Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Ii vezi peste tot pe unde mergi, insistenta lor deranjanta te scoate din minti, iar simpla lor prezenta a inceput sa-ti creeze  o stare de disconfort. Zici ca sunt oameni care si-au ratat viata, nefiind in stare sa-si duca traiul decat pe spinarea altora. Acestea le stii prea bine caci ai vazut multe furtisaguri si mult egoism in randul cersetorilor si arareori crezi ca mai poti gasi unul care sa merite mila. Esti de parere ca cei mai multi dintre cersetori sunt doar niste speculanti care trebuiesc pusi la munca.

Afla totusi ca in afara de aceste lucruri de suprafata, ar trebui sa mai afli si de multe altele  de care ar trebui sa tii seama in judecatile tale:

Nu stii cat de umilitor este sa ceri ajutor unui necunoscut.

Nu stii cat de mult dor oasele care stau intinse pe cimentul rece ca gheata, numai ca tie sa ti se inmoaie nepasarea.

Nu stii cat de greu este de purtat putoarea hainelor nespalate cu saptamanile numai ca tie sa ti se faca mila.

Nu stii cat de frustrant este sa te nasti si sa traiesti in preajma unor oameni care nu au fost in stare sa te sustina material, si mai ales educational.

Nu stii cat de amara este starea dispretuitoare a celor care te judeca din priviri, din gesturi si din cuvinte pentru simplul fapt ca esti sarac si nu stii cum sa te intretii singur.

Si nu realizezi inca ceva mai important. Hristos Domnul, de la intrupare si pana la rastignire, a luat chipul smerit al celor sarmani si oropsiti de soarta. El, Dumnezeul slavei s-a facut mic ca sa poate intra in inimile noastre inguste, prea pline de nepasare. Cu toate acestea, carturarii si fariseii, cei care tineau legea Vechiului Testament, l-au osandit chiar pe Mesia, Cel pe care il asteptau. Cum a fost posibil aceasta? Hristos era prea simplu pentru ei, prea smerit, prea bland, prea bun ca sa fie luat in seama. Fariseii l-au judecat pe Hristos dupa haine, si dupa statut. Hristos umbla in haina simpla si era fiu de tamplar, nu era din tagma celor mari. Haina si statutul lui Hristos nu corespondau cu haina si statutul fariseilor. De aceea le-a venit fariseilor atat de usor sa-l judece pe Hristos.

Tot asa si astazi, crestinii, cei care tin legea desavarsita a Noului Testament, ii judeca pe saraci precum fariseii de alta data. Haina murdara si jerpelita a cersetorilor nu este ca haina de vison a crestinilor. Statutul de paria al societatii nu este ca statutul confortabil al crestinilor de astazi. Iata cine ii judeca cel mai mult pe cersetori: noi, cei din Biserica.

Dar iata si ce ne va raspunde Hristos Domnul la judecata: "Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut."

De aceea a-i judeca pe cersetori inseamna a-l osandi pe Hristos. Sa luam aminte, ca sa nu ajungem si noi in ceata fariseilor.

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești