Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Ma bucur ca exista saraci. Nu ma bucur de saracia saracilor, nici de suferintele si neajunsurile lor care sunt nespus de grele, dar ma bucur ca saracia lor imi face un mare bine: ma ajuta sa fiu om. Saracia si lipsurile atator oameni ma ajuta sa-mi induiosez inima impietrita si sa-mi sensibilizez nepasarea fata de necazurile lor.

Smerenia sarmanilor de a se umili pentru a cere ajutor semenilor, imi palmuieste nesimtirea si toata rautatea care a pus stapanire pe mine prin multa iubire de sine.

Rabdarea sarmanilor imi smereste sufletul mandru si ma indeamna sa fiu cumpatat in toate.

Lipsurile mari ale semenilor mei ma ajuta sa fiu recunoscator lui Dumnezeu, pentru toate cate am, si ma ajuta sa-mi dau seama ca lucrurile care imi prisosesc au unicul scop de a mijloci la apropierea fata de ceilalti oameni si de a invata sa ii iubesc ca pe mine insumi. Prisosul meu nu este altceva, decat podul pe care mi l-a dat Dumnezeu ca sa ajung la inima lor.

Recunostinta saracilor imi aduce bucurie nespusa si ma invata sa ma bucur de toate lucrurile mici ale vietii.

Binecuvinteaza-i Doamne pe saraci, caci prin ei ne vindecam egosimul, nerecunostinta, ura si invartosarea inimii.

Binecuvinteaza-i Doamne pe saraci, caci prin ei invatam sa iubim si sa avem inima de mama.

Binecuvinteaza-i Doamne pe saraci, caci milostenia pe care o facem lor, ei ne-o intorc inzecit prin rugaciunile fierbinti pentru mantuirea noastra.

Binecuvinteaza-i Doamne pe saraci, caci prin ei dobandim duh de jerfa si inima smerita.

Binecuvinteaza-i Doamne pe saraci, caci prin ei ne scoti din adancul pacatului si ne ridici la statura duhovniceasca a vaduvei din Evanghelie.

Binecuvinteaza-i Doamne pe saraci, caci prin ei primim bucuria de a darui, si ne alungi degraba intristarea si deznadejdea.

Binecuvinteaza-i Doamne pe saraci, caci prin ei se implineste cuvantul Tau: “fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui” (Matei 5, 7)

Binecuvinteaza-i Doamne pe saraci, caci prin ei ne lucrezi mantuirea.

Binecuvinteaza-i Doamne pe saraci, caci prin mana lor Tu ne intinzi mana Ta ca sa ne tragi in Imparatia Cerurilor.

”Dumnezeu a iconomisit cu înţelepciune această dependenţă a unuia de altul, ca să există iubire şi sprijin reciproc, comuniune socială şi bună rânduială. Şi trebuie să subliniez aici că bogaţii au mai mare nevoie de săraci decât săracii de bogaţi.” (Sf. Ioan Gură de Aur)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești