Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Pentru a nu ne mai lăuda așa de mult cu credința noastră, ci mai degrabă să împlinim în fapte ceea ce Dumnezeu ne învață, vă prezint mai jos un filmuleț, care poate o să vă pună gânduri.

Suntem creștini ortodocși și ne bucurăm de asta, și adesea ne punem problema: "Oare persoanele de altă credință se mântuiesc?" în loc să ne întrebăm mai des: "Oare eu fac ceea ce-mi poruncește Dumnezeu, ca să nădăjduiesc la mântuire ?"

Suntem creștini ortodocși, dar cine dintre noi a luat un om al străzii în casă? Cine a invitat un sărac la masă cu familia sa? Cine a fost vreodată în penitenciar să-i viziteze pe cei întemnițați? Cine și-a dat haina de pe el pentru cel care stă în frig pe stradă? Cine a renunțat la binele lui pentru binele aproapelui? Cine a ridicat un om beat căzut pe stradă, și l-a îngrijit, ducându-l la casa lui? Cine a ascultat off-ul celor singuri și nebăgați în seamă de nimeni? Cine dintre noi are curaj să înfieze un copil orfan, chiar dacă mai are doi deja? Cine, atunci când n-are bani, se împrumută pentru a face milstonie, așa cum făceau sfinții? Cine mai are curaj să facă 13 copii? Cine are ușa casei sale deschise pentru toți?

 

Unde sunt faptele mari ale noastre, ale celor botezați în numele Sfintei Treimi, ale celor care suntem așa de bine înrădăcinați în viata Bisericii? Noi cei care ascultăm atâtea sfaturi duhovnicești, noi cei care avem atâtea mii de exemple de sfințenie în calendar... unde sunt faptele noastre mari?

Un reportaj al unei televiziuni americane arată cum un cetățean își oferă casa în care locuia singur, spre închiriere timp de un an gratuit unei familii sărace. El se mută înapoi la părinți. De precizat că avea o casă frumoasă, modernă, pe care și-o amenajase cu drag.

Gestul său e o urmare a educației pe care a primit-o de la tatăl său avocat, care era un om foarte generos. Reporterul spune că în casa lor mai mereu era o persoană în plus, cineva care avea nevoie de ajutor.

Să nu înțelegeți cumvă că acuz Biserica noastră sau ridic în slăvi alte credințe și religii, ci vreau doar să conștientizăm cu toți că vor fi unii care intră înaintea noastră în Împărăția cerurilor, doar pentru simplu fapt că noi n-am împlinit în fapte ceea credem și știm.

(Claudiu Balan)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești