeu”[/b].

  E pusă o condiție aici.

  Ideea generală a articolului cred că e următoarea: să facem totul din iubire. Nimic nu „trebuie”, adică nimic nu e imperios necesar, atât timp cât este în afara poruncilor lui Dumnezeu, adică în afara iubirii Lui.

  Reply

 3. sdaniel
  noiembrie 17, 2016 @ 6:29 pm

  Multumesc de clarificari! Eu ma dusesem putin si mai departe. In iubirea/intelepciunea Lui, Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru. Ca atare, nu exista”trebuie” nici in relatia cu divinitatea. El e acolo, te asteapta daca vrei sa-L cunosti!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *