Caută articole în site » Caută articole în site »

Campanii

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu

 Euharistia continua Ziua Creatorului

Din luna iunie eu şi familia ne-am mutat înapoi la Galaţi, locul nostru de naştere, întrucât am terminat Facultatea de Teologie de la Bucureşti.  Aici lucrez la biroul de presă al Episcopiei Dunării de Jos. Menirea noastră, a celor de la biroul de presă este să fim prezenţi la toate evenimentele de pe întinsul eparhiei,  unde trebuie să filmăm, să fotografiem, să facem articole şi să le difuzăm mai departe pe toate canelele media atât în episcopia noastră cât şi în ţară.

Astăzi am participat la o vizită pastorală pe care PS Casian a făcut-o la Spitalul de Psihiatrie "Elisabeta Doamna" din Galaţi, cu prilejul hramului capelei din curtea bisericii, care-l are ca ocrotitor pe Sfântul Pantelimon,  sărbătorit mâine 27 iulie. Aici sunt internaţi pacienţi cu boli psihice în stare mai gravă sau mai puţin gravă. La început Preasfinţitul a ţinut un cuvânt de învăţătură în capela din grădina spitalului, iar apoi a mers prin saloane  şi i-a vizitat pe bolnavi, încurajându-i, binecuvântându-i şi spunându-le cu bucurie:  "în maxim o săptămână veţi fi acasă" apoi dându-le câte un pacheţel, iconiţe şi un pliant despre Sfântul Pantelimon, doctorul fără de arginţi.

Pentru mine a fost o zi specială, simţeam o bucurie şi o pace sufletească pe care n-am mai simţit-o de mult. Deşi aparent nu vedeam nici un lucru care m-ar putea bucura acolo, totuşi mă uitam cu dragoste la cei bolnavi, le înţelegeam oarecum suferinţa, le citeam zâmbetul de pe faţă când vedeau că cineva îi vizitează şi pe ei.

 

Spitalul e un loc trist, e multă suferinţă peste tot, pacienţii sunt descurajaţi, rudele lor asemenea. Bolnavii sunt îmbrăcaţi în haine sărăcăcioase, pe chipurile lor vezi uneor lacrimi, dar totuşi în toată atmosfera asta eu eram bucuros. La început nu ştiam de ce, dar apoi am înţeles: "Bolnav am fost, şi aţi venit la Mine!".

Noi îl vizitam pe Hristos. Noi împlineam una din poruncile Lui. Mi-aduc aminte de un sfânt părinte care spune: pe Hristos o să-l găsiţi în poruncile Lui, pe măsură ce-i împliniţi cuvintele. O vizită la cei bolnavi e ca şi o liturghie. Liturghia e iubire, e dăruire... Aşa e şi vizita, e dăruirea timpului şi a atenţiei tale celui drag, care e în suferinţă şi are nevoie de ajutorul tău.

(Claudiu)

Pentru a putea lăsa un comentariu la acest articol trebuei să te înregistrezi. Creaţi un cont

Revista Creatorul Universului

100 de pagini full-color glossy în format A4 cu o calitate grafică foarte bună.
Detalii aici.

Formular login

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Linkuri

 

   Portalul Doxologia

Colțișorul meu de rugăciune

Fapte ale demnității românești