Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Povestit-a oarecare din părinţi, că era un dregător, care, trimis cu o solie împărătească, a găsit pe cale un mort, sărac, zăcând gol. Şi făcându-i-se milă, a zis slugii sale: „ia calul şi mergi puţin mai înainte.“. Iar acela, pogorându-se, s-a dezbrăcat de una din hainele sale şi a pus-o peste acel mort şi s-a dus. Apoi, după puţină vreme, trimis fiind tot cu o solie şi ieşind afară din cetate, a căzut de pe cal şi i s-a frânt piciorul. Şi, ducându-l la casa sa, se lupta cu mari chinuri, şi doctorii îl căutau pe el. Iar, după ce au trecut cinci zile, i s-a înnegrit piciorul lui.

Şi, aceasta văzând, doctorii au hotărât să-i taie piciorul a doua zi, ca să nu-i putrezească şi trupul. De aceasta aflând şi dregătorul, foarte se intrista şi plângea de acea primejdie; şi de mâhnire, nici nu putea să doamnă, ci şi noaptea stătea treaz.

Deci, luminând candela, a văzut, la miezul nopţii, că un om se pogora pe fereastra cea de sus şi a venit la dânsul; şi stând lângă dânsul, i-a zis: „De ce plângi, şi de ce te necăjeşti?“. Iar el a răspuns: „Cum să nu plâng, că mi s-a frânt piciorul şi mâine vin doctorii să-1 taie?“. Iar el a zis: „Arată-mi piciorul tău.“. Şi, arătându-l, l-a uns cel ce s-a arătat şi, i-a zis: „Scoală şi umblăl“ iar dregătorul a zis: „Nu pot că este frânt!“.

Iar el a zis către dânsul: „Sprijineşte-te de mine.“. Şi, sprijinmdu-se, s-a sculat şi a mers sănătos. Apoi, a zis cel ce s-a arătat: „lată, te-ai făcut sănătos. Deci, culcându-te, odihneşte-te şi nu te mai necăji.“. Apoi, şi pentru milostenie i-a povestit câteva cuvinte, zicând că a spus Domnul: „Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui. Şi, cu milă este judecata, la cel ce a făcut milă.“. Şi altele ca acestea.

Apoi a zis: „Mântuieşte-te!“ Şi dregătorul a zis: „Te duci?“. Zis-a lui acela: ,,Ce mai voieşti, dacă te-ai vindecat?“. Şi, iarăşi, a zis dregătorul: „Pentru Dumnezeu, spune cine eşti?“.

Răspuns-a cel ce s~a arătat: „Caută la mine.“. Şi, după ce a privit, acela a zis: „Cunosti haina aceasta pe care o port?". Şi iarăşi dregătorul a zis: "Da, a mea este.". Şi iarăşi a zis acela: "Eu sunt acela pe care l-ai văzut mort, aruncat în drum şi mi-ai dat haina ta. Şi m-a trimis Dumnezeu ca să te vindec. Deci, mulţumeşte totdeauna lui Dumnezeu.". Şi, aceasta zicând a ieşit iarăşi pe fereastră aceea prin care a intrat. Şi dregătorul nu a încetat, mulţumind lui Dumnezeu, să dea din destul săracilor, din cele ce avea.

(Proloagele, vol I, pag. 351)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești