Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Sâmbătă am fost la Catedrala Episcopală din Galaţi la Sfânta Liturghie ţinută în cinstea Sfântului Ioan Casian şi Sfântului Gherman, întrucât era şi ziua de nume a Prea Sfinţitului Episcopului nostru Casian al Dunării de Jos. La sfârşitul liturghiei şi după slujba de mulţumire, PS Casian a ţinut o predică, nu de la amvon ci din scanul arhieresc, o predică din suflet, spunându-ne câteva gânduri frumoase.

La sfârşit ne-a zis: "Spuneţi-le celor de acasă să nu uite de iertare". Ne-a adus aminte acum, când începe postul, să iertăm mai des, că aşa se rezolva multe lucruri, aşa dispar multe conflicte şi multe răutăţi. Un sfânt părinte întrebat cum ar putea să mai dispară răul din lume şi cum putem noi să fim mai buni a zis: "să fim mai iertători!".

Aşa ne-a zis şi Domnul Hristos ieri în duminica lăsatului sec de brânză: "Că de veţi ierta oamenilor greşealele lor, ierta-va şi vouă Tatăl vostru Cel ceresc; Iar de nu veţi ierta oamenilor greşealele lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşealele voastre." (Ev. după Matei, cap.6,14-15)

M-am gândit de multe ori cum ajungem noi oamenii în conflict, cum ajungem la multe neînţelegeri, la incompatibilităţi, cum ideile noastre se ciocnesc de ale altora, cum gândurile noastre sunt total diferite de a celui de lânga mine, şi cum ajugem să ne certăm, să ne contrazice, să ne urâm, să ne batem, să ne desconsiderăm, cum ajugem de fapt să nu ne mai iubim.

Oricât de perfectă ar fi o societate, oricât de dezvoltată tehnologic şi oricât de înaintată economic, oricât de bune ar fi legile şi oricât de multe regului s-ar stabili ca să ne înţelegem bine, tot apar conflicte. Relaţiile dintre oameni nu pot fi îngrădite în nici o constituţie şi în nici un tom de legi. 

Oricât de multe proceduri am avea la  servici sau oricâte reguli de circulaţie am avea pe stradă, sau oricâte legi ar rândui statul, noi oamenii tot vom ajunge în conflict, pentru că nu suntem făcuţi să trăim după reguli ci suntem creaţi să fim liberi după chipul lui Dumnezeu. Iar conflictele nu se rezolvă la tribunal sau la poliţie, ci conflictele se rezolvă mereu în inimă.

Iertarea e cea mai bună lege din lume! Iertarea e şi mângăiere pentru cel iertat dar şi pedeapsă (mustrare de conştiinţă).

Iertarea rezolvă totul. Cui i se iartă mult, mult iubeşte.

Ajută-ne Doamne să iertăm!

 

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești