Skip to content

11 Comentarii

  1. Dinny
    octombrie 9, 2008 @ 11:38 am

    Pai cam ai dreptate „credinta fara fapte moarte este”; nu trebuie sa fii crestin practicant ca sa stii / simti asta si sa faci ceva, cat de putin, in afara de a merge la Biserica si a duce o viata corecta, dar confortabila. Crestinismul nu-i confortism.

    Reply

  2. Balan Claudiu
    octombrie 9, 2008 @ 12:14 pm

    Nu stiu pe nimeni sa fi luat un sarac in casa sa doarma. Dar stiu mai multi care au invitat la masa pe cei saraci.

    Reply

  3. florin
    octombrie 9, 2008 @ 4:06 pm

    Nu stiu daca a de ceva de mancare, cativa banuti sau a lua in casa un sarac pentru o noapte doua, trei rezolva problemele saracului respectiv. Cred ca e mai indicat sa il ajuti in mod constant daca poti.

    Reply

  4. corina
    octombrie 10, 2008 @ 9:34 am

    Mai acum ce sa spun, nu pot sa spun ca nu am suflet, sau ca nu ma impresioneaza cand vad oameni saraci.Cel putin cand vad copilasi slabi, neglijent imbracati si infometati chiar mi se rupe sufletul, insa pentru cei maturi nu le gasesc nici o scuza.(atata tp cat sunt intregi si nu au nici un handicap care sa-i impiedice sa munceasca).
    si o sa dau un exemplu…un vecin de-al meu de la tara , care isi construieste o casa avea nevoie sa faca un sant de 5 m lungime si nici un metru adancime iar pentru asta oferea 3 mil uniu om sarac.Din cati amarati sunt pe acolo prin zona nici unul nu a vrut sa-l ajute…contra cost bineinteles, avand ca pretext faptul ca este prea greu.si exemplele de genul asta pot continua (din experienta proprie)

    Reply

  5. corina
    octombrie 10, 2008 @ 10:03 am

    Claudiu vreau sa spun ca tu daca dormi in lux si pentru faptul ca tu muncesti, te trezesti in fiecare dimineata la 6 sa pleci la munca, faci ture de noapte etc…faci ceva sa-ti asiguri traiul decent.eu nu cred ca iti pica totul din cer…ai avut nopti pierdute incatand sa faci o facultate…sau doua, iar in tp asta ai mai si muncit.
    Nu vreau sa fiu rea, dar eu nu prea am vazut om major muncitor dar sarac, sincer.
    Nu as vrea sa-mi mai otravesc sufletul judecand pe altii

    Reply

  6. Balan Claudiu
    octombrie 10, 2008 @ 10:09 am

    Da, e adevarat, dar nu putem sa-i lasam asa, pentru ca pana la urma cel care e sarac la noapte tot in frig doarme, tot in umezeala, tot pe ciment, chiar daca e lenes sau nu. Sunt cazuri cand nu e vina lor ca au ajuns pe strada. Si un alt lucru foarte important este ca noi cei care avem de toate ii marginalizam pe cei saraci. Noi nu vrem sa ne afisam langa ei.

    Reply

  7. viorel dudau
    octombrie 12, 2008 @ 9:18 am

    Fiecare om isi merita soarta. Si bogatul, si saracul.

    Reply

  8. Dan
    octombrie 12, 2008 @ 10:10 am

    Perfect adevarat. Cel mai bine se vede asta din pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar. Amandoi si-au meritat soarta pe deplin in final: http://eblogs.ro/ortodoxie/2007/09/29/pilda-bogatului-nemilostiv-si-saracului-lazar/

    Reply

  9. ioana
    iulie 5, 2010 @ 1:35 pm

    Este periculos sa chemi pe cineva in casa.In primul rand,chiar daca acea persoana este saraca,nu ii cunosti intentiile.Eu mai repede as ajuta pe cineva dandu-i mancare sau haine decat sa chem in casa.

    Reply

  10. Jamaica
    iulie 6, 2010 @ 6:45 am

    este cu adevarat foarte frumos mesajul articolului, DAR in ziua de zi nu e tocmai un lucru intelept sa iei in casa oameni de pe strada… (poate batranii…) , e periculos sa iei si autostopisti dar sa stai in casa cu un om oarecare. :-?:

    Reply

  11. Catalin
    august 22, 2010 @ 1:13 am

    Crestinul s-a izolat astazi chiar si de propria comunitate parohiala. in primele veacuri cand aveau totul in comun ei primeau si pe cei saraci in comunitatea lor.Astazi un camin intretinut de parohie ar rezolva aceasta problema a comunitatii si nu a fsmiliei.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *