Skip to content

7 Comentarii

  1. Boitos
    iulie 8, 2014 @ 11:57 am

    Deci , Claudiu, ai 3 fete?
    Nu am stiut.Sa cresteti mari si frumoase !Si mai ales sanatoase.
    O sa iti manance urechile fetele tale…vezi tu ce te faci cu 4 fete in casa…
    In orice caz sa aveti grija unii de altii.

    Eu zic ca : faptele si cuvintele sunt ca si un bumerang, ce dam de la noi aceea primim mai devreme sau mai tarziu.

    Reply

  2. Claudiu Balan
    iulie 8, 2014 @ 1:37 pm

    Da, Simona, ne-a dăruit Dumnezeu 3 fetițe frumoase. Mulțumim pentru gândurile bune. E bine cu 4 fete în casă, mai ales că eu lucrez de acasă. Daca am fi avut și băieței, cred că nu puteam face nimic de gălăgia lor.

    Fetițele se joacă mai liniștit…

    Reply

  3. Nikolai Popa
    iulie 8, 2014 @ 8:35 pm

    Daca as intoarce articolul asta pe dos, m-as regasi intru totul in el.

    Reply

  4. Dan Tudorache
    iulie 9, 2014 @ 6:56 am

    Fii mai explicit te rog Nikolai, pentru că nu înțeleg ceea ce ai vrut să spui, doar bănuiesc.
    (E ok dacă-ți zic Nicu?)

    Reply

  5. sdaniel
    iulie 10, 2014 @ 4:28 pm

    Cand vorbeste despre o familie numeroasa Claudiu nu ne vorbeste din povesti (carti) ci traieste aceasta poveste frumoasa a familiei numeroase.
    Inteleg si ca se simte tot mai singur in alegerea sa, privind la oamenii din jurul sau. Probabil Claudiu intelege ca povestea evoluției lor este povestea evoluției noastre. Spre Omul Nou, fără religie, fără patrie, fără familie, fără opinie, fără inhibiții, fără prejudecăți. Intrăm în zodia New Age, în care familia si neamul vor deveni o amintire.
    Felicitari Claudiu pentru un articol minunat si pentru cateva idei superbe. Imi permit sa copiez cateva:
    „Ce-ar fi dacă câțiva profesori sau elevi de la o școală s-ar întâlni cu elevii de la o școală vecină și și-ar spune unii altora: „Vă iubim și ne-a fost dor de voi! Am vrea să ne întâlnim mai des.”?

    Ce-ar fi dacă trei prieteni l-ar suna pe un al patrulea și i-ar spune: „Frate, ne este dor de tine! Când mai vii pe la noi.”?

    Ce-ar fi dacă angajații de la Vodafone i-ar suna pe cei de la Orange înainte de Nașterea Domnului și le-ar spune cu bucurie: „Dragilor, vă urăm sărbători fericite și vă așteptăm pe la noi la masă!”?

    Ce-ar fi dacă angajații din Primăria Galați i-ar suna pe cei din Primăria Brăila și și-ar arăta recunoștința și iubirea?”
    Referitor la aceea expresie (nepotrivita) cu „o sa-ti manance urechile”. Corect este sa spui ca, peste ani, o sa-ti manance urechile (si trupul) lipsa copiilor si faptul ca ai fost/ramas singur pe lume si nu ai creeat o familie.
    P.S Simona nu e nicio aluzie la tine pentru ca e evident ca a fost o gluma mai ales ca spui la final „faptele si cuvintele sunt ca si un bumerang, ce dam de la noi aceea primim mai devreme sau mai tarziu.”
    Ma refer la tot mai multe persoane care folosesc aceasta expresie si nu ca pe o gluma.

    Reply

  6. Boitos
    iulie 11, 2014 @ 5:35 am

    Stai linistit sdaniel, am inteles perfect.
    Cand am citit ceea ce a scris Claudiu, m-am bucurat ca sunt si altii care procedeaza ca si noi , in familia noastra.Probabil de aceea am si facut gluma.
    In fine, cuvintele pot salva un om sau il pot distruge.Depinde de noi cum le folosim.
    Oamenii niciodata nu sunt singuri, ca nu vedem noi ceea ce trebuie este altceva.Cateodata chiar si cu toata familia alaturi te poti simti singur, depinde de noi si de legatura noastra cu Dumnezeu.
    O famile, asa cum trebuie, se tine cu mult sacrificiu din partea tuturor.

    Reply

  7. Dan Tudorache
    iulie 11, 2014 @ 12:01 pm

    Daniel, nu fi așa pesimist. E adevărat că în epoca aceasta a consumismului și sexismului multe familii ajung la disoluție dar pe de altă parte cred că cernerea aceasta va arăta că singura familie care mai poate rezista valului este familia creștină. În rest… copiii din concubinaj (care scapă de măcelul avorturilor) sau familii cosmopolite (cum le numesc eu) vor fi și mai indispuși la a lega familii decânt părinții lor, adică nu vor face nici atât, drept pentru care vor ajunge capăt de genealogie (își sting neamul). Și așa vor da continuitate omenirii doar cei care transmit mai departe valori autentice, reale, în folosul umanității.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *