Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Astăzi, 10 august, Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Mucenic și Arhidiacon Laurențiu și a Sfinților Mucenici Sixt și Ipolit, episcopii Romei.

Vă voi relata o mică întâmplare din viața Sfântului Mucenic și Arhidiacon Laurențiu.

Sfântul Sixt, papă al Romei fiind, i-a poruncit lui Laurențiu să aibă grijă de visteria Bisericii și ajutorarea săracilor. Sfântul Laurențiu a vândut tot și le-a împărțit săracilor.

Când Împăratul Decius s-a întors din Persia, a fost adus la el Sfântul Sixt, care refuzând să se lepede de Hristos, i s-a tăiat capul.

Deci aducându-se înaintea împăratului și arhidiaconul Lareunțiu și întrebat fiind și despre sfintele odoare, el a răspuns că Biserica are odoare și avuții de seamă, pe care dacă îi vor lăsa timp, le va aduna, de pe unde sunt, și le va aduce înaintea lui. Și i-au statornicit să se înfățișeze în trei zile.

Când s-a împlinit vremea, Laurențiu a venit înaintea împăratului, aducând, în căruțe, mulțime de săraci, orbi, șchiopi, muți, văduve și orfani, care trăiau din milosteniile Bisericii.

Și arătându-i pe aceștia, a zis împăratului: "Iată comorile de mult preț ale Bisericii noastre, avuții pe care hoții nu le fură și rugina nu le strică și care vor prețui mai mult în fața Dreptului Judecător."

Dar împăratul, văzându-i pe aceștia s-a pornit cu mânie și a poruncit să-l bată foarte rău pe Sfântul Laurențiu. Apoi l-au băgat în temniță, unde Sfântul a tămăduit pe toți cei ce mergeau la el. Ceea ce văzând, tribunul Calinic a crezut în Hristos și s-a botezat.

Deci, după aceasta, a stat, iarăși, Laurențiu în fața împăratului și neplecându-se a jertfi idolilor, l-au întins pe un grătar de fier ars în foc, pe care Sfântul, dând mulțumire lui Dumnezeu și-a dat sufletul.

(Proloage, volumul II, ziua 10 august)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești