În familia ortodoxă nu există contracepție (Campanie educativă)

Cu ajutorul lui Dumnezeu, lansăm astăzi o nouă campanie numită „În familia ortodoxă nu există contracepție” care are ca scop dezbaterea unui subiect delicat din sânul unei familii. Acest demers urmează firesc campaniei „Mii de tineri își păstrează fecioria până la căsătorie” desfășurată pe site-ul nostru de pe 6 ianuarie 2010 și care continuă până astăzi.

Așa cum pentru adolesecenți / tineri, relațiile intime înainte de căsătorie sunt o ispită puternică, alimentată permanent de sexualitatea promovată excesiv în mass-media, la fel este și în viața de familie, unde contracepția în diferite forme (ferirea de a concepe și naște copii) este o practică generalizată, societatea contribuind decisiv prin mijloacele ei de presiune psihică și constrângere socială.

Suntem foarte mulțumiți de mărturiile care s-au adunat în campania „Mii de tineri își păstrează fecioria până la căsătorie” și de discuțiile bogate care au apărut pe marginea lor. Campania a fost bine primită în rândul tinerilor, iar mărturiile i-au ajutat pe cei indeciși în privința începerii vieții intime. Ne dorim ca prin rânduiala lui Dumnezeu, campania „În familia ortodoxă nu există contracepție” să aibă un impact la fel de eficient în rândul tinerilor și a familiilor ortodoxe, pentru a-i ajuta să conștientizeze că în viața unui creștin, ferirea de copii, este un păcat, deci o depărtare de voia lui Dumnezeu, o pierdere a sensului adevărat al familiei, o fugă de cruce, și de fapt o depărtare de Învierea lui Hristos, o depărtare accentuată de Împărăția Cerurilor.

Mărturii:

{loadposition contraceptie-marturii}

Articole:

{loadposition contraceptie-articole}

Deși titlul campaniei are o formă de exprimare negativă („nu există contracepție”) noi vom încerca să ne axăm pe partea pozitivă a abordării, arătând prin mărturii și articole ce frumos este să trăiești după voia lui Dumnezeu și să primești în sânul familiei tale toți pruncii pe care Dumnezeu ți-i oferă în dar. Vom pune accent pe familiile curate, cu o adevărată viață, în duh ortodox.

Tema campaniei are foarte multe aspecte care pot fi discutate. Vom încerca să le abordăm pe fiecare în parte, pentru a crea un tablou întreg din care să tragem concluzii clare, având la vedere toate argumentele posibile. Mai sunt sunt articolele deja publicate iar mai jos lista aspectelor pe care le vom trata pe viitor în articolele noastre:

 • Atitudinea Bisericii Ortodoxe față de mijloacele de contracepție: prezervative, anticoncepționale, sterilet, metoda calendarului, și altele.

 • Legătura dintre începerea vieții sexuale înainte de căsătorie și ferirea de copii (contracepția) în viața de familie.

 • Planingul familial ca denaturare și distrugere a conceptului de familie ortodoxă.

 • De ce se căsătoresc tinerii târziu și ce influență are acest aspect asupra vieții intime de familie.

 • De ce nu vor tinerii de astăzi să aibe copii mulți.

 • De ce în multe familii ortodoxe creștinii se feresc de a face copii? Cum e posibil ca oameni apropiați de Dumnezeu și Biserică să facă acest lucru?

 • Influența decisivă a pornografiei în felul de a privi familia și relațiile intime. Masturbarea, perversiunile și abuzurile sexuale – ca forme deviante de înțelegere a relațiilor intime între soți.

 • Creștinii care folosesc mijloace contraceptive nu se pot împărtăși cu Trupul și Sângele Domnului.

 • Contracepția, un păcat care înnegrește suflelele soților, și ușor ușor îi depărtează unul de altul.

 • Unirea bărbatului și a femeii în Taina Cununiei are la bază împlinirea tuturor poruncilor lui Dumnezeu, și acceptarea voii Lui în toate aspectele vieții.

 • Efectele medicale negative ale folosirii prezervativului, anticoncepționalelor, steriletului și a altor mijloace contraceptive.

 • Avortul – ca efect direct al dorinței soților de a fugi de jertfa (suferința) nașterii și creșterii de copii.

 • Contracepția în familie ca efect al dorinței soților pentru o viață comodă și plină de plăceri.

 • Efectele sociale, economice și morale ale contracepției în rândul populației.

Mai sunt și alte teme, dar pentru lungimea lor, nu le vom trece aici, dar le vom aborda în articolele și discuțiile noastre.

Vreau să subliniez caracterul decisiv al unei percepții corespunzătoare asupra familiei, așa cum a fost ea lăsată de Dumnezeu între oameni, și sper ca voi toți, tineri, tineri căsătoriți, sau adulți cu o viață de familie experimentată să conștientizați importanța acestui aspect în drumul nostru spre comuniunea cu Dumnezeu, spre Împărăția Cerurilor.

Sufletul acestei campanii vor fi mărturiile voastre. Mesajul unei vieți curate în familie alături de Dumnezeu, va fi transmis mult mai ușor prin intermediul mărturiilor, decât prin articole argumenate teoretic.

Prin urmare, așteptăm cu drag și mult interes mărturiile soților și soțiilor care trăiesc o viață de familie fără a se feri de nașterea de prunci, indiferent de vârstă. Așteptăm mărturiile familiilor cu mulți copii, care nu folosesc mijloace contraceptive în viața lor intimă, și care vor putea fi un exemplu pentru cei care intră timid și neștiutori în viața de familie.

Mărturiile noastre nu sunt modalități de a ne lăuda altora cu viața și familia noastră, căci până la urmă ce facem altceva decât să respectăm firea omenească, ci sunt exemple vii de viață în Hristos, exemple care-i vor întări în poruncile lui Dumnezeu pe cei neștiutori sau influențați negativ de ispitele acestei lumi. Pentru a vă încuraja vă spun că mărturiile din campania „Mii de tineri își păstrează fecioria până la căsătorie” au avut un impact foarte mare în viețile unor tineri, care ne-au mulțumit și ne-au spus că lor nu le-a vorbit nimeni niciodată despre aceste aspecte, hotărând ca din acel moment să-și păstreze fecioria până la Taina Cununiei.

Puteți trimite mărturiile voastre prin email la adresa: contact@ortodoxiatinerilor.ro sau puteți lasă mărturia intr-un comentariu la acest articol.

Mărturiile vor fi publicate pe site în cadrul campaniei, și pe viitor, dacă va fi cazul, și într-o carte. Există posibilitatea ca mărturiile să fie preluate și de alte reviste, portaluri sau bloguri ortodoxe. Prin urmare cei care veți trimite acest mărturii vă dați implicit acordul pentru publicarea în toate aceste medii.

Claudiu Balan
președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor
(Visited 259 times, 1 visits today)