Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Până pe data de 15 mai putem face un gest creștinesc și simplu de a direcționa până la 2% din impozitul pe venit anual, către orice organizație care se află în slujba lui Dumnezeu și a aproapelui. Fie că este vorba de spitale, asociații pentru copii, bătrâni și bolnavi sau de biserici, putem face un gest simplu de a ajuta acolo unde dorim, cu bani care oricum au fost virați la stat. Așadar, această direcționare nu costă nimic altceva, decât bunăvoință.

Ce este “Sistemul 2%”?

Fiecare cetăţean care cîştigă un venit plăteşte statului un impozit. Din aceste impozite, statul finanţează servicii şi lucrări publice. Armata, poliţia, funcţionarii publici, demnitarii, toţi sunt plătiţi din impozitele noastre.

Dar statul a inclus în Codul Fiscal o prevedere numită “2%”. Potrivit acestei prevederi, contribuabilii persoane fizice pot să direcţioneze în fiecare an 2% din impozitul pe venit, către o entitate nonprofit (organizaţie non-guvernamentală, Asociaţie sau Fundaţie).

Se poate spune că “2%” este o formă de parteneriat între cetăţean, autorităţi fiscale şi sectorul non-profit. Practic, cetăţeanul dictează statului modul în care vrea să fie cheltuită o mică parte din impozitul său.

Ce NU este “Sistemul 2%”?

Aceasta sumă nu reprezintă o sponsorizare, donaţie sau contribuţie, ci este o parte a bugetului de stat, o fracţiune din impozitul pe care îl plăteşti statului în fiecare an. Diferenţa este că de acum poţi decide ce destinaţie să aibă această sumă, având posibilitatea să o direcţionezi către o asociaţie, fundaţie sau biserică pe care vrei să o sprijini.

Cum direcționez 2% către Asociația Ortodoxia Tinerilor?

Dacă intenţionezi să direcţionezi 2% din impozitul tău către Asociația Ortodoxia Tinerilor, devenind astfel susținător/participant la proiectele noastre, atunci nu ai de făcut decât trei pași:

 • Descarcă, în două exemplare, declarația 230 privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual.
 • Tipărește și completează declarația cu datele tale personale și semnează-o (suma pe care o vei direcționa va fi calculată și completată de organul fiscal).
 • Mergi și depune declarația la administrația financiară din orașul tău de domiciliu. Lista cu adresele Administrațiilor Finanțelor Publice le găsești aici. Declarația se poate depune și online prin serviciul Spațiul Virtual Privat dedicat persoanelor fizice, doar că pentru a obține userul și parola trebuie tot să faceți o vizită la administrația financiară de care aparțineți. Pe viitor acest serviciu vă poate ajuta să depuneți și alte declarații financiare personale și să vizualizați date legate de situația impozitelor și alte date financiare. Ghidul de înscriere în acest spațiu virtual îl găsiți aici.

Cele mai importante proiecte ale asociației noastre pe care le puteți susține prin direcționarea acestei sume, sunt:

 • Site-ul ortodoxiatinerilor.ro
 • Site-ul fericiticeiprigoniti.net
 • Site-ul citateortodoxe.ro
 • Radioul Ortodoxia Tinerilor
 • Taberele și excursiile dedicate tinerilor pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu și a se apropia unii de alții
 • Conferințele desfășurare în București și Galați, organizate de asociația noastră
 • Editura Ortodoxia Tinerilor - care urmează să scoate mai multe cărți dedicate tinerilor
 • Ajutorarea unor familii sărace cu mulți copii din Galați
 • Campaniile cu infografice pe care le desfășurăm pe contul nostru de facebook: https://www.facebook.com/ortodoxia.tinerilor

 De reținut:

 • Termenul limită pentru depunerea declarațiilor este 25 mai 2016, după această dată contribuabilii pierzând dreptul de exercitare a opțiunii.
 • Declarația se depune la organul fiscal al orașului dumneavoastră de domiciliu.
 • Dacă ai vreo nelămurire despre cum să direcționezi 2% din impozitul pe venit, ne poți scrie un mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Doamne ajută!

 

Claudiu Balan
președintele Asociației Ortodoxia Tinerilor

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia 

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești